Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener Cvitanović nakon Osijeka

Ustrajnost i vjera do zadnje sekunde

Autor fotografije: Igor Kralj/PIXSELL

Glavni trener Dinama, Mario Cvitanović održao je press konferenciju nakon neodlučenih 1:1 protiv Osijeka. Dinamo je u posljednjoj minuti pogotkom Angela Henriqueza osigurano nastavak pozitivnog niza te povećao prednost nad Rijekom na pet bodova. 

- Iz mog kuta gledanja bila je to vrlo intenzivna i dinamična utakmica, puna zanimljivih situacija, puna dobrih i kvalitetnih rješenja. Možemo pričati i o našim eventualnim taktičkim i tehničkim pogreškama u nekim situacijama, međutim ne možemo diskutirati o karakteru, želji i htijenju da pobijedimo - započeo je trener te nadodao: 

- Igrali smo večeras protiv europskog Osijeka, ne Osijeka na nivou HNL-a, već na nivou europskih utakmici. Iskreno Osijek je bio kvalitetan, i protiv takvog protivnika bili smo dominantni, tražili smo igru, statistički podatak o 16 udaraca na gol i posjed lopte ipak nešto znači. Možda samo bili pasivni u duelima, dugim loptama i završnici. Međutim, mislim da su karakter i želja bili na našoj strani. 

Mario Cvitanović osvrnuo se detaljnije na utakmicu: - Možemo pričati o sudačkim odlukama, ali svi imamo razloga za prigovore. Igrači su uvjereni kako je poništen regularan gol Ademija jer je igrač Osijeka zadnji igrao loptom. Treba još jednom pogledati utakmicu i ne želim diskutirati o eventualnim sudačkim pogreškama. Zadovoljan sam s karakterom, s rješenjima i na kraju su igrači nagrađeni. Ustrajnost i vjera do zadnje sekunde da možemo okrenuti utakmicu bili su prisutni i igračima moram čestitati. Gledatelji su također mogli uživati u kvalitetnoj utakmici. 

Zašto Ćorić i Sosa nisu bili u kadru? - Sosa je bio izvan konkurencije zbog viroze i nisam želio riskirati jer je važan igrač za nas. Što se tiče Ćorića, nije odigrao ni jednu utakmicu za reprezentaciju te smo procijenili da će mu u ovom trenutku biti kvalitetnije da odradi dva jača treninga koje je odradio kvalitetno. Želim Ćorića maksimalno spremnog, to će vrlo brzo i postati. Svjestan je i predan svom radu. 

Trener je objasnio i taktičke poteze u drugom dijelu riječima: - Osijek je bio dosta zatvoren, tražili smo tu rješenja s ulaskom Ademija, iz drugog plana preko linija. I Knežević, koji je jako dobro radio u zadnja dva tjedna, bio je kvalitetan kroz te pasove iz gustoće. Henriquez je na kraju zabio pogodak...

Zadnje pitanje odnosilo se na povećanje bodovne razlike u prvenstvu: - Je li mi žao? Ništa to ne bi riješilo, jer je prvenstvo izjednačeno. Naravno da želim pobjeđivati, znam što znači Dinamo i što se u Dinamu očekuje. Toga sam apsolutno svjestan. I, naravno da mi je žao, ali isto tako mi je žao kad vidim lica igrača koji su željeli tu pobjedu. Svima njima je stalo i to je ono na čemu moramo graditi našu budućnost. Morate znati da smo mi mlada ekipa, ekipa u izgradnji, treba vremena da stasamo i osjetimo ovako jake utakmice. To je jedna velika kvaliteta naše ekipe, pozitivno je da su svjesni da moraju biti još kvalitetniji, da moraju raditi i da postanu što svi želimo - vrhunski top igrači. 

Kopirano!