Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Novi ugovor

Nenad Bjelica i Dinamo produljili suradnju na dvije godine

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Europska sezona za pamćenje, pobjede protiv Fenerbahçea, Anderlechta i Viktorije Plzeň, naslov prvaka osiguran čak šest kola prije kraja, lov na novu dvostruku krunu, a uza sve to sjajan odnos s igračima i snažan psihološki učinak na momčad... Ovakav opus Dinamova trenera Nenada Bjelica razveselio je maksimirske navijače, a dodatni razlog za zadovoljstvo i pljesak plavi su kibici dobili i ove subote: trener Bjelica i Dinamo dogovorili su nastavak suradnje i potpis novoga ugovora na dvije godine.

  – S našim smo trenerom Nenadom Bjelicom zaključili ugovor na sljedeće dvije godine. A, to smo načinili u trenutku dok još ima važeći ugovor na godinu dana. Mi smo radi naše vizije, planova i strategije, kako to i rade veliki klubovi, produljili ugovor. Imamo velika očekivanja i nadamo se da je upravo ovaj čin potvrda da ćemo u tome doista i uspjeti. Jako smo zadovoljni s radom našega trenera jer su razina kvalitete i uspjeha podignuti na zavidnu razinu. Dakako, zahvaljujem i našoj Upravi na ovom potezu. Nadam se još većem uspjehu. Želim Nenadu puno sreće i čestitam mu na svemu dosad učinjenom – istaknuo je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

  Sam je Bjelica sa širokim osmijehom potvrdio predsjednikove riječi, a gromki pljesak podrške uputili su mu i sami igrači koji su kolektivno prisustvovali svečanosti produljenja ugovora.

  – Velika mi je čast biti ne čelu Dinamove momčadi, na čelu ovako velikoga kluba, pogotovo ovako pred igračima. Nadam se da ćemo svi zajedno, klub, igrači i navijači uspjeti u budućnosti podignuti Dinamo na još višu razinu iako letvica ni sad nije nisko postavljena. Ali, vjerujem da imamo dovoljno kvalitete i znanja da budemo još bolji. Za to nam treba puno rada, a treba nam i stabilan klub koji stoji iza nas, a sve to imamo. Vrlo sam ponosan što ću biti na čelu prve momčadi, u klubu koji mi je dao šansu, veliko povjerenje. Jako mi je drago zbog toga i vjerujem da ću svojim radom uspjeti unaprijediti Dinamo u sljedeće dvije sezone.

  Na trenerove se riječi ponovno nadovezao i predsjednik Barišić.

  – Želim istaknuti još jedan detalj. Iako sad nisu ovdje prisutni, želim pozdraviti suprugu i sinove nešega trenera Bjelice. Znam koliko skladno ta obitelj funkcionira i kolika su potpora Nenadu. Iskreni pozdrav i zahvala obitelji Bjelica.

  Koliko su sami igrači zaslužni za produžetak ugovora?

  – Oni su najzaslužniji, oni me čine boljim trenerom. To je neupitno. Naravno da i oni trebaju imati dobroga vođu, a nadam se da ga i imaju u meni. Nadam se da će ova kombinacija biti uspješna. Ja tako postajem bolji trener, oni još bolji igrači, a zajedno postajemo još bolja momčad.

  Koji su konkretni ciljevi u novoj sezoni?

  – Želimo se poboljšavati i na pojedinačnoj i na momčadskoj razini. Mislim da to možemo. I sad smo bili blizu Lige prvaka, pokušat ćemo sljedeće sezone. Naravno, dvostruka kruna uvijek je Dinamov prioritet, a pritom ćemo pokušati u Ligi prvaka napraviti ovo što smo ove sezone učinili u Europa ligi.

  Hoćete li biti menadžer engleskoga tipa?

 – Ja samo to manje-više cijelo ovo vrijeme. Puno pomažem, ne samo na terenu, nego i u uredima, razgovaramo o svemu kako bismo unaprijedili Dinamo na svi razinama. Iako to nije lagano, pokušavamo biti bolji svaki dan u svakom segmentu. Pomažem našoj skautskoj službi, našem tim menadžeru, dakle kao menadžer engleskog tipa. Pomažem u svemu što mogu.

 Hrvatska liga nije na razini top europskih liga, može li to biti prepreka eventualnom dovođenju pojačanja?

  – Dinamo je jako veliki klub i interesantan svim potencijalnim pojačanjima. Mi to i osjećamo. Uostalom, kad bismo doveli sve koji žele doći u Dinamo, imali bismo 200 igrača pod ugovorom. Toga se ne bojim. Dinamo je institucija, ne samo u Hrvatskoj nego na ovim, širim prostorima pa i gore do sjevera Poljske... Dinamo je klub u koji se svi žele ugledati, svi žele biti na Dinamovoj razini. Evo, bio samo i u bečkoj Austriji, u Lechu iz Poznana, klubovima koji su doista veliki i značajni u svojim zemljama. I njima je Dinamo primjer. Napravit ćemo još bolju momčad iako je i sad vrlo kvalitetna.

  Na kraju svečanoga druženja predsjednik Barišić obratio se okupljenim igračima kratkim pitanjem:

  – Jeste li i vi zadovoljni ovim potezom?

 Uslijedio je unosoni potvrdni odgovor na što je Bjelica u šali dobacio:

  – A, što će oni reći? Pa, ni ne smiju reći drukčije, ha ha ha...

 

Kopirano!