Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović i Mišić: Morat ćemo imati istu razinu energije kao PAOK

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Bez obzira na uzavrelu atmosferu u Grčkoj, Dinamo će morati zaigrati s jednakom energijom i intenzitetom kao i domaćin. Takav je osnovni algoritam maksimirskog trenera Sergeja Jakirovića uoči okršaja protiv PAOK-a u četvrtak u 18:45 sati u Solunu gdje će plavi braniti prednost od 2:0 iz prvog ogleda i tako se nastojati probiti u četvrtfinale UEFA Europa konferencijske lige.

– Mi ćemo sigurno morati imati istu energiju kao i PAOK. Naš je suparnik u rezultatskom zaostatku iz prve utakmice i očekivano je da će igrati s više energije, intenziteta, s više duel igre i agresivnosti. Naravno, ne mislimo se cijelu utakmicu braniti jer to nije Dinamov DNK, volimo i mi loptu i posjed, ali jako je važno što ćemo raditi kad smo u posjedu, pogotovo zato što je PAOK jako opasan kad osvoji loptu, ima jako dobru tranziciju. Moramo paziti na momčadsku igru u fazi obrane, na taktičku disciplinu i kompaktnost, morat ćemo biti jako zgusnuti i, naravno, pokušati ih ugroziti kad osvojimo loptu – istaknuo je trener Jakirović.

Hoće li biti kakvih promjena u kadru u odnosu na prvu, zagrebačku utakmicu?

– Bit će sličan kadar kao u toj utakmici. Razlika je što nam se priključio oporavljeni Takuya Ogiwara. Marko Bulat još je uvijek izvan pogona. Mi smo manje-više standardizirali sastav, tih 13, 14 igrača. Imamo još jednu dvojbu, odlučit ćemo nakon treninga.

Kakva je bila priprema utakmice uoči dolaska na teren s vrućom atmosferom?

– Bila je uobičajena priprema, više psihološka... Znatan dio naših igrača ima iskustvo igranja velikih utakmica, na taj će način pomoći mlađima. Bez obzira na atmosferu, na terenu smo 11 protiv 11, moramo se držati svog plana igre.

Huk domaće publike trebao bi nagnati grčku momčad na rani lov na rezultatski zaostatak iz prve utakmice.

– Očekujemo da će PAOK preuzeti određeni rizik, a sad, u kojem dijelu utakmice će to biti, vidjet ćemo. Kako god, mi moramo biti spremni na sve. Ako će PAOK pojačati intenzitet igre i energiju, mi ćemo morati biti na istoj razini. Uglavnom, tako nešto je očekivano kad suparnik lovi zaostatak, morat će u nekom dijelu utakmice riskirati.

Je li trener Jakirović razgovarao s novim Dinamovim predsjednikom Velimirom Zajecom koji dubinski poznaje prilike u grčkom nogometu?

– Naravno da smo razgovarali, to je dnevna komunikacija. Predsjednik Zajec podijelio je svoja iskustva, rekao svoje mišljenje, a i ja osobno volim to čuti, dobri savjeti uvijek su dobrodošli. Uostalom, on ovdje živi već puno godina, poznaje mentalitet i svaka informacija može biti važna za momčad – zaključio je trener Jakirović.

Maksimirski vezist Josip Mišić također je privukao pažnju grčkih medija. Uostalom, igrao je u PAOK-u godinu i pol dana, od proljeća 2019. do ljeta 2020. godine. Pritom su osvojili dvostruku krunu 2019. dok su sezonu kasnije bili doprvaci i polufinalisti Kupa. Štoviše, Mišić je dobio nagradu za najboljeg igrača u sezoni 2019/'20. u izboru navijača.

– Moram reći da sam sretan što sam se vratio na ovaj stadion nakon dvije i pol godine. Proveo sam u PAOK-u prekrasnih godinu i pol dana, osvojili smo i prvenstvo i Kup, doista se odlično osjećam ovdje.

Kakva su njegova razmišljanja prije same utakmice?

– U svlačionici smo više pričali o našoj igri, znamo da moramo biti pametni, paziti na prvih 10, 15 minuta jer sigurno je da će oni krenuti u lov na što brži pogodak jer bi im nakon toga bilo puno lakše. Mi ćemo se, naravno, pokušati oduprijeti tome i dati sve od sebe da prođemo dalje. Naša prednost iz prve utakmice izgleda dobro na papiru, ali to se brzo može istopiti. Ponavljam, bit ćemo pragmatični i dati sve od sebe da ne primimo gol.

Grčke je izvjestitelje zanimao i Mišićev doživljaj igranja utakmica u Maksimiru i na solunskoj Toumbi.

– Fantastičan je doživljaj i na jednom i na drugom. To možda jesu stariji stadioni, ali oba imaju dušu. Mi koji istrčimo na tim terenima to vrlo dobro znamo – dodao je Mišić.

Kopirano!