Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Oproštaj

Dragi Domagoj, od srca ti hvala na 14 nezaboravnih vatrenih godina

Autor fotografije: Pixsell

Jedan je od ključara povijesnoga hrvatskog srebra, bio je čvrsta armatura u vatrenom obrambenom zidu, a pritom znao u ključnim trenucima povući momčad i u suparnički kazneni prostor... Naš proslavljeni vatreni branič, svojedobni čuvar Dinamove obrane, Domagoj Vida, ove je nedjelje i formalno obznanio oproštaj od hrvatske reprezentacije.

Nakon punih 14 godina i 105 utakmica u dresu vatrenih, nakon tri svjetska i četiri europska prvenstva, nakon tri Lige nacija, ukupno tri osvojene medalje zaokružio je svoju dugu i dojmljivu epizodu u nacionalnom dresu. 

Ne samo da je bio čvrsta brana pred vatrenim vratima već pamtimo i brojne sekvence u kojima je priredio probleme suparničkoj obrani pa i na taj način vukao momčad ka pobjedi: još se sjećamo gola glavom nakon kornera Luke Modrićaza vodstvo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv domaćina, Rusije, a potom i uspješno izvedenog udarca u raspucavanjima s bijele točke, sjećamo se povratne lopte koju je iz gužve uputio Ivanu Perišiću za izjednačenje u finalu protiv Francuske, a sjećamo se, primjerice, i njegove uloge u kvalifikacijama kad je Hrvatska tek tražila put ka završnom turniru, gol za iznimno važna tri boda u osebujnom i zahtjevnom dvoboju protiv Kosova u Maksimiru kad je nevrijeme prekinulo utakmicu pa je preostalih 69 minuta odigrano dan kasnije...

Iako je bio u kadru na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru kao i na ovogodišnjem Euru u Njemačkoj, ipak nije ulazio u igru, a baš je u takvim okolnostima pokazao i sjajan karakter, jer cijelo je vrijeme bio podrška suigračima, podredio se reprezentaciji i konačnom uspjehu momčadi. 

Za nacionalnu je momčad debitirao 23. svibnja 2010. godine u prijateljskoj utakmici u kojoj je Hrvatska u Osijeku pobijedila Wales s 2:0. Toga su dana na travnjaku Gradskog vrta u dresu reprezentacije istodobno debitirali tadašnji Dinamov vezist Milan Badelj i sam Vida koji mu se kasnije pridružio u plavom dresu.

Tek za podsjetnik i na njegov opus u Dinamu: upravo su njih dvojica sudjelovali u dva uzastopna pohoda plavih na skupinu Lige prvaka. Primjerice, nezaboravni gol bugarskom Ludogoretsu u osmoj minuti sučeve nadoknade vremena za prolaz u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka naslonio se na prvi dvoboj u Bugarskoj gdje je upravo Vida, također u sučevom dodatku, povukao napad plavih preko polovice terena da bi u nastavku akcije Dinamo izjednačio... Načeo je mrežu i u sljedećem pretkolu protiv moldavskog Sheriffa u pobjedi s 4:0, potom asistirao za prvi gol u slavlju protiv Maribora s 2:1 u prvom ogledu play-offa... U tih sezonu i pol koliko je proveo u Dinamu, u oba je navrata osvojio naslov prvaka od čega je jednom dohvatio i dvostruku krunu, dvaput je ušao u Ligu prvaka...

Dragi Domagoj, GNK Dinamo ovom prilikom od srca ti zahvaljuje na sjajnim igrama, dojmljivim rezultatima i silnoj emociji koju si poklonio hrvatskoj reprezentaciji, na svemu što si učinio za naš nogomet, i, dakako, na svim uspjesima i nezaboravnim medaljama.

Kopirano!