Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Rijeka – Dinamo 1:1

Remi u 100. međusobnom derbiju u HNL-u, Dinamo nastavio niz bez poraza, povratak Stojkovića

Silovit i ambiciozan ulazak u utakmicu unatoč nedavnom dugom putovanju u Azerbajdžan, pogođen okvir vrata, potom gol za vodstvo... Tako je Dinamo izgledao u prvih pola sata, dominirao je i u završnih dvadesetak minuta, ali ipak nije uhvatio puni ulov. U derbiju na Rujevici nogometaši Rijeke i Dinama odigrali su 1:1 u ogledu 5. kola SuperSport HNL-a što znači da su plavi prekinuli dojmljiv pobjednički niz od šest uzastopnih pobjeda na startu sezone, ali su pritom ipak nastavili seriju bez poraza.

Bio je ovo okrugli, 100. okršaj ovih dvaju suparnika u Prvoj HNL, a kako je pogodak Brune Petkovića ove večeri ujedno označio i 200. gol zagrebačke družine u povijesti njihovih ligaških okršaja u Hrvatskoj, prosjek je lako izračunati: Dinamo Rijeci zabija točno dva gola po utakmici.

Tako je u ukupnom prosjeku, ali ove večeri ostao je kratak za taj drugi gol što ga je, eto, odvojilo od pobjede. Ukupan je omjer u tih 100 dvoboja: 58 pobjeda Dinama, 23 remija i 19 slavlja Rijeke uz gol-razliku 200.94.  Proširimo li statistiku na sva službena natjecanja u kompletnoj povijesti Dinamo je u 184 međusobna dvoboja upisao 97 pobjeda, 42 puta su remizirali, dok je Rijeka slavila u 45 navrata. Računamo li utakmicu iz famoznog „slučaja Tomić“ iz ljeta 1978. kao pobjedu Dinama, a ne Rijeke, statistika se pomalo mijenja.

Dinamov je trener Sergej Jakirović u 64. minuti morao mijenjati važan dio obrambenog reda, zbog ozljede je teren naputio Samy Mmaee, zamijenio ga je Stefan Ristovski... Lijepa je vijest da se u sastav vratio Luka Stojković koji je već godinu i četiri dana izvan pogona zbog ozljede. Nastupio je, istina, u završnoj utakmici prošle sezone na proslavi naslova protiv Rudeša kao i u nedavnom prijateljskom ogledu protiv Jaruna, ali tek ovaj ulazak u 78. minuti možemo tretirati njegovim stvarnim povratkom u rotaciju.

Kako god, Dinamo je već u 16. minuti uzdrmao okvir gola. Petković je nadirao s desna, uz gol-aut crtu, poslao kratku povratnu Sandru Kulenoviću koji je potegnuo sa šest metara i pogodio bliži spoj grede i vratnice.

Osam minuta kasnije plavi su i poveli. Josip Mišić u padu je lansirao okomicu na suparničku polovicu, prihvatio ju je Martin Baturina, proslijedio Petkoviću ulijevo u kazneni prostor, on je u prvom trzaju varkom tijela izbacio braniča iz težišta i pogodio suprotnu „malu mrežu“.

Ponovno je Mišić u 28. minuti klizećim startom sa svoje polovice osvojio loptu, proigrao Petkovića, a u nastavku akcije Baturina, nakon kombinacije s Kulenovićem, lansirao malo preko gola.

Desetak minuta kasnije zaiskrilo je i pred Dinamovim golom, Marco Pašalić desnom je nogom zavrnuo parabolu s desnog krila, a lopta u nezgodnoj putanji pogodila gredu. Ubrzo je potom bilo vatreno pred objema vratima, prvo je Baturina gađao sa 17 metara s lijeva malo pored suprotnih rašlji, da bi se u sljedećem napadu domaći navijači nakratko veselili. Niko Janković izbacio je nekadašnjega Dinamova napadača, a sad Rijekinu devetku, Komnena Andrića, samog pred vratara Ivana Nevistića. Andrić je pogodio mrežu, pokretom ruku pokazao da ne želi slaviti, ali pogodak ionako nije priznat jer je u trenutku primanja lopte bio u zaleđu.

Ono što Riječanima nije prošlo u 41. minuti, jest u 49. Donedavni maksimirski krilni napadač Gabriel Rukavina nadirao je lijevom stranom, proigrao sveprisutnog Jankovića, također nekadašnjeg Dinamova vezista, on s gol-aut crte poslao povratnu na 15 metara, a Veldin Hodža efektnim potezom podignuo loptu pa je u sljedećem trzaju silovito lansirao u gol za izjednačenje.

Potegnuo je Janković i u 79. s  lijeva s 18 metara malo preko grede da bi u sučevoj nadoknadi vremena Nais Djouahra pokušao sa slične pozicije, ali je Nevistić ukrotio loptu.

 

Rijeka, 1. rujna 2024.

SuperSport HNL, 5. kolo

Rijeka – Dinamo 1:1

Stadion Rujevica

Rijeka: Zlomislić – Smolčić, Majstorović, Galešić, Devetak – Hodža (84. Djouahra), Petrovič; Pašalić (88. Radeljić), Janković, Rukavina (74. Fruk) – Andrić

Trener: Radomir Đalović

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Mmaee (64. Ristovski) – Pjaca, Sučić (46. Rog), Mišić, Baturina (78. Stojković), Hoxha (46. Špikić) – Kulenović (78. Cordoba), Petković

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Duje Strukan (Split), Gledatelja: 5.624

Strijelci: 0:1 Petković (22.), 1:1 Hodža (49.)

Kopirano!