Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Bayern – Dinamo 9:2

Moćni Bayern zabio devet golova, Dinamo upisao svoj najveći europski poraz u povijesti

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Moćni Bayern sjajnom je izvedbom na startu Lige prvaka potvrdio hvalospjeve da je jedna od najboljih momčadi svijeta i da je među favoritima za osvajanje elitnoga europskoga klupskog natjecanja. Na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka Bavarci su svladali Dinamo s čak 9:2 čime je maksimirska momčad potpisala svoj rekordni poraz u povijesti europskih klupskih nadmeatnja. Bio je ovo 382. Dinamov službeni nastup u Europi u cijeloj povijesti i samo je triput maksimirska momčad poražena s više od četiri gola razlike: bilo je minus šest protiv Lyona 2011., minus pet protiv Bayerna 2015. i sad minus sedam...

Kratkotrajni bljesak plavih bio je na otvaranju drugog dijela kad su Bruno Petković i Takuya Ogiwara tesli mrežu u razmaku od nepune minute i smanjili na 3:2. Štoviše, Marko Pjaca u 53. je nadirao s desna, došao nadomak peterca, snažno gađao, ali ispriječio se vratar Sven Ulreich. Bila je to sjajna prilika za izjednačenje, za povratak od 0:3 do 3:3...

Ipak, dva brzopotezna gola koja su potpisali Harry Kane u 57. i Michael Olise u 61. minuti rasplamsali su bavarsku momčad koja je potom, uz dva uzastopna jedanaesterca koja je raspoloženi i razigrani engleski centarfor pretvorio u golove, letjela na mlazni pogon do gromke i uvjerljive pobjede. U smiraju dvoboja u strijelce su se upisali i Leroy Sane u 85. i Leon Goretzka u sučevoj nadoknadi vremena.

Još su u prvih dvadesetak minuta domaći dvaput zatresli mrežu, ali u oba su navrata njihovi napadači bili u zaleđu, Ipak, u toj su drugoj akciji iznudili jedanaesterac kojeg su i pretvorili u pogodak. Prvo je Jamal Musiala bio u zaleđu u 9., a potom i Serge Gnabry u 16. minuti. No, u trenucima kad je Gnabry zatresao mrežu iz nedozvoljene pozicije, u Dinamovu je kaznenom prostoru ležao Aleksandar Pavlović. Naknadnim prregledom VAR-a španjolski je sudac Juan Martinez Munuera procijenio da je Ronaël Pierre-Gabriel sapleo Pavlovića pa je pokazao na bijelu točku. Strijelac je bio Kane.

Pokušao je ubrzo potom i Raphaël Guerreiro silovitim udarcem s 18 metara malo pored vranice. Bavarci su u razmaku od pet minuta, od 33. do 38., još dvaput slavljenički dizali ruke. Ovaj je put Guerreiro precizno namjestio radarske koordinate. Gnabry je ubacio s lijeva, Musiala efektno spustio povratnu prsima, a Guerreiro u punom trku dropkickom zakucao pod gredu. Pet minuta kasnije je Olise zabio glavom s četiri metra nakon ubačaja Joshue Kimmicha s lijeve strane.

Dinamo se ohrabrio u sučevoj nadoknadi prvog dijela kad je Pjaca, nakon duplog pasa s Pierre-Gabrielom, potegnuo s ruba kaznenog pristora, ali lopta je prohujala malo znad vratnice.

Nakratko se, dakle, dinamo vratio u igru dvama pogocima na otvaranju drugog dijela, ali Bayern je tada upalio turb pogon i projurio do pobjede potpisavši Dinamov rekordni europski poraz u povijesti.

 

München, 17. rujna 2024.

UEFA Liga prvaka, 1. kolo

Bayern – Dinamo 9:2

Fussball Arena München

Bayern: Neuer (46. Ulreich) – Guerreiro (81. Goretzka), Upamecano, Kim (68. Dier), Davies – Kimmich, Pavlović; Olise (68. Sane), Musiala (68. Müller), Gnabry – Kane

Trener: Vincent Kompany

Dinamo: Nevistić – Pierre-Gabriel (73. Špikić), Ristovski, Theophile, Mmaee, Ogiwara (73. Hoxha) – Rog (46. Stojković), Mišić, Baturina (78. Ademi) – Petković, Pjaca (62. Kulenović)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Juan Martinez Munuera (Španjolska)

Strijelci: 1:0 Kane (19. - 11 m), 2:0 Guerreiro (33.), 3:0 Olise (38.), 3:1 Petković (49.), 3:2 Ogiwara (50.), 4:2 Kane (57.), 5:2 Olise (61.), 6:2 Kane (73. - 11 m), 7:2 Kane (78. - 11 m), 8:2 Sane (85.), 9:2 Goretzka (90+2.)

Kopirano!