Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo - Lokomotiva 2:1

Dinamo ponovno na pobjedničkoj stazi

Prvo je lopta poletjela u vratnicu, nedugo potom u gredu, a potom u razmaku od samo nekoliko sekundi i vratnicu i mrežu. Rastrčani i razigrani Stefan Ristovski čak je dvaput u razmaku od tri sekunde morao glavom torpedirati loptu kako bi napokon zanjihala mrežu. U ogledu 19. kola SuperSport HNL-a Dinamovi su se nogometaši vratili na pobjedničku stazu i svladali gradskoga suparnika Lokomotivu s 2:1. Maksimirska je momčad od 82. minute igrala bez isključenoga Josipa Mišića.

Plavi su, nakon silovitoga pritiska na početku, probili suparničku mrežu nakon nešto više od pola sata igre. Luka Ivanušec zavrnuo je s desna, a Ristovski tada u doista nesvakidašnjem prizoru prvo pogodio vratnicu, a odmah potom natrčao na odbijenu loptu koju je ponovno, kao i par sekundi ranije, dohvatio glavom, ali ovaj ju je put proslijedio u mrežu za veliko slavlje plavih.

Ristovski je bio u začetku akcije i kod drugog pogotka za vodstvo s 2:0 u 58. minuti. Na desnoj je strani poslao loptu u for Dariju Špikiću koji se sjurio krilom, zavrnuo pred gol gdje ju je dočekao Martin Baturina i bez poteškoća zakucao u mrežu.

Gosti su smanjili šest minuta kasnije kad je sjajni i sveprisutni ofenzivni vezist lokosa, Luka Stojković, lansirao loptu u kazneni prostor na lijevu stranu, a Josip Pivarić u padu volejem „probušio“ mrežu u suprotnom donjem kutu. Upravo tako – probušio: lopta nije ostala unutar gola već se provukla kroz pukotinu u mreži i otkotrljala se prema tribini  pa su mnogi pomislili da je Pivarić promašio gol...

BROJNE PRILIKE PRIJE PRVE LOPTE U MREŽI

U „uvertiri“ prvoga gola maksimirski su nogometaši dvaput uzdrmali okvir gola. U 12. je minuti Mišić poslao dugu loptu u for, Špikić u naletu vrhom kopačke odnio loptu ispred istrčaloga vratara Nikole Čavline, zaobišao ga pobjegavši ulijevo, ali je pogodio vratnicu. Na odbijenu je loptu natrčao Baturina, snažno gađao, ali ju je sa same gol-crte izbio Pivarić.

Deset minuta kasnije Ivanušec je na lijevoj strani proigrao Baturinu, on kratko proslijedio Robertu Ljubičiću koji je iz prve potegnuo sa 17 metara i pogodio gredu. Samo dvije minute potom Ristovski je oteo loptu na desnoj strani, pronašao Špikića koji je s ruba kaznenog prostora lansirao preko gola.

Nakon kombinacije Baturine i Špikića lokosi su sami uzdrmali vlastitu vratnicu. Mateo Marić htio je izbiti loptu iz svog peterca, ali je pritom pogodio suigrača, stopera Justina de Haasa, od kojeg se odbila u vratnicu.

Početkom drugoga dijela Stojković je spretno utrčao uz kazneni prostor pa iz prve s desna snažno gađao sa sedam metara u sami bliži donji kut, ali je Dominik Livaković sjajnom reakcijom uspio „iščupati“ loptu. Nešto je kasnije Ivan Milićević nadirao s lijeva, otišao je suviše ukoso i pogodio vanjski dio vratnice.

Stojković je u 71. minuti maestralnim dugi dodavanjem s lijeva pronašao Branimira Cipetića na drugom kraju terena. Desni branič lokosa sjurio se prema vratima i lansirao loptu malo pored suprotne vratnice.

Dinamo je, dakle, od 82. minute igrao s desetoricom nakon što je Mišić zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na Stojkoviću.

 

Zagreb, 28. siječnja 2023.

SuperSport HNL, 19. kolo

Dinamo – Lokomotiva 2:1

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić; Špikić (81. Moharrami), Ademi, Baturina (70. Bulat), Ivanušec – Drmić (70. Emreli)

Trener: Ante Čačić

Lokomotiva: Čavlina – Cipetić, Salihu (46. Matić), De Haas, Pivarić (86. Šotiček) – Smakaj (72. Krivak), Marić; Goričan (46. Milićević), Tuci (46. Ibrahim), Stojković – Kulenović

Trener: Silvijo Čabraja

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb), Gledatelja: 3.107

Crveni karton: Mišić (82. - drugi žuti)

Strijelci: 1:0 Ristovski (35.), 2:0 Baturina (58.), 2:1 Pivarić (64.)

Copied!