Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Sportski direktor Marić i trener Perković: Želimo biti dominantniji u HNL-u i konkurentniji u Europi

Autor fotografije: Alen Szabo/PIXSELL

Dinamov je cilj biti još dominantniji u domaćim natjecanjima i konkurentniji na europskoj sceni. To je osnovna misao vodilja pri izboru novoga glavnog trenera koji će na plavoj klupi zamijeniti dosadašnjega stratega, Sergeja Jakirovića. Privremeno će momčad voditi dosadašnji Jakirovićev asistent Sandro Perković koji će tako u subotu u 17:30 sati izvesti maksimirsku družinu na travnjak u Koprivnici u dvoboju 7. kola SuperSport HNL-a protiv Slavena Belupa. Tim su povodom pred novinare istupili sportski direktor Marko Marić i trener Perković.

– Zahvaljujemo treneru Jakiroviću na dosadašnjem radu i rezultatima koje je ostvario, to je nešto što ostaje vječno, što je nepobitno. Sa svojim je rezultatima visoko postavio ljestvicu. Moramo iskreno reći da je ostavio momčad u puno boljem stanju nego kad ju je zatekao, napravili smo iskorak, ali dugoročno želimo težiti tome da smo još dominantniji u HNL-u i konkurentniji u Europi. Do daljnjega će momčad voditi Sandro Perković, mladi trener velikog potencijala. Dugo je u našem sustavu, vrhunski poznaje momčad i znamo da je ona u dobrim rukama. Ima veliku kvalitetu, jako širok kadar i nemamo razloga za brigu. Iza zatvorenih vrata smo u procesu analize i razgovora s potencijalnim kandidatima. Kad nađemo trenera koji odgovara svim kriterijima, donijet ćemo odluku i pravodobno vas obavijestiti.

Novinare je zanimalo koji su kriteriji prema kojima će birati glavnog trenera i jesu li među kandidatima i oni čija su se imena spominjala u medijima?

– Kad govorimo o potencijalnim igračkim pojačanjima nikad izravno ne izlazimo s imenima u javnost pa tako nećemo niti sad kad tražimo glavnog trenera. Ne licitiramo s imenima u javnosti, Dinamo je veliki klub i to ne bi bilo ozbiljno. Sve analize radimo iza zatvorenih vrata, sve ćemo pravodobno komunicirati. Imamo jasnu sliku kakav bi trebao biti trener Dinama. Sigurno ćemo uzeti potrebno vrijeme da bismo našli idealnog kandidata. Kriteriji su jasni, a to znači razvijati igru, nositi se s pritiskom, znati voditi momčad koja treba imati dominaciju gotovo uvijek, u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Kao klub imamo visoke zahtjeve.

Na opasku novinara da Dinamo niti u zadnjoj prvenstvenoj utakmici, u tijesnom maksimirskom porazu protiv Hajduka, nije izgledao kao momčad koja je suvereni prvak, sportski direktor Marić je dodao:

– Morate znati da je Dinamu ovo uvijek kritično razdoblje, dakle nakon kvalifikacija za Ligu prvaka jer to su utakmice koje određuju puno što se tiče budućnosti, ogroman je pritisak i stres. Povijesno gledano, krizno razdoblje je rujan, listopad ili studeni, nije lako nakon emocionalnog pražnjenja. Nakon riskantne utakmice protiv Qarabağa u play-offu Lige prvaka došli su nam prvenstveni dvoboji protiv Rijeke i Hajduka, igračima i treneru jako je teško konstantno biti dominantan i ostvarivati rezultate kakve želimo. Svaka vrhunska momčad je u nekim trenucima u krizi.

Pri izboru novoga glavnog trenera neće biti presudno je li riječ o domaćem ili inozemnom stručnjaku.

– Razgovaramo s potencijalnim kandidatima i pritom nemamo limitirajućih faktora na temu je li domaći ili inozemni stručnjak. Nogomet je globalni sport, svi kandidati dolaze u obzir. Fokusirat ćemo se isključivo na kvalitetu.

Na upit postoji li financijski limit, Marić je uzvratio:

– U svakom ozbiljnom klubu postoje financijski limiti, budžet s kojim raspolažemo, ali morate znati da nije samo cijena jamstvo kvalitete. Ako nešto platimo skupo, ne znači da je to kvalitetno. Postoji puno primjera gdje to nije bio slučaj. Želimo napraviti ozbiljan Dinamo, a ako nađemo kandidata koji je vrhunski, a pritom i skuplji, naći ćemo resurse – zaključio je sportski direktor Marić.

Momčad će, dakle, u Koprivnicu povesti trener Sandro Perković koji se na početku javno zahvalio svojem dosadašnjem kolegi, šefu stručnog stožera.

– I u svoje osobno i u ime dečki iz stožera želim zahvaliti treneru Jakiroviću i dosadašnjim kolegama iz stožera – Marinu Ivančiću, Marku Salatoviću i Anđelu Roguljiću. Dugo smo radili zajedno, prošli i teške trenutke... U nogometu je najvažniji rezultat, a ulazak u Ligu prvaka govori sve. Nažalost, u nogometu i profesionalizmu rastanci su dio posla, moramo na to biti spremni. Ova je momčad iskusna i superkvalitetna i vjerujem da će već u subotu reagirati na pravi način. Teško mi je bilo što je Jakirović otišao jer smo, kažem, dugo zajedno radili, ali ja sam dinamovac i koliko god me klub treba ja sam na raspolaganju. Sa svojim ću suradnicima učiniti sve u najboljoj namjeri da u subotu izgledamo kako treba.

U kakvom su stanju igrači nakon visokog poraza u Münchenu?

– Nije im bilo lako, poraz je težak i bolan, a vjerujte, njima je najteže pao. Dogodio nam se blackout, jedan naš trener kojeg inače jako cijenim, Ilija Lončarević, znao je govoriti da u nogometu ne postoji jučer nego samo sutra. To posebno vrijedi kad je dobro, ali i kad je loše. Ne možemo sad ništa promijeniti nego moramo u subotu biti na pravoj razini da se vratimo na pobjednički put. Dinamo je klub koji zna pobjeđivati, koji je navikao pobjeđivati i koji će pobjeđivati. Ljepota sporta je u tome što ti daje novu priliku da ustaneš s poda, obrišeš prašinu i kreneš u nove pobjede. Igrači su se emotivno oprostili od trenera Jakirovića i potom odradili dobar trening...

O eventualnim promjenama unutar same momčadi nije u ovom trenutku želio konkretno govoriti.

– I ovaj put, kao i nakon svake utakmice, imamo nekih sitnijih problema s ozljedama. Ne bih o imenima, ali detaljno stanje vidjet ćemo nakon treninga. Osobno mi je jako bitan taj zadnji trening, moram vidjeti i energiju, želju, htijenje, tko je spreman dati apsolutni maksimum u Koprivnici gdje nas čeka zahtjevna utakmica. Slaven Belupo je momčad koja je kvalitetom daleko iznad svog trenutačnog mjesta na ljestvici. Njihova je igra, dakle, puno bolja od dosadašnjeg bodovnog učinka, a u smiraju prijelaznog roka doveli su i nekoliko provjerenih, etabliranih igrača – zaključio je trener Perković.

 

Kopirano!