Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Sigurna pobjeda:

Odličnom igrom do preokreta uoči Lige prvaka

Stadion Maksimir, 16.10.2015.

MAXtv Prva liga, 13. kolo

GNK Dinamo – NK Zagreb 4:1 (2:1)

Suci: Marijo Strahonja, Ivica Modrić, Krunoslav Ambrinac, Dalibor Mlakar (svi Zagreb)

Gledatelja: 1026

Dinamo: Eduardo – Pinto (od 38. Matel), Benković, Taravel, Musa – Gonçalo – Hodžić (od 59. Šovšić), Machado (od 73. Rog), Ćorić, Fernandes - Henriquez

Zagreb: Livaković – Šehić, Kovačić, Matić, Bevab – Ljubičić (od 76. Jurilj), Stepčić, Gudelj (od 46. Ćavar), Tešija – G. Boban, Medić

Strijelci: 1:1 Fernandes (10.), 2:1 Fernandes (35.), 3:1 Hodžić (55.), 4:1 Henriquez (69.) / 0:1 G. Boban (1.)

 

 

Dinamo je odigrao vrlo dobru utakmicu i u gradskom derbiju okrenuo rano vodstvo Zagreba te došao do uvjerljive i zaslužene pobjede. Gosti su poveli nakon samo 17 sekundi utakmice, ali već do odmora su golovi Fernandesa Modrima donijeli prednost da bi u nastavku zabili Hodžić i Henriquez za konačnih 4:1.

Utakmice nakon reprezentativne stanke su uvijek posebno opasne, a kada u sedamnaestoj sekundi takve primite gol – stvari postanu još neugodnije. Upravo to se dogodilo na Maksimiru kada je Zagreb nakon što je lopta krenula s centra poveo na Maksimiru kada je Gabrijel Boban, činilo se s tribine iz zaleđa, pobjegao obrani Dinama, zaobišao Eduarda i poslao loptu u mrežu.

Dinamo je okrenuo rano vodstvo gostiju i lijepim akcijama i golovima došao do sigurne i zaslužene pobjede te tako ispisao najbolju moguću pozivnicu navijačima za utorak i susret Lige prvaka protiv Olympiakosa.

Rano odnosno "superrano" vodstvo gostiju nije uzdrmalo Modre koji su čim se drugi puta krenulo s centra počeli stiskati, dominirati i nizati prilike. Tako su u samo par minuta nekoliko puta prijetili Fernandes, Benković i Taravel te je bilo samo pitanje kada će Modri izjednačiti, a to se dogodilo u 10. minuti.

Machado je oštro ubacio s desne strane, Fernandes primio loptu u kaznenom prostoru i prizemnim udarcem s desetak metara s desne strane pogodio drugi kut. Modri su nakon pogotka nastavili stiskati, visoko su pritiskali goste koji su teško zadržavali posjed lopte i prilike su dolazile jedna za drugom. Tako je u 14. minuti Taravel glavom sa samo nekoliko metara poslao loptu preko gola, a nešto kasnije i Henriquez.

Bilo je jasno da će gosti teško izdržati do odmora i – nisu. U 35. minuti Machado je ubacio iz prekida, Fernandes utrčao i s par metara glavom poslao loptu u mrežu za potpuno zasluženo vodstvo. Dinamo je tako u nešto više od pola sata iz minusa stigao do prednosti, a Modri su, čak, prije odlaska na odmor mogli i dodatno povećati prednost kada su Hodžić, Ćorić i Fernandes krenuli sami na jednog stopera Zagreba, Armin je poslužio Antu koji je bio sam ispred Livakovića koji izlazi s gola i brani njegov udarac. Jedino što u tim trenucima na terenu nije išlo u korist Modrih je činjenica što je malo nakon vodstva zamjenu tražio Ivo Pinto. Srećom, pokazalo se kasnije kako naš bočni igrač nije obnovio ozljedu i da će s njim sve biti u redu.

U nastavku – ista priča. Modri su nastavak otvorili pokušajima Machada i Taravela iz prekida, a između njih Hodžić je povećao prednost na 3:1. Bila je to krasna akcija u kojoj je Ćorić odlično na desnoj strani našao Machada, ovaj idealnom prizemnom loptom na drugoj stativi nalazi Hodžića koji lako posprema loptu u mrežu!

Gradski derbi došao je kao prvi susret nakon reprezentativne stanke tijekom koje su igrači uz naporne utakmice imali i dugačka putovanja. Dodamo li tome težak teren na Maksimiru, loše vremenske uvjete i utakmicu Lige prvaka protiv Olympiakosa već u utorak onda je jasno zašto u petak u momčadi nije bilo većeg broja reprezentativaca.

Modri su tada krenuli s izmjenama pa je u igru ušao Šovšić, a nešto kasnije i Rog da bi upravo veznjak koji je stigao iz Lokomotive u 68. minuti upisao krasnu asistenciju. Šovšić je fantastično između dva igrača dao u prazan prostor za Henriqueza koji ulazi u kazneni prostor  i s desne strane snažnim prizemnim udarcem pogađa drugi kut; 4:1 dvadesetak minuta prije kraja za definitivni kraj priče na Maksimiru.

Modri su do kraja mogli i povećati prednost, a najbliže tome je bio Henriquez koji je prvo fantastičnim udarcem s 25 metara pogodio gredu da bi nešto kasnije bio i sam ispred Livakovića koji sjajno brani njegov udarac. S druge strane, okvir gola Dinama uzdrmao je Šehić, a Boban je nekoliko puta neugodno pucao, ali nije više bilo golova.

Sigurna pobjeda, lijepi golovi i akcije za novu pobjedu i najbolju moguću najavu utorka i utakmice protiv Olympiakosa.

Kopirano!