Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

5. kolo HT Prve lige

Plavi pobjedom protiv Gorice najavili veliki europski tjedan

Autor fotografije: Pixsell

Serijal prilika, napadački pristup, vrlo dobra kontrola igre i pritom – pobjeda uz nesvakidašnji i pomalo „zabavan“ pogodak. Dinamov branič François Moubandje u 36. je minuti, nakon oštrog prodora lijevom stranom, dojurio gotovo do gol-aut crte, oštro zavrnuo u sredinu, ali pritom mu je uklizao suparnički branič Albin Doku, okrznuo loptu koja je u visokom luku uz nezgodan efej, preletjela vratara i odbila se od vratnice u gol. Tim je pogotkom maksimirska momčad svladala Goricu s 1:0 u okršaju 5. kola HT Prve lige.

Maksimirski je trener Damir Krznar i u ovoj utakmici nastavio dozirati minutažu igračima kako bi spremni dočekali prvi dvoboj play-offa Lige prvaka predviđen za utorak protiv moldavskog Sheriffa u Tiraspolu. Tako su, primjerice, Mislav Oršić i Luka Ivanušec utakmicu protiv Gorice gledali s klupe, Bruno Petković ušao je u 66. minuti, dok je, pak, Lovro Majer odigrao cijeli dvoboj. Koncepciju je donekle poremetila i ozljeda mladoga vezista Marka Bulata koji je morao napustiti travnjak već u 32. minuti.

Plavi su priredili „nedaću“ gostujućim braničima praktički već na otvaranju utakmice kad je Duje Čop efektno petom vratio dupli pas Majeru, ali je gostujući branič u zadnji trenutak uspio skrenuti loptu. Luka Menalo pokušao je kasnije udarcem s 18 metara, ali je vratar Ivan Banić odbio loptu.

Kristijan Jakić u 59. je minuti na desnoj strani sa svoje polovice terena poslao loptu u for Kastratiju, on se nezadrživo sjurio po krilu, poslao povratnu u sredinu, a Saša Marjanović srušio Menala pred samim kaznenim prostorom. Majer je oštro gađao iz slobodnog udarca, Banić nakratko ispustio loptu, ali potom ju ipak stigao uhvatiti.

Majer se okuražio i u 65. minuti udarcem s više od 20 metara malo s desna, silovito ju je poslao u bliži kut, ali i ovaj se put ispriječio Banić.

Gorica je zaprijetila u 74. minuti kad je Kristijan Lovrić lukavo potegnuo iz slobodnog udarca s bočne strane nadomak kaznenog prostora. Uputio je oštru loptu u bliži kut, ali Dominik Livaković odbio ju je daleko od gola.

Pet minuta prije kraja utakmice Moubandje je priredio pravu „minijaturu“ na lijevoj strani, petom proigrao Petkovića, on proslijedio u kazneni prostor, gdje je Kastrati izbio sam pred Banića. Ipak, velikogorički je vratar spretnom reakcijom spriječio pogodak.

 

Zagreb, 13. kolovoza 2021.

HT Prva liga, 5. kolo

Dinamo – Gorica 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Šutalo (46. Ristovski), Theophile, Perić, Moubandje – Bulat (32. Gojak); Kastrati, Majer, Jakić (85. Franjić), Menalo (66. Špikić) – Čop (66. Petković)

Trener: Damir Krznar

Gorica: Banić – Doka (77. Šroler), Marjanović, Jovičić, Krizmanić, Keita (70. Dvorneković) – Delfi (46. Mitrović), Pršir (66. Janković), Babec, Lovrić – Dieye (70. Stojanovski)

Trener: Krunoslav Rendulić

Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 1.282

Strijelac: 1:0 Doku (38. - autogol)

Kopirano!