Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Hrvatska – Italija 1:1

Ponovno peh u zadnjim sekundama, Hrvatska bila nadomak pobjedi, Talijani izjednačili duboko u nadoknadi

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Ponovno je Hrvatska primila pogodak u zadnjoj minuti utakmice, ponovno je to bilo duboko u sučevoj nadoknadi vremena, ponovno je dvoboj završen remijem umjesto pobjedom vatrenih... U dvoboju zadnjeg kola B skupine Europskog prvenstva Hrvatska i Italija odigrali su u Leipzigu 1:1 u dvoboju u kojem su „azzurri“ izjednačili doslovno u zadnjoj sekundi utakmice, na izmaku osme minute nadoknade. Čim su vatreni krenuli s centra hiroviti nizozemski sudac Danny Makkelie svirao je kraj. Gdje je, kako i po kojem kriteriju našao čak osam minuta nadoknade vjerojatno ne znaju niti Talijani...

Kako god, dva primljena pogotka u sučevoj nadoknadi, prvo protiv Albanije i sad protiv Italije, u sličnim situacijama u kojima je strijelac ostao posve sam u opasnoj zoni, koštale su Hrvatsku čak četiri boda, u oba su slučaja suparnici izjednačili pa je momčad izbornika Zlatka Dalića skupinu zaključila s dva umjesto sa šest osvojenih bodova.

U drugoj utakmici 3. kola B skupine Španjolska je pobijedila Albaniju s 1:0. Pobjednik skupine je Španjolska sa svih devet bodova, drugoplasirana Italija ima 4, Hrvatska je treća s 2, a Albanija zadnja s jednim bodom.

Dvojica Dinamovih igrača u sastavu hrvatske reprezentacije – Bruno Petković i Martin Baturina – utakmicu protiv Italije promatrali su s klupe.

U tim je završnim sekundama Riccardo Calafiori povukao napad po sredini, odigrao ulijevo gdje je posve sam osvanuo Mattia Zaccagni i neometano plasirao loptu desnom nogom u suprotni gornji kut.

Bila je ovo utakmica u kojoj je vatrenima za prolaz u osminu finala nužna bila pobjeda, s ova dva boda u igri ih drži tek teorija i eventualna luda igra brojki.

Hrvatska je vodila od 55. minute kad je Luka Modrić proparao mrežu, i to nepunu minutu nakon što je propustio iskoristiti jedanaesterac. Andrej Kramarić vagao je loptu u kaznenom prostoru, ubacio pred vrata, putem je pogodila ruku Davidea Frattesija... Modrić je izveo jedanaesterac, a vratar Gianluigi Donnarumma pogodio stranu i odbio loptu. U sljedećem je napadu Luka Sučić ubacio ljevicom s desne strane, u padu je na vrhu peterca loptu dohvatio Ante Budimir, ponovno je Donnarumma uspio bekendirati loptu, ali je na nju natrčao Modrić i iz okreta silovito s četiri metra torpedirao pod gredu.

Sučić je još na otvaranju utakmice, u 5. minuti, snažno gađao s dvadesetak metara, također ljevicom s desna, a talijanski vratar uspio nekako iščupati ispod grede. Talijani su u nastavku bili opasniji, Retegui je u 21. minuti glavom s pet metara poslao loptu malo pored gola, šest minuta kasnije s gotovo iste je daljine gađao Alessandro Bastoni, također glavom, ali je Dominik Livaković sjajnom reakcijom spasio naoko siguran pogodak. Ubrzo je potom potegnuo i Lorenzo Pellegrini s 15 metara, ali je vatrena jedinica ponovno bila na mjestu.

U međuvremenu je Hrvatska na trenutak zaprijetila kad je Modrić ubacio oštru nisku loptu s desna, a talijanska obrana u zadnji trenutak otklonila opasnost.

Uslijedio je pritisak Talijana, lopta je plesala pred kaznenim prostorom vatrenih... U 61. je minuti ponovno Bastoni gađao glavom, ali pored gola, u 87. je Federico Chiesa zavrnuo oštru nisku loptu s desna, ali prohujala je petercem...

 

Leipzig, 24. lipnja 2024.

Europsko prvenstvo, skupina B, 3. kolo

Hrvatska – Italija 1:1

Leipzig Stadion

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić (80. Majer), Brozović, Kovačić (70. Ivanušec) – Sučić (70. Perišić), Kramarić (90. Juranović), Mario Pašalić (46. Budimir)

Izbornik: Zlatko Dalić

Italija: Donnarumma – Darmian (81. Zaccagni), Bastoni, Calafiori – Di Lorenzo, Barella, Jorginho (81. Fagioli), Pellegrini (46. Frattesi), Dimarco – Raspadori (75. Scamacca), Retegui

Izbornik: Luciano Spalletti

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska), Gledatelja: 38.322

Strijelci: 1:0 Modrić (55.), 1:1 Zaccagni (90+8.)

Kopirano!