Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Direktor predstavio financijski izvještaj:

Održana Skupština GNK Dinamo

Autor fotografije: gnkdinamo.hr

 

U ponedjeljak, 21. ožujka, održana je redovna Skupština GNK Dinamo na kojoj je, između ostaloga, glavni direktor Modrih Tomislav Svetina iznio financijski izvještaj za 2015. godinu.

- Prihodi su iznosili 247.414.533kn te smo ostvarili operativnu dobit od 3.291.983kn bez da smo prodali najveće zvijezde i zadržana je osovina momčadi. Povećanje prihoda od čak 104.6 % u odnosu na 2014. možemo prvenstveno zahvaliti ulaskom momčadi u Ligu prvaka, a povećali smo i prihode po osnovi prodaje roba i pružanja usluga za 106% u odnosu na 2014. godinu te su oni iznosili 24.325.793kn. Na datum 31.12.2015. imamo 95.767.049kn potraživanja na osnovu transfera prema ostalim klubovima, a danas dok razgovaramo taj je iznos još veći radi transfera Šimunovića i načina transfera Čopa i Brozovića te se sada naša potraživanja penju na preko 157.000.000kn što nam osigurava stabilnost – objasnio je glavni direktor kluba.

Na Skupštini je bilo 59 od ukupno 79 članova tako je bio zadovoljen kvorum i sve donesene odluke su bile pravovaljane sukladno statutu kluba. Na početku je riječ dobio glavni direktor kluba Tomislav Svetina koji je detaljno objasnio financijski izvještaj.

- U 2015.godini ostvarili smo financijski rezultat sukladno našim planovima: prihodi su iznosili 247.414.533kn te smo ostvarili operativnu dobit od 3.291.983kn bez da smo prodali najveće zvijezde i zadržana je osovina momčadi – rekao je u uvodu glavni direktor pa nastavio o izvještaju koji je par sati prije Nadzornom i Izvršnom odboru predstavio financijski direktor Matej Škegro:

- Povećanje prihoda od čak 104.6 % u odnosu na 2014. možemo prvenstveno zahvaliti ulaskom momčadi u Ligu prvaka koja nam je ove godine donijela 129.646.640 kn odnosno čak 52,40% ukupnih prihoda. Isto tako smo povećali prihode po osnovi prodaje roba i pružanja usluga za 106% u odnosu na 2014. godinu te su oni iznosili 24.325.793kn, što čini 9,83% naših ukupnih prihoda. To je smjer kojim klub ide i vidi se trend da se u budućnosti nećemo oslanjati samo na prodaju igrača i na prihode od UEFA-e nego ćemo aktivno na domaćem i inozemnom tržištu tražiti prihode za naš klub. Prihod od dugotrajne imovine je iznosio 72.583.454kn što je povećanje od 16,1% u odnosu na 2014. godinu.

Detaljnije je objasnio i rashode kluba: - Najveći rashodi se odnose na materijalne rashode (plaće igrača i trenera) te oni iznose 60,25% ukupnih rashoda kluba. Povećani su u odnosu na 2014. godinu za 32,8% radi isplaćenih premija za Ligu Prvaka. Rashodi amortizacije čine 17,69%.

Direktor je najavio i uspješnu 2016. godinu i to bez novih prihoda već na temelju "starih zasluga": - Bitno je za napomenuti i da u 2016. godinu ulazimo sa značajnim prihodima od prodaje Pinta, Brozovića i Čopa tako da smo optimisti i za račun dobiti i gubitka i za tekuću godinu. Naime, na datum 31.12.2015. imamo 95.767.049kn potraživanja na osnovu transfera prema ostalim klubovima, a danas dok razgovaramo taj je iznos još veći radi transfera Šimunovića i načina transfera Čopa i Brozovića te se sada naša potraživanja penju na preko 157.000.000kn što nam osigurava stabilnost – rekao je direktor pa za kraj financijskog izvještaja dodao:

- S mjesta predsjednika Nadzornog odbora zbog zdravstvenih problema povukao se gospodin Mirko Gjurašin, a uz njega odlazi i gospodin Krešimir Ćurković dok su na njihova mjesta izabrani gospoda Ognjen Naglić i Miroslav Rožić. Izvršni odbor će, prema novom Statutu, brojati 11 umjesto 15 članova, a u Skupštini je nakon što su istekli mandati i preminuo gospodin Ismet Hadžić izabrano 13 novih članova.

- Na dan 31.12.2015. izvršili sve obaveze prema igračima, zaposlenicima, trenerima, stipendistima, honorarcima, drugim klubovima po osnovama transfera kao i prema posrednicima te klub nema dugova prema navedenima. Osim imidža to je bitno i radi zadovoljavanja financijskog fair playja za koji smo i ove godine dobili Uefinu nagradu.

Nakon dugogodišnjeg djelovanja zbog zdravstvenih razloga s mjesta predsjednika Nadzornog odbora povukao se gospodin Mirko Gjurašin koji je prije toga iznio svoje posljednje izvješće: - Nadzorni odbor izvršio je analizu poslovanja i zaključio da je GNK Dinamo prošle godine poslovao u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i uspješno završio godinu. Dinamo je, na ponos svih nas, poslovao otvoreno, ljudski i izvršio sve obaveze koje je imao – rekao je gospodin Mirko Gjurašin kojem je predsjednik kluba Mirko Barišić zahvalio za rad: - Gospodin Gjurašin je desetljećima uz Dinamo i iskreno mu se zahvaljujem za sve što je napravio za Dinamo.

Skupština je potvrdila i nove članove Nadzornog odbora gdje su umjesto gospodina Mirka Gjurašina i gospodina Krešimira Ćurkovića ušli gospodin Miroslav Rožić i gospodin Ognjen Naglić. Obzirom da je nekima istekao mandat, a Ismet Hadžić je, nažalost, pokojni potvrđeno je i 13 novih članova Skupštine koja će tako i dalje brojati 80 članova.

 

Kopirano!