Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči nove sezone

Trener Jakirović: Dečki su se odmorili, u dobrom su stanju, na valu pozitive čekamo novu sezonu

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Odmorni, puni elana i na krilima sjajne atmosfere iz prethodne sezone u kojoj su upisali trostruku krunu i izborili europsko proljeće. U takvom je ozračju Dinamov trener Sergej Jakirović okupio momčad uoči novih izazova. Zadnju utakmicu plavi su odigrali još 26. svibnja, a nova natjecateljska godina startat će 3. kolovoza što znači da je razmak između dviju sezona dulji od dva mjeseca. Tako dugu stanku Dinamo nije imao još 2002., dakle pune 22 godine.

Na trenerovu popisu na početku priprema nalaze su vratari Ivan Nevistić, Danijel Zagorac, Ivan Filipović i Faris Krkalić, braniči Stefan Ristovski, Kevin Theophile, Dino Perić, Sadegh Moharrami, Takuya Ogiwara, Boško Šutalo, Maxime Bernauer, Moreno Živković, Ronaël Pierre-Gabriel i Mauro Perković, vezisti Arijan Ademi, Martin Baturina, Josip Mišić, Marko Rog, Petar Sučić, Marko Bulat, Luka Stojković, Lukas Kačavenda i Luka Vrbančić i napadači Bruno Petković, Sandro Kulenović, Fran Brodić, Arbër Hoxha, Dario Špikić i Mahir Emreli. Tu su i devetorica igrača iz kadetskog i juniorskog pogona: vratar Antonio Rajić, braniči Noa Mikić, Leon Jakirović i Marko Zebić, vezisti Branko Pavić, Sven Šunta i Patrik Horvat i napadači Tin Miljak i Mislav Ćutuk.

– Svi smo se odmorili, i fizički i psihološki, ne sjećam se kad je bila ovako duga pauza između dviju sezona, ne pamtim je ni kao igrač niti kao trener. U subotu smo imali prozivku, inicijalna testiranja, dečki su došli u dobrom stanju tako da možemo napraviti sve ono što smo planirali u ovih pet tjedana. Imali su tri tjedna punog odmora, a onda dobili program po kojem su morali raditi kod kuće. Do ponedjeljka smo odradili dva treninga koji su bili jako dobri, uskoro odlazimo na pripreme u Austriju gdje ćemo biti 10 dana, tada će nam se priključiti Bruno Petković, Martin Baturina i Arbër Hoxha. Odigrat ćemo tri pripremne utakmice, suparnici su CSKA 1948, Beşiktaş i Kryvbas. Po povratku u Zagreb nastavit ćemo s planiranim aktivnostima. Imat ćemo utakmicu protiv Shakhtara i još tražimo suparnika za 23. srpnja – referirao je trener Jakirović.

U novu sezonu Dinamo ulazi u dobrom raspoloženju nakon što je u prošloj natjecateljskoj godini ispunio sve ciljeve.

– Bilo je odlično, a tako je uvijek kad ostvariš ciljeve, odmah je sve lakše. Zadovoljni smo, ovo je prvi put da smo odmah osigurali grupnu fazu najviše zahvaljujući tome što nam se zadnjih godina povećavao koeficijent. Čeka nas play-off Lige prvaka, a imamo najmanje osiguran ulazak u Europa ligu, dakle minimalno 10 utakmica. Naravno, moramo učiniti sve da uđemo u Ligu prvaka, suparnika u play-offu doznat ćemo 5. kolovoza. Meni je cilj da kvalitetno uđemo i u prvenstvo, da prije europskih utakmica dobijemo povratnu informaciju trebamo li eventualno nešto promijeniti. Naravno, zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili cijelu sezonu, proslava na Trgu bila je fantastična, vjerujem da ćemo na valu te nevjerojatne podrške i pozitive nastaviti i u novoj sezoni.

Novinare je zanimalo i stanje oko mogućih pojačanja kao, primjerice, Marka Pjace.

– Naravno da se može očekivati promjena i u smislu dolazaka i odlazaka, aktivni smo na tržištu, radimo puno, ali više u tišini, planski. Pregovaramo, nekad ne ovisi sve o nama, sa sportskim direktorom Markom Marićem u svakodnevnom sam kontaktu. Pjaca? U pregovorima smo. Već sam govorio da je velika kvaliteta, dijete je Dinama, sigurno idemo u tom smjeru.

Neki su u međuvremenu napustili klub.

– Tiboru Haliloviću istekao je ugovor, zahvaljujemo mu na svemu što je napravio u prošloj sezoni, i on je bio komadić našeg uspjeha. Takuro Kaneko i Gabriel Vidović bili su kod nas na posudbi, pregovarali smo s njihovim klubovima, zasad nismo našli zajednički jezik. Istekao je i ugovor s Josipom Drmićem.

Na popisu su i Marko Bulat i Boško Šutalo za koje mediji najavljuju skorašnji odlazak.

– Pregovaramo, dogovaram... Pojavila se lijepa prilika za obojicu, za njihovo napredovanje, da iskušaju novu razinu. To je šansa da plasiramo igrače u još bolju ligu.

Na kojim pozicijama Dinamo traži eventualna pojačanja?

– Već smo govorili, u svakoj liniji po jednog igrača, ovisi i o tome tko će otići. U vezi nas ima trenutačno dosta, ali postoji mogućnost da još netko dođe, pogotovo krila nakon što Vidović i Kaneko više nisu ovdje. Puno ovisi i o tome hoće li Petković otići ili ostati. U zadnjoj liniji također tražimo pojačanja.

Za Dinamo je potpisao vratar Ivan Filipović, a novinare je ujedno zanimalo jesu li španjolski stoper Raul Torrente i slovenski vezist Adam Gnezda-Čerin blizu Maksimiru?

– Filipovića sam vodio u Sesvetama u sezoni 2017/’18. kad je bio na posudbi iz Lokomotive. Kasnije se vratio s posudbe pa potom igrao za Slaven Belupo i Paris u kojem je proveo tri godine. Istekao mu je ugovor i to je za nas bio okidač da ga dovedemo. Želim da imamo dobru konkurenciju u momčadi, Ivan Nevistić je broj jedan, tu je i Danijel Zagorac, a sad i Filipović koji može puhati za vrat da se nitko ne opusti i može u svakom trenutku uskočiti. Torrente? Vidjet ćemo. Radimo na dolascima igrača, sve je u zraku. Već je komunicirano da je za Gnezda-Čerina poslana ponuda, ali kako slovenska reprezentacija igra jako dobro na Euru, može doći do određenih promjena – dodao je trener Jakirović.

Kopirano!