Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Odlazak

Dragi Josipe, hvala na svemu i želimo ti sreću u nastavku tvog životnog i nogometnog puta

Ovoga tjedna, dvije godine po dolasku u Dinamo, iskusni Josip Drmić završio je svoju maksimirsku epizodu. Istekao mu je ugovor s klubom i karijeru će nastaviti u novoj sredini.
 
Drmić je plavi dres nosio od ljeta 2022. godine pristupivši iz Rijeke i pritom osvojio pet trofeja – dva naslova prvaka, jedan pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa. U tom je razdoblju odigrao 63 službene utakmice uz 20 postignutih pogodaka i 11 asistencija. Dodamo li i prijateljske dvoboje ukupna brojka penje se na 72 nastupa i 26 golova. Statistika je mogla biti i izraženija da jednom nije propustio realizirati 11-erac i da se u četiri navrata nije ispriječila greda...
 
Iz njegova maksimirskog opusa posebno ćemo, dakako, pamtiti gol i asistenciju na samom izmaku produžetka u play-offu Lige prvaka ujesen 2022. Plavi su tada svladali Bodø/Glimt s 4:1 nakon što su Norvežani u prvom ogledu na svom terenu pobijedili s 1:0. Drmić je u 117. minuti uzvratne utakmice, pri vodstvu plavih s 2:1, zabio ključni gol za Dinamov bijeg na dva razlike, a u zadnjim sekundama asistirao Petru Bočkaju za konačnih 4:1.  
 
Bitnu je ulogu odigrao i u prethodnom pretkolu, protiv bugarskog Ludogoretsa. Dinamo je u prvom dvoboju u gostima pobijedio s 2:1, a Drmić u uzvratu zabio za 1:0 kad je počeo i završio sjajnu akciju u kojoj su sudjelovala još četvorica njegovih suigrača.
Mnogim je navijačima još uvijek u sjećanju neizvjesna završnica u gostima protiv Salzburga u grupnoj fazi natjecanja. Drmić je pri vodstvu domaćih s 1:0 propustio priliku za izjednačenje, a potom duboko u sučevoj nadoknadi vremena ipak zatresao mrežu, ali je pregledom VAR-a naknadno utvrđeno zaleđe.
 
Premijerne golove u Dinamovu dresu potpisao je još na otvaranju ligaške sezone u ljeto 2022. kad je zabio dva pogotka kojima su plavi u Maksimiru izjednačili protiv Lokomotive na 2:2, a na kraju i pobijedili. I u proljetnom je dijelu sezone, također protiv lokosa, ali u Kranjčevićevoj, u premijernoj utakmici pod vodstvom tada novog trenera Igora Bišćana, u iznimno važnoj utakmici u završnici sezone zabio za izjednačenje. Vješto je prihvatio loptu pa se spretnim rolanjem i driblingom u mjestu oslobodio čuvara i asistirao Luki Ivanušecu. Na kraju je Dinamo pobijedio s 2:1 i načinio značajan korak prema naslovu.
 
U prošloj sezoni sudjelovao je samo u jesenskom dijelu natjecanja i potpisao dva hat-tricka – po jedan u prvenstvu i Kupu.
 
Dragi Josipe, od srca zahvaljujemo na svemu što si učinio za naš klub i želimo ti svu sreću u nastavku tvog nogometnog i životnog puta.
Kopirano!