Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo – Monaco 2:2

Sjajna izvedba plavih, prvi bod u novoj Ligi prvaka, pobjeda izmaknula u zadnjim minutama

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Blistava izvedba plavih, sjajni vezovi i juriši poput “hidroglisera” kroz maksimirsko jezero, travnjak natopljen silnim neumornim dugotrajnim pljuskom, dvije čudesne minijature za dva pogotka i visoko vodstvo, a potom dva primljena gola u završnici, prvo u 74. pa u 89. minuti za konačnih 2:2... Cijeli koloplet različitih emocija sklupčao se u ovih 90 minuta u kojima su Dinamo i Monaco u 2. kolu UEFA Lige prvaka odigrali 2:2. Bila je to sjajna europska premijera trenera Nenada Bjelice u njegovu drugom mandatu na Dinamovoj klupi, a remi, prvi bod i sjajan otpor moćnom suparniku, otpor momčadi koja uz PSG drži vrh ljestvice francuskog prvenstva, magnetizirali su i zagrebačku publiku koja je plave ispratila gromkim pljeskom i skandiranjem. Trener Bjelica u sučevoj je nadoknadi dobio drugi žuti karton zbog čega neće moći voditi svoju momčad u sljedećem dvoboju Lige prvaka, 23. listopada u Salzburgu.

Sveučilišna nogometna katedra kakvu je predstavio mladi Petar Sučić u zadnjim sekundama prvog dijela zaslužuje zaglušujući pljesak. A on se, dakako, i zaorio s maksimirskih tribina! Čudesna je sekvenca Sučićeve završnice akcije za vodeći pogodak. Josip Mišić iz svog je kaznenog prostora lansirao dugu loptu na lijevoj strani, prihvatio ju je Martin Baturina i sjurio se u nezadrživu kontru... Kad ga je branič sustigao nadomak kaznenog prostora plava desetka se oslobodio vještim driblingom i primijetio kako cijelo vrijeme akciju prati Sučić u punom trku na desnoj strani. Baturina mu je poslao paralelu, a Sučić u tri sekunde nanizao tri sekvence za naklon: vješto je primirio loptu, potom driblingom desnom nogom poslao braniča da otklizi ka aut-crti i na kraju ljevicom “profesorski” potkopao loptu preko vratara u mrežu.

Ako može Sučić, onda mogu i ja, valjda je pomislio Baturina pa potpisao novu veličanstvenu minijaturu za drugi Dinamov gol! Kevin Theophile u 66. je minuti glavom izbio loptu nakon Monacova napada, dohvatio ju je Bruno Petković, vješto zadržao i produljio Marku Rogu, a on odmah lansirao udesno u for Baturini. Plava desetka vukao je kontru, vidjevši da ga je čuvar sustigao, primirio je akciju, ali uz čvrstu kontrolu lopte. Vagao je braniče, u driblingu prošao jednog, potom i drugog tražeći poziciju za udarac, trznuo je desnom pa ipak namjestio na ljevicu kojom je potegnuo sa 17 metara i pogodio sami kut za 2:0 i erupciju tribina!

Gosti su smanjili u 74. minuti, Raul Torrente napucao je loptu izvan terena, uslijedio je ubačaj iz kuta pri čemu se činilo da lopta leti u ruke vratara Ivana Nevistića. No, u gužvi u petercu Dinamov je čuvar mreže izgubio ravnotežu što je iskoristio stoper Mohammed Salisu i glavom smjestio u kut.

Monaco je u 87. minuti “najavio” izjednačenje, Kassoum Ouattara s desetak je metara potegnuo s lijeva, Takumi Minamino s vrha peterca gađao glavom... No, na samoj je gol-crti odjednom “izronio” Torrente i, također glavom, izbio loptu. No, dvije minute kasnije njemački je sudac Harm Osmers procijenio da je start Maximea Bernauera na Folarinu Balogunu prekršaj za kaznen udarac. S bijele je točke Denis Zakaria silovito zakucao pod gredu. Sudac je u 82. minuti, primjerice, prilikom Petkovićeva pada u suparničkom kaznenom prostoru nakon klinča sa Salisuom, drukčije reagirao, umjesto jedanaesterca je samo odmahnuo rukom...

Dinamo je zaprijetio još u 4. minuti, Baturina je ubacio iz slobodnog udarca posve iskosa s lijeve strane, vratar odbio, a lopta u fliperu plesala pred gol-crtom pri čemu ju je netko napucao u Arijana Ademija od koga se odbila u polje.

Šest minuta kasnije Mišić je pred suparničkim kaznenim prostorom dočekao povratnu loptu, glavom je poslao ulijevo, Ronaël Pierre-Gabriel u driblingu nanizao trojicu, zavrnuo oštro u sredinu pri čemu je preletjela kroz peterac... Na drugoj ju je strani dočekao Stefan Ristovski, ubacio u sredinu, a Petković sa sedam metara efektnim škaricama poslao malo preko grede.

U 13. je, pak, bilo vatre pred Dinamovim golom, Minamino je izbjegao zaleđe, osvanuo sam na vrhu peterca, a Nevistić bravuroznom reakcijom uspio nogom skrenuti loptu izvan terena.

Zaprijetio je Dinamo i na otvaranju drugog dijela, Petković je, nakon ubačaja iz kuta, dočekao loptu na “drugoj vratnici” posve sam, ali nije ju uspio dobro zahvatiti...

Sljedeće iskušenje plave čeka u dvoboju 3. kola u Salzburgu 23. listopada.

Nakon utakmice izjave za naše kamere su dala dva strijelca Martin Baturina i Petar Sučić. Što su nam poručili, pogledajte u nastavku: 

 

Zagreb, 2. listopada 2024.

UEFA Liga prvaka, 2. kolo

Dinamo – Monaco 2:2

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel – Ademi (63. Rog), Sučić, Mišić, Baturina (75. Kačavenda) – Petković

Trener: Nenad Bjelica

Monaco: Köhn – Vanderson (72. Ben Seghir), Kehrer, Salisu, Caio Henrique (80. Ouattara) – Camara (72. Diatta), Zakaria; Akliouche, Minamino, Golovin (46. Ilenikhena) – Embolo (46. Balogun)

Trener: Adi Hütter

Sudac: Harm Osmers (Njemačka), Gledatelja: 12.426

Strijelci: 1:0 Sučić (45+3.), 2:0 Baturina (66.), 2:1 Salisu (74.), 2:2 Zakaria (89. - 11 m)

 

Kopirano!