Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Hrvatska – Albanija 2:2

Hrvatska preokretom do vodstva, na kraju ipak remi, u nogometnoj drami u Hamburgu sudjelovala i trojica dinamovaca

Autor fotografije: Luka Stanzl/Marko Lukunić/PIXSELL

Rano vodstvo Albanaca, velike prilike da pobjegnu na dva pogotka razlike, dojmljiv rezultatski preokret i vodstvo Hrvatske, velike prilike da vatreni pobjegnu na dva pogotka razlike... A na kraju – remi. U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, u roller-coasteru emocija i rezultatskih preokreta Hrvatska i Albanija odigrali su u Hamburgu 2:2 u ogledu 2. kola B skupine Europskog prvenstva. Nakon velikog preokreta vatrenih Albanci su ipak uspjeli izjednačiti, i to u petoj minuti sučeve nadoknade vremena, a pogodak je postigao Klaus Gjasula, isti igrač koji je nešto ranije smjestio loptu u svoju mrežu za vodstvo Hrvatske... Dvoboj zadnjeg kola u skupini vatreni će odigrati 24. lipnja protiv Italije u Leipzigu.

U izjednačujućem pogotku Albanaca sudjelovao je i Dinamov krilni napadač Arbër Hoxha koji je primio loptu na lijevom krilu, proigrao Marija Mitaja nakon čega je Josip Šutalo petom kratko izbio loptu na koju je natrčao usamljeni Gjasula i s desetak metara lansirao u kut. Hoxha je u igru ušao s klupe u 85. minuti, a malo je nedostajalo da u 90. i sam zatrese mrežu. Vukao je loptu s lijeve na desnu stranu tražeći poziciju za udarac, potegnuo s 18 metara, vratar Dominik Livaković odbio loptu, na nju je natrčao Mirlind Daku i s vrha peterca promašio gol. No, da je i zabio, pogodak ne bi vrijedio jer je Daku bio u zaleđu...

U ovom je okršaju zaigrao i Dinamov dvojac u redovima vatrenih: Bruno Petković osvanuo je u početnoj postavi i na terenu boravio do 69. minute kad ga je zamijenio Ante Budimir dok je Martin Baturina ušao u istoj minuti kad i njegov maksimirski suigrač Hoxha, dakle u 85., pri čemu je uskočio umjesto Andreja Kramarića. Baturina je u smiraju utakmice zaradio i snažni pljesak nakon što je oteo loptu na svojoj polovici i sam povukao napad preko polovice terena kroz kompletan suparnički obrambeni koridor, ali je vratar ipak upio uhvatiti loptu nakon njegova udarca...

Albanija je utakmicu otvorila silovitim presingom,bila je rastrčana, pokrivala cijeli teren pa je tako Jasir Asani u 11. minuti zavrnuo s desna, a Qazim Laçi glavom tek okrznuo loptu, ali dovoljno da prevari Livakovića i uleti u mrežu.

Upravo je Livaković dvjema sjajnim reakcijama spriječio odlazak Albanaca na veću razliku. U 31. je minuti Asani s desna poslao dijagonalu prema Kristjanu Asllaniju koji je neometan potegnuo iz srca šesnaesterca, ali je vatrena jedinica efektno bekendirala loptu. U sučevoj nadoknadi prvog dijela Rey Manaj gađao je glavom u padu sa šest metara, ali i ovaj put ispriječio se Livaković.

Petković je na otvaranju drugog dijela proigrao Luku Sučića koji je pokušao s 12 metara, ali je vratar Thomas Strakosha uspio nekako odbiti loptu. Šutalo je u 58. gađao glavom nakon kornera, i s vrha peterca, ali lopta je proletjela pored gola.

Nedugo potom uslijedile su dvije minute u kojima su vatreni munjevito preokrenuli rezultat, u 74. i 76. Prvo je Mateo Kovačić pred kaznenim prostorom na sredini kratko proigrao Budimira, on odmah proslijedio ulijevo Kramariću koji je s desetak metara vještim potezom desnom nogom provukao loptu u bliži donji kut za izjednačenje. Hrvatska je krenula agresivnije, već u sljedećoj akciji zaprijetio je Mario Pašalić, ali mu je u zadnji trenutak zasmetao vratar. Nije prošlo u toj, ali jest u sljedećoj akciji... Kramarić je na lijevoj strani pronašao Budimira, on poslao povratnu za Sučića koji je snažno potegnuo, a lopta se u fliperu među albanskim braničima odbila u gol. Prvo je pogodio kapetana Berata Gjimshitija od kojeg se lopta odbila do Gjasule, a od njega u gol...

Mogla je Hrvatska pobjeći na dva gola prednosti, pritiskala je obranu, okupirala šesnaesterac, lopta je uglavnom bila pred albanskim vratima... Pokušao je Luka Modrić sa 17 metara, ali prohujala je uza samu vratnicu. U 89. je minuti uslijedila Baturinina minijatura, na svojoj je polovici presjekao loptu, pretrčao pola terena probivši koridor kroz trojicu braniča, lažnjakom u kaznenom prostoru otresao pratnju, gađao suprotni kut, ali vratar je ipak uhvatio loptu....

Hamburg, 19. lipnja 2024.

Europsko prvenstvo, skupina B, 2. kolo

Hrvatska – Albanija 2:2

Volksparkstadion

Hrvatska: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić (85. Sosa) – Modrić, Brozović (46. Mario Pašalić), Kovačić – Majer (46. Sučić), Petković (69. Budimir), Kramarić (85. Baturina)

Izbornik: Zlatko Dalić

Albanija: Strakosha – Hysaj, Ajeti, Gjimshiti, Mitaj – Ramadani (85. Hoxha); Asani (64. Seferi), Laçi (72. Gjasula), Asllani, Bajrami – Manaj (85. Daku)

Izbornik: Sylvinho

Sudac: François Letexier (Francuska)

Strijelci: 0:1 Laçi (11.), 1:1 Kramarić (74.), 2:1 Gjasula (76. - autogol), 2:2 Gjasula (90+5.)

Kopirano!