Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Istra 1961 – Dinamo 2:2

Zanimljiva utakmica uz četiri pogotka, na kraju svakom po bod

Autor fotografije: Srećko Niketić/PIXSELL

Četiri pogotka, dva vodstva domaćih, dva izjednačenja, žestoki juriš plavih po pobjedu u završnici uz opsadu suparničkog gola... Na kraju ipak remi. U zanimljivom ogledu 10. kola SuperSport HNL-a nogometaši Istre 1961 i Dinama odigrali su 2:2 u dvoboju u kojem su domaći od 64. minute, pri svom vodstvu s 2:1, igrali s desetoricom nakon što je njihov lijevi bek Stephane Keller zaradio drugi žuti karton.

Upravo je Keller još u 12. minuti kreirao prvu priliku, u punom je naletu vješto prihvatio loptu na lijevoj strani nadomak Dinamova kaznenog prostora, sjurio se udesno, snažno gađao, lopta pritom okrznula Stefana Ristovskog pri čemu je vratar Danijel Zagorac uspio izbiti u korner.

Ubrzo je potom Luka Stojković na drugoj strani, nakon kombinacije s Ronaëlom Pierre-Gabrielom, od bloka poslao loptu pored vratnice. Potegnuo je i Ristovski u 24. minuti s 18 metara, lopta očešala domaćeg braniča i prohujala malo pored gola. Zaiskrilo je  u 31. minuti kad je Stojković ubacio iz slobodnog udarca s desna, a Raul Torrente glavom lansirao uz vanjski dio vratnice.

Domaći su poveli u samom smiraju prvog dijela. Marcel Heister prihvatio je loptu na lijevoj strani, u gužvi ju je Torrente odbio na suprotnu stranu gdje je osvanuo lukavi Mateo Lisica i s desetak metara zavukao u bliži donji kut. Lopta je na putu prema vratima okrznula Pierre-Gabriela i prevarila vratara Zagorca...

Dinamo se vratio na otvaranju drugog dijela, nakon dugoga kontinuiranog napada Stojković je zavrnuo s desna u kazneni prostor, a kapetan Arijan Ademi glavom s desetak metara smjestio u mrežu. Praktički u sljedećem napadu domaći su vratili “vagu” na svoju stranu. Giorgi Gagua uspio se nametnuti na desnoj strani u Dinamovu kaznenom prostoru, othrvao se čuvarima, prihvatio loptu i poslao povratnu da bi na 12 metara natrčao Beyatt Lekoueiry i ljevicom precizno pogodio suprotnu stranu pri čemu se lopta od vratnice odbila u mrežu.

Dinamo je jurnuo po novo izjednačenje, Petar Sučić u 64. je minuti povukao polukontru pri čemu ga je prekršajem nadomak kaznenom prostru zaustavio Keller zaradivši drugi žuti karton. Mladi je kamerunski branič tako morao napustiti teren, a napadi plavih s igračem više rezultirali su izjednačenjem u 80. minuti. Kevin Theophile u suparničkom je šesnaestercu prsima spustio loptu, do nje je prvi dotrčao Bruno Petković, ali ga je pritom sapleo vratar Lovro Majkić. Sudac je pokazao na jedanaesterac kojeg je Sandro Kulenović pretvorio u pogodak

Imao je Kulenović priliku i u 90. minuti kad je, nakon ubačaja Takuye Ogiware, na bližoj vratnici s vrha peterca lansirao loptu pored gola. Dinamo je do kraja utakmice snažno pritiskao domaću obranu, a najbliži pogotku bio je na izmaku sučeve nadoknade vremena kad je Petković oštro gađao, a lopta se od bloka odbila uza samu vratnicu.



Pula, 19. listopada 2024.

SuperSport HNL, 10. kolo

Istra 1961 – Dinamo 2:2

Stadion Aldo Drosina

Istra 1961: Majkić – Valinčić, Koski, Iovu, Keller – Kadušić, Blagojević (81. Poko); Lisica, Gagua (71. Bogdan), Heister – Fago (46. Lekoueiry)

Trener: Paolo Tramezzani

Dinamo: Zagorac – Ristovski, Theophile (86. Rog), Torrente, Pierre-Gabriel (81. Ogiwara) – Mišić; Pjaca (71. Petković), Ademi, Sučić (71. Kačavenda), Stojković (71. Baturina) – Kulenović

Trener: Nenad Bjelica

Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 3.287

Crveni karton: Keller (64. - drugi žuti)

Strijelci: 1:0 Lisica (43.), 1:1 Ademi (52.), 2:1 Lekoueiry (53.), 2:2 Kulenović (80. - 11 m)

Kopirano!