Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Slavljenici

Sve najbolje želimo Zoranu Mamiću i Bori Cvetkoviću

Između njih je devet godina razlike, ali obojica su svojim izvedbama i ulogom na terenu i(li) klupi obilježili jedno uspješno razdoblje plavih. Različita su generacija, ali spajaju ih plava boja i – slavljenički dan!

Nekadašnji maksimirski kapetan, glavni trener i sportski direktor Zoran Mamić danas je na slavljeničkoj torti „nanizao" 51 svjećicu, dok je Dinamovo nekad popularno „Lane s Korane“, nekad sjajni napadač i brzanac Borislav Boro Cvetković ovoga petka navršio svoj „okrugli“, 60. rođendan. Čestitamo!

ČAK 29 TROFEJA U IGRAČKOJ I TRENERSKOJ ULOZI

Računamo li ukupan staž u Maksimiru, dakle i igračku karijeru i ulogu trenera i sportskog direktora, Mamić je s plavima osvojio čak 29 trofeja. Postao je i Dinamov rekorder. Momčad je vodio u 39 europskih utakmica, devet više od dotadašnjega rekordera, njegova kolege Krunoslava Jurčića. S tim učinkom drži prvo mjesto na povijesnoj ljestvici trenera s najviše europskih utakmica na Dinamovoj klupi. U tom je opusu upisao 18 pobjeda, 6 remija i 15 poraza.

Igrački staž također je počeo u Dinamu, kao daroviti je junior preselio u seniorsku momčad, vremenom postao i kapetan. Sudjelovao je u svih 11 uzastopnih Dinamovih naslova prvaka, što kao igrač, a što kao sportski direktor i trener. Došao je ujesen 2005. godine, upravo u vrijeme kad je krenula pobjednička serija. Bio je to povratak u Zagreb nakon devet godina izbivanja. U ožujku 2007. završio je igračku karijeru i preuzeo ulogu sportskoga direktora.

POPULARNI BRATSKI DUO NA MAKSIMIRU

Još jedan maksimirski slavljenik, Boro Cvetković, u Dinamo je došao 1977. u tinejdžerskim danima zajedno s bratom Zvjezdanom kao blistavi izdanci popularne karlovačke nogometne škole predvođene trenerom Brankom Čavlovićem Čavlekom. Zvjezdan i Boro jedan su od najpoznatijih bratskih tandema u povijesti našega kluba. Zajedno su sudjelovali u pohodu na naslov prvaka 1982. godine kao i na pokal državnoga Kupa godinu kasnije.

Mlađi brat Cvetković u prvoj je momčadi plavih proveo šest sezona, a u 177 službenih nastupa upisao 50 pogodaka. U njegovu maksimirskom mandatu posebno se ističe i uspjeh u dresu olimpijske reprezentacije s kojom je na OI 1984. godine u Los Angelesu osvojio brončanu medalju i pritom bio prvi strijelac turnira. Postigao je pet pogodaka, jednako koliko i Stjepan Deverić i Francuz Daniel Xuereb.

Kopirano!