Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Žao mi je što nismo iskoristili bolje otvaranje, šanse su 50:50

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Očekivali smo ovakvu utakmicu, odigranu oprezno s obje strane, nama je bilo važno ne primiti pogodak zbog pravila o prednosti gola u gostima, a žao mi je što nismo iskoristili bolji ulazak u dvoboj, naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon maksimirskog remija, 0:0, protiv Rijeke u prvom ogledu finala SuperSport Hrvatskog kupa.

– Na otvaranju smo imali dva opasna udarca, nekoliko tranzicija koje nismo dobro izigrali... Imala je i Rijeka dobar udarac Tonija Fruka kad je pogodio vratnicu. Mislim da je ovo najrealniji rezultat s obzirom na prikazano.

Je li ovo možda bila nešto bolja Dinamova izvedba nego u nedavnom prvenstvenom dvoboju na Rujevici protiv Rijeke kad ste pobijedili s 2:1?

– Je, definitivno, pogotovo smo u prvom poluvremenu igrali bolje u odnosu na Rujevicu. Nije lako pripremati momčad nakon emocionalnog pražnjenja kakvo smo imali u subotu i koje je bilo stvarno veliko jer smo ostvarili glavni cilj, osvojili naslov prvaka. Naravno da smo željeli s rezultatskom prednosti otići na Rujevicu. Kad već nismo pobijedili, ovih 0:0 je za nas aktivan i pozitivan rezultat s obzirom na pravilo o prednosti pogotka u gostima.

Na primjedbu izvjestitelja o suzdržanoj izvedbi nekih Dinamovih igrača, trener Jakirović je uzvratio:

– Uvijek može biti bolje, bilo je igrača koji nisu bili na pravoj razini, ali uzmimo u obzir da je ovo Dinamova 49. utakmica otkako sam došao ovdje. Dobro je da se nitko nije ozlijedio, to mi je najvažnije.

Je li možda povratak tog formata s dvjema finalnim utakmicama umjesto jedne, uz pravilo prednosti pogotka u gostima, možda sputalo obje momčadi pa je zato izostao rizik u igri?

– Sigurno se to osjetilo, pogotovo kod nas koji smo domaćini, ako ovdje primiš gol, znaš da obavezno moraš zabiti tamo. U najavi sam rekao da se u ovoj utakmici ništa neće riješiti. Htjeli smo, ali postoji i suparnik koji te limitira. Rijeka igra stvarno jako dobro ovu sezonu.

Dojam je da je Arbër Hoxha bio najaktivniji, zašto ste ga povukli na klupu?

– Htjeli smo s Gabrielom Vidovićem dobiti još malo na kreaciji, pogotovo kad pritisnemo suparnika u posjedu. U zadnjoj trećini tada možemo više iskombinirati jer nije više bilo prostora za bijeg u čemu je Hoxha kao riba u vodi.

Tko je favorit u uzvratu na Rujevici?

– Šanse su 50:50, nitko na Rujevici nije favorit iako Dinamu zadnjih godina odgovara igrati na tom stadionu. Ali to će biti posve drukčija utakmica u odnosu na dosadašnje.

Riječki je trener Željko Sopić provukao da ni Dinamo niti Rijeka nisu ovaj put igrali dobar nogomet.

– Bila je solidna utakmica, ništa specijalno... Solidno prema dolje, a ne prema gore. Treba biti realan, ovo je stvarno velik broj utakmica s naše strane, odigrali smo ih 49 otkako sam ja trener u ovih devet mjeseci. U istom smo razdoblju, dok sam bio u Rijeci, odigrali 27. Dakle, sve je jasno.

Dinamo će u subotu u dvoboju predzadnjeg prvenstvenog kola gostovati kod Slavena Belupa u Koprivnici.

– Zarotirat ćemo momčad, u četvrtak ćemo, u dogovoru sa sportskim direktorom Markom Marićem, priključiti šestoricu igrača iz naše škole, dečki će debitirati u ove dvije utakmice i pokazati o kakvim se talentima radi. Svi koji su dosad manje igrali sad će imati priliku.

Maksimirska je momčad protiv Rijeke zaigrala s četvoricom igrača u obrani. Hoće li tako biti i u uzvratu na Rujevici i kako su u tom obrambenom redu izgledali Kevin Theophile i Ronaël Pierre-Gabriel?

– Vidjet ćemo još, daleko je uzvrat. Theophile je igrao odlično, mislim da je dobio svaki duel. Pierre-Gabriel je imao problema s ozljedom koja ga je malo izbacila iz ritma. Obojica su igrali jako dobro – zaključio je trener Jakirović.

U nastavku možete poslušati i što je nakon utakmice poručio naš branič Stefan Ristovski.

Kopirano!