Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo – Spartak Trnava 3:3

Dinamo preokretom do remija protiv Slovaka

U zadnjoj utakmici na slovenskom dijelu priprema zagrebački su nogometaši na igralištu u Lendavi odigrali 3:3 protiv “starog znanca”, Spartaka iz Trnave, aktualnog osvajača slovačkog Kupa. Time su Spartaku ipak otklonili barem malu utjehu za poraz u nezaboravnoj utakmici ujesen 2018. godine kad je Dinamo na svom travnjaku u dvoboju 4. kola Europa lige slavio s 3:1 i time, prvi put nakon 49 godina, osigurao plasman u proljetni dio europskoga kalendara.

Ovog smo petka u Lendavi vidjeli čak četiri gola unutar devet minuta... Međutim, prva tri od ta četiri završila su u Dinamovu golu u razmaku od pet minuta.

Mrežu plavih načeo je – Ristovski. Nije riječ o autogolu plavoga braniča Stefana već o pogotku njegova brata Milana Ristovskog, napadača slovačke momčadi. Alex Ivan utrčao je s desne strane u kazneni prostor kroz dvojicu maksimirskih braniča, pritom ga je unutar 16 metara prekršajem zaustavio Dino Perić, a mlađi Ristovski s bijele točke pogodio za vodstvo Slovaka u 29. minuti.

Samo dvije minute kasnije nigerijski ljevokrilni napadač Bamidele Isa Yusuf osvojio je loptu, povukao napad, utrčao sam u kazneni prostor, snažno potegnuo, vratar Dominik Livaković uspio odbiti loptu. U nastavku je Perić izbio, ali samo do Samuela Štefanika koji je iz prve efektno gađao sa 17 metara. Lopta je pritom pogodila njegova suigrača, ranijega strijelca Ivana, koji je ležao unutar (!) Dinamova gola. Nakon kratkoga “vijećanja” suci su ocijenili da je lopta prešla gol-crtu. 

Odmah je potom Dinamo mogao smanjiti vodstvo nakon efektne akcije s nekoliko brzih dodavanja iz prve. Kapetan Arijan Ademi proigrao je Marka Tolića, on proslijedio Josipu Drmiću koji je zavrnuo pred gol... Pritom je ponovno utrčao Ademi, izbio sam pred vratara, ali glavom nije dobro zahvatio loptu pa ju je slovački čuvar mreže ipak uspio zaustaviti. No, samo minutu kasnije već je  bilo tri gola prednosti za Spartak. Ristovski je zavrnuo s desne strane, a posve usamljen na “drugoj vratnici” dotrčao slovački desni bek Kristian Koštrna i s desetak metara lansirao loptu u mrežu.

I tada slijedi – preokret. Mislav Oršić u 38. je minuti ubacio s lijevoga krila, vratar Dominik Takač u skoku nespretno izbio loptu koju je dočekao Luka Menalo i iz prve ju poslao u mrežu. Na samom izmaku prvoga dijela Oršić je oštro ubacio iz kuta, lopta se od Štefanika odbila prema vratima, ali su njegovi suigrači u zadnji trenutak izbili s gol-crte.

Nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu Dario Špikić s lijeva je proigrao Brunu Petkovića koji je maestralnim potezom približio Zagrepčane remiju. Vješto je prihvatio loptu, povukao napad, “lažnjakom” desnom nogom poslao braniča u prazno pa ljevicom torpedirao loptu pod gredu.

Raspoloženi je Petković ubrzo potom odigrao sjajan dupli pas s Josipom Mišićem koji je utrčao sam u kazneni prostor, ali su slovački braniči u zadnji trenutak uspjeli uklizati i izbiti loptu u korner. U 88. je Petković spustio “rolicu” Robertu Ljubičiću koji je poslao malo pored gola. No, Slovaci ipak nisu imali rješenja u 90. minuti. Bila je to svojevrsna “kopija” ranije akcije samo što je Mišićevu ulogu ovom prilikom preuzeo Mahir Emreli i – uspješno je dovršio. I on je poslao dubinsku loptu Petkoviću, on mu vratio vještim trzajem, a Emreli ju u punom naletu ponovno zgrabio, utrčao u kazneni prostor na lijevoj strani i pogodio suprotni kut za 3:3.

Utakmicom protiv Spartaka završava ljetni dio priprema prve momčadi Dinama u Sloveniji. Igrači se vraćaju u Zagreb, a idući tjedan okrećemo se utakmici Superkupa i početku nove sezone.

Lendava, 1. srpnja 2022.

Pripremna utakmica

Dinamo – Spartak Trnava 3:3

Športni park Lendava

Dinamo; prvo poluvrijeme. Livaković – Ristovski, Theophile, Perić, Bočkaj – Ademi; Menalo, Baturina, Tolić, Oršić – Drmić; drugo poluvrijeme: Livaković (65. Zagorac) – Ristovski (77. Marin), Dilaver, Lauritsen, Ljubičić – Emreli, Mišić, Ademi (65. Štefulj), Špikić – Petković, Drmić (65. Rukavina)

Trener: Ante Čačić

Spartak Trnava: Takač (46. Vantruba) – Koštrna (77. Boledovič), Štetina (61. Čurma), Tumma, Mikovič (72. Kozak) – Savvidis (46. Bukata); Ivan (46. D. Azevedo), Štefanik (77. Karhan), Prochazka (61. Oseni), Yusuf (72. Olejnik) – Ristovski (46. Boateng)

Trener: Michal Gašparik

Strijelci: 0:1 Ristovski (29. - 11 m), 0:2 Štefanik (31.), 0:3 Koštrna (34.), 1:3 Menalo (38.), 2:3 Petković (49.), 3:3 Emreli (90.)

 

Copied!