Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Zaželjeli smo se domaćeg terena i naše publike

Autor fotografije: Alen Szabo/GNK Dinamo

Dojmljiv niz od čak 10 uzastopnih pobjeda u domaćim natjecanjima, devet u prvenstvu i jedna u Kupu... Dinamo je u sjajnom pobjedničkom nizu uskočio u završnicu sezone gdje se, uz plasman u finale Kupa, učvrstio na vrhu ligaške ljestvice. Tri kola prije kraja plavi se vijore na vrhu s četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Rijeku, a sljedeće iskušenje, u 34. kolu SuperSport HNL-a, predviđeno je za ovu subotu u Maksimiru u 19:30 sati protiv Osijeka.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobrog suparnika. Osijek u zadnje vrijeme igra jako dobro, pogotovo u gostima gdje je povezao četiri pobjede. Poznavajući mog prijatelja Zorana  Zekića, trenera Osijeka, siguran sam da nešto sprema. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se i domaćeg terena i naše publike za koju vjerujem da će doći u velikom broju. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i učiniti sve da osvojimo tri boda – istaknuo je trener Sergej Jakirović.

Dinamo je do ovoga trenutka u prvenstvenim i kup utakmicama, dakle, povezao 10 uzastopnih pobjeda. Niz je krenuo upravo nakon gostovanja u Osijeku gdje su početkom ožujka odigrali 1:1.

– Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja, pogotovo na njegovu terenu. Naravno da želimo odigrati još bolje nego dosad. Nadam se da ćemo u subotu pred našom publikom u sjajnoj atmosferi ostvariti željeni cilj.

Nakon dvoboja protiv Osječana plave čeka i prvi ogled finala Kupa protiv Rijeke. Hoće li maksimirski strateg eventualno odmarati neke igrače za finale?

– Nećemo nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu, svi koji su na dispoziciji. Nakon treninga ćemo odlučiti o prvih 11.

Kakvo je stanje s ozljedama?

– Dobro je, nemamo ozlijeđenih. Luka Stojković se oporavlja, nema više problema s mišićem zbog čega je bio izvan treninga, ali ipak neće biti u kadru za ovu utakmicu. Sigurno je da će izostati Sandro Kulenović zbog žutih kartona.

Dinamo je u zadnjih mjesec i pol dana doživio pozitivnu metamorfozu, nizao pobjede i zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice.

– Kad smo ispali iz Europe, a to nije bilo nimalo ugodno, dobili smo više mogućnosti u trenažnom procesu. Pripremamo se u normalnom mikro-ciklusu od sedam dana, to nam omogućuje da puno više radimo na nekim stvarima. Prije toga, u onakvom gustom rasporedu, trenažni proces nije postojao. U međuvremenu smo uhvatili zamah, a i prije toga sam rekao da će nam ključne biti četiri utakmice u gostima. To smo uspješno apsolvirali, osvojili bodove i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pitanje je samo kad ćemo i matematički doći do bodova koji bi nam osigurali naslov prvaka.

Osjećate li da je pritisak u ovome trenutku ipak nešto manji nego prije?

– Već smo konstatirali da je u Dinamu uvijek pritisak. Čak i kad igrate prijateljsku utakmicu, morate pobijediti. Osim toga, nije sve još matematički osigurano i pritisak postoji.

Kako vam izgleda momčad Osijeka?

– Bore se za plasman u Europu, normalno je da ništa ne ide preko noći pa je tako i kolegi Zekiću trebalo vremena spoznati unutarnje snage momčadi. On se voli igrati sa sustavima, u napadu je dobio Ramona Miereza i Antona Matkovića koji je kao mladi igrač, tek 2006. godište, skrenuo ogromnu pažnju na sebe. Tu su i Domagoj Bukvić, Marin Prekodravac, također mladi nogometaši, pa Darko Nejašmić kao organizator igre. Imaju zanimljive igrače koji mogu zapapriti suparniku – zaključio je trener Jakirović.

Kopirano!