Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

CSKA Moskva – Dinamo 0:0

Plavima bod na teškom gostovanju u Moskvi

Autor fotografije: MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL

Nova utakmica, novi remi, ponovno bez pogodaka... Nakon maksimirskih 0:0 protiv nizozemskog Feyenoorda plavi su istovjetnim rezultatom zaključili i gostovanje kod moskovskog CSKA koji, sukladno Uefinu koeficijentu, a i proračunu, slovi kao favorit skupine. Iste je večeri austrijski Wolfsberg usred Rotterdama nadvisio momčad Feyenoorda čak sa 4:1 što znači da na ljestvici zasad vode Austrijanci sa četiri boda, CSKA i Dinamo imaju po dva, Nizozemci jedan. Sljedeće dvije uzastopne utakmice plavi igraju upravo protiv Wolfsberga: 5. studenoga u Zagrebu i tri tjedna kasnije u Klagenfurtu.

  Utakmica je, međutim, ipak prošla u sjetnom raspoloženju, maksimirska je momčad istrčala s crnom vrpcom oko ruke u spomen na preminula proslavljenog Dinamova nogometaša Slavena Zambatu koji nas je zauvijek napustio u četvrtak rano ujutro.

  Dinamo je u moskovskoj utakmici vrebao svoju priliku i već na otvaranju stvorio probleme suparničkom vrataru. Lovro Majer u drugoj je minuti s desne strane poslao loptu Mislavu Oršiću, koji ju ipak nije dobro prihvatio. Domaći vratar i kapetan Igor Akinfeev uspio ju je dohvatiti u padu.

  Domaći su zaprijetili u 10. minuti kad je Konstantin Kuchaev ubacio, a Fyodor Chalov s desne strane lansirao loptu pored gola. Ubrzo je potom nigerijski krilni napadač Chidera Ejuke povukao napad s lijeva na desno, izborio poziciju za udarac pa sa 14 metara gađao malo pored bliže vratnice.

  Sjajan je potez izveo Oršić u 17. minuti kad je poslao loptu u prostor Arijanu Ademiju, maksimirski kapetan dotrčao do gol-aut crte... Oršić je natrčao na povratnu loptu i s ruba kaznenoga prostora poslao u sami kut, ali Akinfeev je letom uspio iščupati iz samoga kuta.

. Dvaput su u kratkom vremenu domaći ponovno rasplamsali iskru pred Dinamovim vratima, prvo je Chalov ostavio petom za Ivana Oblyakova, ali maksimirska je obrana ipak otklonila opasnost da bi odmah potom Ejuke sa 17 metara gađao pored gola.

  Već je u sljedećoj akciji Majer presjekao akciju na suparničkoj polovici, proigrao Brunu Petkovića, ali Akinfeev je u zadnji čas uspio iščeprkati loptu.

  Hrvatski je reprezentativac Nikola Vlašić bio u izvorištu većine akcija domaće momčadi, a naposljetku stvorio i dvije velike prilike. U 29. je minuti pokušao iz slobodnoga udarca s 20 metara, ali je Dominik Livaković izvukao loptu iz kuta. Ubrzo je potom maksimirski čuvar mreže bekendirao novi Ejukeov pokušaj s ruba kaznenoga prostora, da bi tri minute prije kraja prvoga poluvremena Vlašić sa šest metara s lijeve strane poslao loptu malo pored suprotne vratnice.

  Livaković je u drugom dijelu vještim refleksom amortizirao udarce Vlašića, Chalova i Arnora Sigurdssona kojem je veteran Alan Dzagoev atraktivno ostavio loptu petom. U 89. je minuti još jednom pokušao Vlašić snažnim udarcem s lijeva, ali preko gola.

  Joško Gvardiol u 70. je minuti silovito gađao s 20 metara, lopta se odbila od bloka i tek za koji centimetar prohujala iznad grede. Imali su Zagrepčani u sučevoj nadoknadi dva obećavajuća kontranapada za pobjedu, ali lopta ipak nije pronašla željeni koridor.

 

Moskva, 29. listopada 2020.

Europa liga, skupina K, 2. kolo

CSKA Moskva – Dinamo 0:0

CSKA Arena

CSKA Moskva: Akinfeev – M. Fernandes (84. Bistrović), Diveev, Magnusson, Zainutdinov – Maradishvili, Oblyakov (81. Dzagoev); Kuchaev (81. Akhmetov), Vlašić, Ejuke (75. Sigurdsson) – Chalov (75. Gaich)

Trener: Viktor Goncharenko

Dinamo: Livaković – Stojanović, Lauritsen, Perić (81. Kastrati), Gvardiol – Franjić, Ademi; Majer, Ivanušec (66. Jakić), Oršić (90+3. Moharrami) – Petković (66. Gavranović)

Trener: Zoran Mamić

Sudac: Radu Petrescu (Rumunjska)

 

Kopirano!