Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Imamo veliko samopouzdanje, ali čeka nas nova zahtjevna utakmica

Dinamov pobjednički paket na Poljudu, dvije uzastopne pobjede protiv Hajduka s istovjetnih 1:0 u razmaku od samo pet dana, prvo u prvenstvu, a potom i u Kupu, razgalile su maksimirske igrače, trenere, struku, vodstvo i navijače, a sad se i staza u nastavku sezone čini znatno prohodnijom. Prva sljedeća prepreka, i to već u nedjelju u 17 sati u 29. kolu SuperSport HNL-a, bit će Istra 1961. Trener Sergej Jakirović za početak je ponudio rezime Dinamova dvostrukog splitskog programa.

– Bilo je dosta naporno, vratili smo se u jutarnjim satima iz Splita. Odigrali smo dvije stvarno jako dobre utakmice, ona prvenstvena bila je teža, veći je bio pritisak da ne smijemo načiniti krivi korak. To smo dobro apsolvirali i time se još bolje pripremili za Kup. Napravili smo neke rotacije i promjene u sastavu. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, mogli smo povesti s više golova razlike, u drugom smo dijelu kontrolirali situaciju iako nije bio plan braniti se cijelo vrijeme, ali to je i zasluga Hajduka. Bilo mi je žao što u prvom dijelu nismo postigli još koji pogodak jer u nogometu se to može osvetiti. Ispunili smo cilj, plasirali se u finale, gledamo s optimizmom do kraja sezone – istaknuo je trener Jakirović.

U kakvom je momčad energetskom i psihofizičkom stanju, s jedne je strane umor nakon dviju zahtjevnih utakmica, ali i dodatno podignuto samopouzdanje nakon dviju pobjeda?

– Ova je momčad naviknula igrati svaka tri, četiri dana, a to je i pokazala. Odradit ćemo još jedan trening pa procijeniti. Čeka nas zahtjevna utakmica, suparnik koji nema što izgubiti i koji će nam nastojati otežati posao. Ovo nam je, dakako, jak vjetar u leđa sa psihološke strane, znači nam još veće samopouzdanje nakon svega što se događalo.

Dobra je bila i reakcija nakon promjene formacije što pokazuje širinu i dodatne taktičke opcije.

– Zadovoljan sam, ali putem znate imati problema što je i normalno zbog tolikog broja utakmica. Puno se nakupi umora, ne toliko fizički koliko psihološki. Neki igrači oporavili su se nakon ozljeda, nadam se da više nećemo imati takvih problema, a i da ćemo još više podignuti formu. Dobra je forma i sad, ali može još bolje.

Novo iskušenje je Istra 1961, momčad koja je u zadnjih sedam utakmica upisala tek jedan poraz.

– Mi se za svaku utakmicu maksimalno pripremamo. Vidi se da je novi kolega u Istri, Paolo Tramezzani, uveo više taktičke discipline, da njegove zahtjeve igrači pokušavaju ostvariti na terenu. I on se igra sa sustavima, praktički ni u jednoj utakmici nije igrao na jednak način. I tu moramo predvidjeti u kojem će sustavu izaći, ali naravno da će puno toga ovisiti o nama, bez imalo podcjenjivanja. Moramo napraviti sve da osvojimo tri boda. Istra će igrati bez trojice standardnih igrača koji će izostati zbog žutih kartona, bez Slavka Blagojevića, Ante Majstorovića, Oleksandra Petrusenka. Ali, jasno je da će svi koji dobiju priliku imati želju dokazati se.

Tko je u Dinamu izvan kadra?

– Takuro Kaneko ima tri žuta kartona, Morena Živkovića muči aduktor, a taj problem vuče još iz mlade reprezentacije. Maxime Bernauer ima problema s leđima, otpao je na dan kup utakmice u Splitu. Svi ostali su na dispoziciji.

Navijači su bili veliki druk Dinamovoj momčadi u derbiju, a podršku će zasigurno pružiti i u nedjelju.

– Hvala im još jednom na tome što su u nekoliko dana došli podržati nas, što su prevalili toliki put. Čulo ih se jako dobro. Žao mi je što ih nismo mogli tehnički doći svi pozdraviti i proslaviti pobjedu s njima jer nas je policija zamolila da to ne činimo, da ne bude još većih problema. Tako je do njih došao jedino kapetan Bruno Petković – zaključio je trener Jakirović.

Kopirano!