Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Lokomotiva - Dinamo 2:2

Podjela bodova u gradskom derbiju u Kranjčevićevoj

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL
Bruno Petković dvaput je zatresao mrežu u uzavreloj završnici prvog dijela, svaki je od ta dva gola značio povratak u rezultatski egal koji je ostao nepromijenjen do kraja dvoboja. U ogledu 22. kola SuperSport HNL-a nogometaši Lokomotive i Dinama odigrali su Kranjčevićevoj 2:2 u zanimljivom i neizvjesnom gradskom okršaju u kojem su lokosi dvaput vodili i u kojem su sva četiri pogotka osvanula u prvom dijelu.
 
U 18. minuti zaiskrilo je pred objema vratima, ali vatricu veselja ipak su rasplamsali domaći nogometaši. Prvo je maksimirski branič Takuya Ogiwara izmamio pljesak nakon što je na lijevoj strani na suparničkoj polovici terena u driblingu prošao trojicu braniča, ali nije bilo spretnosti u završnici akcije. Odmah je potom uslijedilo brzopotezno vodstvo lokosa. Art Smakaj duboko je sa svoje polovice dugim dodavanjem izgurao Fabijana Krivaka koji je pobjegao čuvarima, istrčao sam pred vratara i pogodio mrežu.
 
Dinamo je silovito krenuo po izjednačenje i uspio ga kreirati u 40. minuti. Dario Špikić u prodoru je s desnog krila došao do gol-aut crte, zavrnuo povratnu na sedam metara gdje je osvanuo Petković, oštro gađao, a lopta se u kordonu igrača na gol-crti odbila u mrežu.
U pomalo hektičnoj završnici prvog dijela svjedočili smo novom vodstvu domaćih, a ubrzo potom i novom izjednačenju. U petoj minuti sučeve nadoknade vremena prvog dijela Krivak je efektno lijevom vanjskom primirio loptu na desnoj strani, vratio u sredinu za Smakaja koji je zavrnuo na drugu vratnicu gdje je bio Duje Čop i s pola metra zakucao za 2:1. Ipak, tri minute potom Arbër Hoxha na lijevoj je strani uposlio Martina Baturinu, on ubacio u sredinu, a Petković glavom lansirao loptu pod gredu. Nedugo prije drugoga Lokomotivina gola Ogiwara je oštro ubacio s lijeva, a Špikić na drugoj vratnici u letu high kickom poslao loptu preko gola.
 
Plavi su žustrije krenuli u drugo poluvrijeme i već na otvaranju dvaput stavili suparničku obranu na ozbiljnija iskušenja. Prvo je Stefan Ristovski volejem torpedirao loptu malo pored gola, da bi u sljedećem napadu Marko Bulat potegnuo iz okreta s desetak metara u donji kut, ali Nikola Čavlina je vješto obranio.
 
U 58. je Takuro Kaneko ubacio s desna, a Hoxha silovito s vrha peterca u punom naletu lansirao projektil pored gola. Nakon furioznoga Kanekova prodora u 71. minuti Ristovski je zavrnuo na drugu vratnicu, a Gabriel Vidović s pet metara u padu prebacio vrata. Četiri minute prije kraja ponovno je Ristovski oštro gađao s ruba kaznenog prostora, a lopta preletjela gredu.
 
Zagreb, 10. veljače 2024.
SuperSport HNL, 22. kolo
Lokomotiva – Dinamo 2:2
 
Stadion Kranjčevićeva
 
Lokomotiva: Čavlina – Bartolec (46. Vranjković), Mersinaj, Kalaica, Žilinski – Smakaj (63. Fetai), Marić; Krivak (58. Šotiček), Mudražija, Goričan – Čop (81. Canjuga)
Trener: Silvijo Čabraja
 
Dinamo: Zagorac – Ristovski, Živković, Perković, Ogiwara – Sučić (46. Bulat); Špikić (46. Kaneko), Mišić (77. Kulenović), Baturina (62. Ademi), Hoxha (62. Vidović) – Petković
Trener: Sergej Jakirović
 
Sudac: Dario Bel (Osijek)
 
Strijelci: 1:0 Krivak (18,), 1:1 Petković (40.), 2:1 Čop (45+5.), 2:2 Petković (45+8.)
 
Kopirano!