Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Youth League

Mladi dinamovci kontrolirali igru, propustili iskoristiti 11-erac i potom probili Monacov bedem

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Lomili su i nagrizali suparničku obranu, kontrolirali igru, izborili pa propustili realizirati jedanaesterac, a na kraju srušili bedem i osvojili bodove. Mladi su Dinamovi nogometaši na travnjaku stadiona u Zaprešiću u 2. kolu UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih, svladali Monaco s 1:0 pogotkom Patrika Horvata u 63. minuti i tako se, nakon početnoga tijesnog poraza protiv Bayerna u Münchenu gdje su zaigrali u pomalo krnjem sastavu, ovjenčali i prvim europskim bodovima ove sezone.

S druge je strane stajala fizički snažna i brza momčad koja je u prethodnom kolu pobijedila Barcelonu s 4:3. Zanimljivo, upravo je trener Dinamovih juniora, Ivica Banović, na prošlogodišnjem turniru Mladen Ramljak predvodio plave do uvjerljive pobjede protiv Monaca, čak sa 6:2. Za momčad iz kneževine na tom su turniru sudjelovalo čak 11 igrača koji su ove srijede osvanuli i u Zaprešiću.

Plave je do pobjede u predgrađu povukao dvojac Tomas Baković – Patrik Horvat. Baković je  63. minuti pokrenuo jednu od brojnih polukontri plavih, elegantnim dodirom na lijevoj strani produljio u for Horvatu koji je vješto oslobodio prostor i efektno pogodio suprotni donji kut. A Horvat je s klupe uskočio samo četrdesetak sekundi ranije... Odjekivao je pljesak sa zaprešićke tribine, i Bakoviću na asistenciji, i Horvatu na efektnom potezu, ali treneru Banoviću na sjajnom “njuhu” i reakciji s klupe...

Novu su efektnu akciju plavi kreirali u 78. minuti, ponovno je sveprisutni Baković inicirao napad, proigrao Lea Rimca koji je pobjegao pratnji, u nastavku prošao braniča, dojurio do gol-aut crte, odigrao povratnu gdje je natrčao Horvat, silovito gađao, a vratar uspio bekendirati udarac.

I Dinamov je čuvar mreže, Antonio Rajić, u završnih se desetak minuta istaknuo s nekoliko dopadljivih poteza, pravodobno osujetio pokušaje Monaca koji je ambiciozno krenuo po izjednačenje. Lopta je u tim završnim minutama uglavnom plesala pred Dinamovim kaznenim prostorom, ali gosti nisu stvorili zapaženu priliku.

Filigransku su akciju istančanim vezovima kreirali mladi maksimirski nogometaši još u 16. minuti i izborili jedanaesterac. Noa Mikić vukao je napad, proigrao Svena Šuntu koji je u šesnaestercu na lijevoj strani vagao braniča, efektnim trzajem kratko produljio do kapetana Nike Šepića na kojeg je pritom startao gostujući desni bek Mathis Coudour. Armenski je sudac Ashot Ghaltakhchyan pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Šepić, ali vratar Jules Stawiecki sjajnom je reakcijom bekendirao loptu.

Plavi su nadirali, uglavnom kontrolirali igru, uspijevali doći do Monacova kaznenog prostora, a posebno je zaiskrilo u 37. minuti kad je Tin Miljak u padu s desetak metara poslao loptu malo preko gola.

Na otvaranju drugog dijela Rimac je povukao kontranapad desnom stranom, pobjegao pratnji, zavrnuo oštru nisku loptu pred vrata gdje je čekao Vuk Vlahović, ali u zadnji se trenutak ispružio vratar Stawiecki i uspio nekako dograbiti loptu.

Baković je snažno potegnuo u 53. minuti s 14 metara malo s lijeva, a lopta prohujala malo pored suprotne vratnice.

Sljedeće iskušenje mladi će Dinamovi igrači imati 23. listopada u Salzburgu.

Izjave trenera Banovića i strijelca pobjedničkog pogotka Patrika Horvata pogledajte u nastavku: 

Zaprešić, 2. listopada 2024.

UEFA Youth League, 2. kolo

Dinamo – Monaco 1:0

Stadion Ivan Laljak-Ivić

Dinamo: Rajić – Mikić (85. Kerin), Zebić, Jakirović, Šepić – Pavić; Miljak (75. Ćutuk), Baković, Šunta (75. Šutalo), Vlahović (62, Horvat) – Rimac

Trener: Ivica Banović

Monaco: Stawiecki – Coudour (87. Boura), Nibombe, Kiwa, Mokabakila – Cabral, Benama (77. Toure), Bamba – Michal, Tincres, Bouabre (62. Carvalho)

Trener: Djimi Traore

Sudac: Ashot Ghaltakhchyan (Armenija), Gledatelja: 556

Strijelci: 1:0 Horvat (63.)

Kopirano!