Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo – Istra 1961 4:1

Nadahnuti i efikasni Dinamo nastavio pobjednički niz

Šmekersko dodavanje Petra Sučića i pogodak Gabriela Vidovića za slavljeničko otvaranje utakmice, dva gola Frana Brodića, dvije asistencije, lažnjaci i rolice razigranog Brune Petkovića, dopadljiva izvedba kompletne momčadi pod navođenjem maksimirskog stratega Sergeja Jakirovića... Na takvoj je platformi Dinamo svladao Istru 1961 s 4:1 u ogledu 29. kola SuperSport HNL-a.

Dinamov je ritam u prvom dijelu, međutim, poremetila ozljeda sjajnoga francuskog desnog braniča Ronaëla Pierre-Gabriela. U 33. minuti osjetio je bol u bedrenom mišiću i nije mogao nastaviti igru. Zamijenio ga je Dario Špikić.

Kuriozitet je da je u 76. minuti uslijedila promjena – glavnog suca. Teren je zbog ozljede napustio Igor Pajač, a zamijenio ga je četvrti sudac Zdenko Lovrić. Zadnja dva takva slučaja u Dinamovim utakmicama bila su u veljači 2020. godine u prijateljskom dvoboju protiv Krškog kad je umjesto Frana Jovića uskočio Ante Čuljak te u listopadu 2012. u pobjedi Zadra u Maksimiru u osmini finala Kupa kad je zbog ozljede izašao Ivo Krečak, a zamijenio ga Marko Matoc.

Tek što se stišao pljesak nakon uvodnog predstavljanja igrača već je uslijedio i novi slavljenički val na tribinama. Već u 3. minuti Sučić je s lijeve je strane, nakon duplog pasa s Pierre-Gabrielom, podvalio efektnu dubinsku u for Vidoviću, on utrčao u kazneni prostor, lažnjakom prevario braniča pa desnom vanjskom lagano skrenuo u mrežu.

Gosti su se vratili u igru u 37. minuti kad je Mladen Devetak s lijeva ubacio oštru nisku loptu, putem ju je okrznuo Josip Mišić, odbila se pred vrata gdje je na drugoj vratnici natrčao Elias Filet i zakucao za izjednačenje.

Ipak, u samom smiraju prvog dijela Dinamo je sve vratio na ranije postavke. Špikić je s desna proigrao Petkovića, on na lijevoj strani, nakon duplog pasa s Vidovićem, efektnim driblingom i rolicom prošao čuvara, oštro zavrnuo pred gol, na drugoj vratnici natrčao je Brodić koji je pritom bio spretniji od Istrina stopera i zabio za novo vodstvo.

Poslastica za gledatelje bio je treći Dinamov pogodak u 58. minuti. Maxime Bernauer iz pozadine je poslao okomicu prema Sučiću, on fakinskim potezom iz prve proigrao Petkovića, koji je svojim klasičnim filigranskim dodirom zanjihao čuvara, proslijedio udesno Brodiću, a on torpedirao u gol. Prošle su tek tri minute kad se ponovno zanjihala Istrina mreža, bila je to slična akcija brzih kratkih dodavanja koju su završili Martin Baturina asistencijom i Špikić snažnim udarcem s desna u bliži kut.

Gosti su zaprijetili još u 13. minuti kad je Filet ubacio s desna na drugu vratnicu, Advan Kadušić uklizao, ali je ostao za nijansu kratak. Dvije minute kasnije zaiskrilo je pred Istrinim vratima, Vidović je osvojio loptu na lijevoj strani, odmah proslijedio Baturini koji je sa 17 metara gađao suprotni donji kut, ali je prohujala pored vratnice. Ubrzo potom Petković se provukao pored četvorice, poslao dubinsku udesno u kazneni prostor, Sučić vješto prihvatio, efektnim okretom izborio poziciju za udarac, ali lopta je proletjela malo pored gola.

Ponovno je Petković na desnoj strani u 32. minuti uhvatio visoku i naoko izgubljenu loptu, vještim driblingom se othrvao zagrljaju čuvara, poslao povratnu Baturini koji je potegnuo preko gola.

Filet je u 66. minuti, kad su plavi već vodili s 4:1, ponovno pokazao svoj nogometni šmek, spretnim je okretom u kaznenom prostoru došao do lopte, izbio sam pred vratara Ivana Nevistića koji mu je ipak pravodobno ušao u udarac.

 

Zagreb, 7. travnja 2024.

SuperSport HNL, 29. kolo

Dinamo – Istra 1961 4:1

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Perković – Pierre-Gabriel (33. Špikić), Sučić (59. Bulat), Mišić (72. Ademi), Baturina, Vidović – Brodić (59. Kulenović), Petković (72. Rog)

Trener: Sergej Jakirović

Istra 1961: Ćorić – Kadušić (46. Lisica), Hujber (78. Iovu), Koski, Marešić, Devetak (72. Douglas) – Valinčić (55. Matheus), Maurić, Ćalušić, Čuić (72. Žgomba) – Filet

Trener: Paolo Tramezzani

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina); od 76. minute Zdenko Lovrić (Đakovo), Gledatelja: 9.210

Strijelci: 1:0 Vidović (3.), 1:1 Filet (37.), 2:1 Brodić (44.), 3:1 Brodić (58.), 4:1 Špikić (61.)

Kopirano!