Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Hrvatska – Sjeverna Makedonija 3:0

Petković i Baturina odigrali zapaženu ulogu u pobjedi vatrenih

Autor fotografije: Sanjin Strukic/Pixsell

Dinamov dvojac Bruno Petković i Martin Baturina odigrao je zapaženu ulogu u pobjedi hrvatske reprezentacije u pripremnom dvoboju protiv Sjeverne Makedonije. Vatreni su na riječkoj Rujevici slavili s 3:0, a sljedeći, ujedno i zadnji pripremni ogled uoči Europskog prvenstva, čeka ih u nedjelju, 9. lipnja, protiv Portugala u Lisabonu.

Bila je to ujedno i utakmica sa svečarskim ugođajem – bivši Dinamov wunderkind Mateo Kovačić ovom je prilikom upisao svoj okrugli, 100. nastup u dresu reprezentacije. Čestitamo!

Prvo ime dvoboja bio je nekadašnji maksimirski fantasista Lovro Majer koji je potpisao prva dva pogotka. U 10. je minuti maestralnim potezom zanjihao mrežu Makedonaca – iz slobodnog je udarca s 25 metara s dene strane ljevicom plasirao loptu u bliži kut.

Malo je nedostajalo da Makedonci uzvrate na sličan način, Aleksandar Trajkovski u 44. je minuti potegnuo s 18 metara, također iz slobodnog udarca, ali je Dominik Livaković paradom iščupao loptu ispod grede.

Uslijedio je napad na drugoj strani terena, Baturina je nadirao s lijeva, prošao dvojicu braniča, poslao paralelu Petkoviću, a on pred kaznenim prostorom, omeđen čuvarima, vješto gurnuo petom za Majera koji je prihvatio loptu, povukao nekoliko koraka pa plasirao u kut. Ovaj put desnom nogom...

Priča je zaključena u 79. minuti, Marko Pjaca zavrnuo je s lijeva na drugu vratnicu gdje je Ante Budimir gađao glavom, vratar Stole Dimitrievski odbio, a na loptu natrčao Marco Pašalić pa volejem ljevicom zakucao za 3:0.

Petković je igrao do 60. minute kad je s klupe uskočio Budimir dok je Baturinu u 67. zamijenio Marco Pašalić.

 

Rijeka, 3. lipnja 2024.

Prijateljska

Hrvatska – Sjeverna Makedonija 3:0

Stadion Rujevica

Hrvatska: Livaković – Juranović, Vida, Erlić (67. Pongračić), Sosa – Baturina (67. Marco Pašalić), Kovačić (46. Sučić); Majer, Kramarić (55. Ivanušec), Perišić (60. Pjaca) – Petković (60. Budimir)

Izbornik: Zlatko Dalić

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski – Aškovski (57. Mitrovski), Zajkov, Velkovski (73. Dimoski), Musliu, Alioski – Alimi, Atanasov (57. Kostadinov), Elmas – Miovski (67. M. Ristovski), Trajkovski (57. Čurlinov)

Izbornik: Blagoja Milevski

Sudac: Matej Jug (Slovenija)

Strijelci: 1:0 Majer (10.), 2:0 Majer (45.), 3:0 Marco Pašalić (79.)

Kopirano!