Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

PAOK - Dinamo 5:1

Dinamo završio europsku sezonu u osmini finala

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL
Dinamo je ovoga četvrtka u Solunu zaključio svoje europsko izdanje u aktualnoj sezoni, natjecanje je zaokružio u osmini finala UEFA Europa konferencijske lige gdje ga je zaustavio domaći PAOK. Grci su od prve minute zaigrali agresivno, čvrsto i odlučno i nošeni frenetičnim navijačima obilato nadoknadili Dinamova dva gola prednosti iz prvog, zagrebačkog ogleda. uzvratom dvoboju osmine finala, nakon pobjede Zagrepčana s 2:0, PAOK je uzvratio dvostrukom mjerom i slavio s četiri gola razlike, 5:1.
 
Ključno ime dvoboja bio je lijevi stoper grčke momčadi, Konstantinos Koulierakis, koji je još na otvaranju utakmice glavom zaprijetio tako da je vratar Ivan Nevistić spašavao na gol-crti, potom je s vrha peterca poslao loptu malo pored vratnice, a u nastavku asistirao za prvi, kreirao drugi gol, a kad se Dinamo nakratko rezultatski vratio u igru, postigao je pogodak za 4:1 i poveo svoju momčad ka četvrtfinalu...
PAOK je, nakon uvodne tri velike prilike, zabio tri gola u razmaku od 15 minuta, od 27. do 42. Dinamo u defenzivi nije pronalazio odgovor na oštre grčke ubačaje u kazneni prostor pa je tako Koulierakis u 15. minuti, nakon Taisonova ubačaja s lijeva, gađao glavom, a Nevistić spasio na gol-crti. Četiri minute kasnije Andrija Živković s desetak je metara poslao loptu malo iznad gola, a Koulierakis u 23. glavom s vrha peterca lansirao uza samu vratnicu. 
 
No, sve je to bila tek uvertira u uraganskih završnih 15 minuta prvog dijela u kojima je PAOK dostigao i premašio Dinamovu rezultatsku prednost iz prvog ogleda. Koulierakis je, nakon ubačaja iz kuta, glavom skrenuo loptu, a u srcu peterca Abdul Rahman Baba proslijedio u mrežu. Također glavom... Bilo je to vodstvo u 27 minuti, a već je u 33. bilo dva razlike. Koulierakis je silovito potegnuo s dvadesetak metara s desna, lopta je putem pogodila Petra Sučića, promijenila smjer i odsjela u suprotnom donjem kutu. Po sad već ustaljenoj špranci – ubačaj s krila i realizacija glavom – PAOK je došao i do trećeg gola u 42. minuti. Ubacio je Taison, a zabio Brandon.
 
Dinamo se nakratko vratio u igru na otvaranju drugog dijela. Arbër Hoxha na lijevoj je strani kanio proigrati Brunu Petkovića, no loptu je ispred Dinamova napadača dohvatio Tomasz Kędziora vrativši je Hoxhi koji je oštro ciljao i pogodio suprotnu malu mrežu.
Tih 3:1 značilo je da je kotač ponovno vraćen na početak, da su obje momčadi u rezultatskom egalu u borbi za četvrtfinale. I tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je Dario Špikić u 53. minuti bio malo spretniji. Izbio je posve sam na vrhu peterca i u situaciji kad su Dinamovi navijači već poskakivali slaveći novi pogodak – loptu je poslao u vratara. Pljesak svakako zaslužuje i PAOK-ov čuvar mreže, nakadašnji Dinamov junior Dominik Kotarski koji je vješto obranio ovaj udarac, a istaknuo se i desetak minuta kasnije kad je Sučić snažno potegnuo s lijeva. Lopta je letjela u kut, ali ju je Kotarski paradom skrenuo u korner.
 
Grci su se četvrtfinalu primaknuli u 72. minuti kad je, nakon nove drame u Dinamovu šesnaestercu, nakon novog ubačaja iz kuta, Stefan Schwab skrenuo loptu glavom, a sveprisutni Koulierakis prsima zabio za 4:1.
 
Thomas Murg u 83. je minuti iz sredine kaznenog prostora lansirao loptu preko gola u velikoj prilici za peti gol da bi ubrzo potom Josip Mišić na drugoj strani potegnuo s dvadesetak metara, a Kotarski ponovno bekendirao loptu. Priča je zaključena Živkovićevim pogotkom iz jedanaesterca u 88. minuti nakon što je Mišić u kaznenom prostoru u kontranapadu Grka zaustavio Kirila Despodova.
 
Solun, 14. ožujka 2024.
UEFA Europa konferencijska liga, osmina finala, uzvrat
PAOK – Dinamo 5:1
(prva utakmica: Dinamo – PAOK 2:0)
Stadion Toumba
 
PAOK: Kotarski – Vieirinha (78. Jonny), Kędziora, Koulierakis, Baba – Meite, Schwab (82. Ozdoev); Živković, Konstantelias (78. Murg), Taison (67. Despodov) – Brandon (78. Samatta)
Trener: Razvan Lucescu
 
Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković (80. Ogiwara) – Sučić (80. Kulenović), Mišić; Špikić (74. Kaneko), Baturina, Hoxha (80. Vidović) – Petković
Trener: Sergej Jakirović
 
Sudac: Harm Osmers (Njemačka), Gledatelja: 20.000
 
Strijelci: 1:0 Baba (27.), 2:0 Sučić (33. - autogol), 3:0 Brandon (42.), 3:1 Hoxha (49.), 4:1 Koulierakis (72.), 5:1 Živković (88. - 11 m)
 
 
FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL
 
Kopirano!