Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Duboki naklon

Svjetski rekorder, maestro Luka Modrić, igrao za Dinamo u Ligi prvaka

Luka Modrić igra za Dinamo u Ligi prvaka! Sjajnu je rečeničnu akrobaciju, semantički opravdanu i stilski razigranu, osmislio naš popularni kibic Purgera - Škec - miješajući žanrove fantastike u kojoj želi vidjeti Modrića s Dinamom u Ligi prvaka i dokumentaristike u kojoj je vatreni kapetan s Realom izravno pomogao maksimirskom klubu. I tako, na neki način, igrao za Dinamo u Ligi prvaka.

Naš nogometni maestro, nekadašnji maksimirski kapetan, fantasista i mastermind hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, postao je svjetski rekorder po broju osvojenih naslova europskoga klupskog prvaka. Kraljevski je klub u finalu ovogodišnjeg izdanja elitnoga klupskog natjecanja svladao Borussiju iz Dortmunda s 2:0, a time ujedno izravno lansirao Dinamo u play-off Lige prvaka ovog ljeta.

Dinamo je u europsku sezonu nominalno trebao krenuti u 2. pretkolu, ali otvorila se mogućnost da preskoči dvije stepenice i odmah uskoči u play-off. Sukladno Uefinoj križaljci, koeficijentima i permutacijama u rasporedu, postojalo je nekoliko uvjeta koji su se morali poklopiti da bi Dinamo u startu izravno doskočio do play-offa. Zadnji u nizu bio je uvjet da Borussia ne osvoji Ligu prvaka. Tako je, dakle, Real pobjedom u finalu izravno pogodovao Dinamu. Ulazak u play-off automatski znači da je plavima, u slučaju poraza, osiguran plasman u skupinu Europa lige. 

Vatreni kapetan i ove je sezone bio jedan od generatora Realova europskog puta unatoč tome što je u samom finalu protiv Borussije nastupio tek u završnici. 

Rekorder Modrić se, s rekordnih šest pokala Lige prvaka, izjednačio na vrhu povijesne ljestvice s još četvoricom igrača. Znameniti Francisco Gento svoju je nisku trofeja upisao još 1950-ih i 1960-ih godina, također u Realovu dresu, a jednak broj pokala imaju i Modrićevi suigrači Dani CarvajalNacho Fernandez i Toni Kroos. Jedina je razlika što je Kroosjedan od tih šest pokala osvojio s Bayernom.

Štoviše, Modrić i Nacho time su postali i najtrofejniji igrači u 122 dugoj povijesti kraljevskog kluba. Svatko je od njih osvojio po 26 trofeja.

Dragi Luka, od srca čestitamo tebi i suigračima na veličanstvenom uspjehu, rušenju rekorda i stvaranju nogometne povijesti. I, kako su već brojni kibici istaknuli: h(v)ala Madrid!

Kopirano!