Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo protiv Southamptona

Trener Banović uoči druge utakmice PL International Cupa: Želimo igrati svoju igru i pobijediti

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred mladim nogometašima Dinama je druga utakmica Premier League International Cupa, u kojoj će u srijedu 20. prosinca odmjeriti snage sa Southamptonom. 

Premier League International Cup, natjecanje za mlade nogometaše do 21 godine i ove se sezone održava na engleskom tlu, a Dinamo je još jednom sudionik prestižnog turnira. 

Premier League International Cup nogometno je natjecanje u organizaciji FA Saveza te okuplja 24 vrhunske europske nogometne akademije - 12 najboljih pod engleskom zastavom i 12 najboljih iz ostatka Europe.

Dinamo je po šesti put prepoznat kao klub s jednom od najuspješnijih europskih nogometnih akademija te redovito sudjeluje na ovom turniru, u prvoj utakmici ovosezonskog izdanja plave je nadigrao Chelsea, a sutra će protiv Southamptona pokušati doći do prvog pozitivnog rezultata. 

Momčad će predvoditi trener juniora Ivica Banović, koji nam je prije polaska u Englesku kratko najavio utakmicu: 

- Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali tijekom cijele polusezone. Trudili smo se uvijek težiti napadačkoj igri, čak smo je pokušali implementirati i u fazi obrane, a to će nam biti cilj i sutra. Želimo se držati svog načina igre, i jasno, pobijediti, kazao nam je trener Banović. 
U nastavku se još malo osvrnuo na dosadašnji dio sezone. 
 
- Rezultatski smo ok. Ispali smo iz Lige prvaka i Kupa, što svakako nisu pozitivne stvari, ali što se tiče prvenstva, ne mogu se previše žaliti. Odigrali smo čak 33 natjecateljske utakmice, što je svakako velika doza napora za mlade nogometaše, ali to nam nije isprika. 

Nastavio je istaknuvši ključnu strategiju svog navođenja u trenerskom poslu u sklopu akademije. 
 
- Razvoj pojedinih igrača je naš primarni cilj, a način na koji nastupamo je ono čime sam zadovoljan. Ipak, granice prema gore su uvijek otvorene. Svi su svoje granice što se tiče tjelesne spremnosti i intenziteta podignuli jako visoko i na tome im treba čestitati. Zabili smo puno golova i tu brojku smo mogli još podebljati, čemu ćemo težiti u nastavku sezone.
 
A tko sve putuje na dvoboj sa Southamptonom? 
 
- Bit će to miks ekipa Kadeta, Juniora I i Juniora II, zaključio je trener Banović. 
 
Dinamovi mladi igrači u sklopu ovosezonskog izdanja će na turniru nastupiti ukupno šesti put, a najveći uspjeh plavi su ostvarili u sezoni 2018/19. pod vodstvom Igora Jovićevića, kad su u skupini završili na drugom mjestu iza Southamptona, a ispred West Hama i Porta. 
 
Tada su u nokaut fazu natjecanja prolazili pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane momčadi, a plavi su prošli dalje po potonjem navedenom kriteriju. U četvrtfinalu je Dinamo izbacio Tottenham, a u polufinalu Southampton, nakon čega je u dvoboju za naslov bolji od njega bio njemački gigant Bayern iz Münchena.  

 

Kopirano!