Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Youth League

Jedan pogodak ipak nedovoljan za bodovni ulov na otvaranju europske sezone

Propuštena prilika u završnim minutama i utješni pogodak u sučevoj nadoknadi vremena nisu bili dovoljni mladim Dinamovim nogometašima za bodovni ulov na otvaranju nove europske sezone. U dvoboju 1. kola UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih, Bayern je na svom terenu u klupskom kampusu svladao vršnjake iz Maksimira s 2:1.

Sva su tri pogotka osvanula u drugom poluvremenu, Bavarci su i u prvom dijelu uglavnom kontrolirali igru, držali posjed, ali bez izrazitih prilika pred vratima plavih koji su kreirali čvrst defenzivni blok.

Bayern je početkom drugog dijela ipak pronašao koridor do mreže. Kapetan Adam Aznou u 55. je minuti luka im i snažnim udarcem posve iskosa s lijeve strane iznenadio kompletnu plavu obranu. Bio je gotovo nadomak gol-aut crte i pritom trasirao takvu putanju kojom je uhvatio maksimirskog vratara na krivoj nozi, a lopta proletjela ispod grede u mrežu.

Četiri minute kasnije domaći su i povisili vodstvo. Bio je to dugi napad nakon kornera, Noel Aseko Nkili uspio se na rubu kaznenog prostora lažnjakom osloboditi čuvara, ali nije najbolje zahvatio loptu koja se kao u fliperu odbila na vrh peterca gdje je utrčao Jussef Nasrawe i skrenuo u gol.

Dinamo je u 85. minuti bio nadomak pogotku, Tin Miljak utrčao je na vrh peterca, dočekao ubačaj s lijeva pa u gužvi potegnuo iz prve, ali preko gola. Upravo je Miljak inicirao jedini Dinamov pogodak, u drugoj je minuti sučeve nadoknade vremena zavrnuo ljevicom s desna na “drugu vratnicu”, ondje je domaći desni bek Magnus Dalpiaz spustio glavom, pritrčao je Leo Rimac i na samoj gol-crti mirno se “naklonio” pa, također glavom, ugurao loptu u gol.

Mladi Dinamovi nogometaši u grupnoj će fazi natjecanja djelomično “pratiti” raspored i suparnike udarnog sastava u seniorskoj Ligi prvaka. Jedina je razlika u tome što će juniori odigrati šest, a ne osam utakmica. Za razliku od prve momčadi, neće se sučeliti protiv Arsenala i Milana.

Nakon završetka dvoboja pred naše su kamere stali trener Ivica Banović i kapetan momčadi Branko Pavić. Što su nam poručili, pogledajte u nastavku. 

München, 17. rujna 2024.

UEFA Youth League, 1. kolo

Bayern – Dinamo 2:1

FC Bayern Campus

Bayern: Klanac – Dalpiaz, Mijatović (85. Scholl), Puljić, Aznou – Nasrawe (71. Scott), Daiber, Aseko Nkili – Irankunda (71. Rüger), Kusi-Asare (61. Richter), Demircan (61. Unsöld)

Trener: Peter Gaydarov

Dinamo: Rajić – Ladan, Zebić, Jakirović (64. Orlić), Šepić – Pavić; Pfeifer (64. Miljak), Al Taha (61. Vlahović), Baković, Horvat (61. Kunert) – Andrić (70. Rimac)

Trener; Ivica Banović

Sudac: Dmytro Panchyshyn (Ukrajina)

Strijelci: 1:0 Aznou (55.), 2:0 Nasrawe (59.), 2:1 Rimac (90+2.)

Kopirano!