Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Međunarodni event

Nogometna škola Dinamo na konvenciji ECA-e

GNK Dinamo još jednom je dobio svojevrsnu potvrdu statusa vodećeg kluba u regiji i jednog od najboljih u Europi po pitanju razvoja mladih igrača. Naime, Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) održat će 7. i 8. veljače u Monacu konvenciju na temu strategija razvoja mladih nogometaša u svojim pogonima, pod nazivom ECA Youth Football Exchange programme, a među predavačima će po prvi put biti delegacija Dinama predvođena direktorom nogometne škole Tomislavom Butinom i administrativnim direktorom Anđelkom Ivanjkom.

- Dinamo će predavati o specifičnim okolnostima u kojima živimo i radimo, a istovremeno pokušati objasniti što mi s postojećom infrastrukturom i načinom skautinga radimo drukčije od ostalih klubova i po čemu se izdvajamo. Svaki ovakav događaj je prilika za učenje, mi ćemo nešto naučiti od ostalih klubova, a oni će nešto naučiti od nas, no sve u svemu, siguran sam da će ovo imati pozitivan efekt na našu akademiju kojoj je cilj napredovati i rasti kao što je to slučaj već godinama unazad – rekao je Tomislav Butina za stranice kluba.

Jedan od članova ECA asocijacije i domaćin ovogodišnjeg izdanja ECA konvencije AS Monaco za tu će prigodu otvoriti vrata svog stadiona te ustupiti Stade Louis II na korištenje za spomenutu radionicu tijekom navedena dva dana.

Radionici će prisustvovati direktori akademija i klupski stručnjaci iz klubova diljem Europe i svi koji žele raspravljati o europskoj viziji strategije skautiranja mladih nogometaša i različitim procesima koji se primjenjuju pri potrazi za novim nogometnim talentima.

- Iz različitih razloga, kao što su inflacija plaća i transfernih cijena, želja za stvaranjem vlastitog identiteta i povezivanjem s navijačima, klubovi više nego ikad stavljaju fokus na svoje akademije kako bi razvili talente koji bi jednog dana trebali napredovati do prve momčadi. Radi se o vrlo bitnom segmentu nogometne igre u kojem skautiranje i regrutiranje igraju ključnu ulogu. Tijekom ove dvodnevne radionice klubovi članovi ECA-e imat će priliku učiti i razmjenjivati sa svojim kolegama različite prakse na europskoj razini, a zatim preuzeti ključne procese koje mogu implementirati u svojim strukturama - rekao je Pouya Yaghoubinia, direktor za nogometni razvoj ECA-e.

Tijekom dva dana klupske delegacije će sudjelovati u sedam prezentacija, od kojih vrijedi izdvojiti prezentacije domaćina događaja AS Monaca, zatim nekoliko klubova engleske Premier lige, FC Nordsjaellanda te naravno predavanje GNK Dinamo čiji će predstavnici svoje izlaganje održati u srijedu 8. veljače.

DINAMO KAO NAJVEĆI HRVATSKI BREND

- Dinamo je najveći hrvatski brend, svakom novom pobjedom, svakim novim pojavljivanjem u Ligi prvaka i uspjehom vizualnost kluba raste, a Dinamu takvih utakmica i takvih uspjeha ne manjka. To se odnosi i na reprezentaciju, jer kad pogledate, Dinamova djeca su nositelji naše reprezentacije i to je uglavnom bio slučaj kroz povijest samostalne hrvatske države - dodaje direktor Butina.

Svoju riječ imat će i krovna europska nogometna organizacija UEFA, koja će klubovima članovima udruženja održati predavanje o skautiranju mladih nogometnih vratara, kao i prezentaciju po pitanju sportskog regrutiranja. Na kraju cijelog događaja, svi okupljeni će dobiti dodatnu perspektivu koja nadilazi nogometne okvire, a svojoj prezentacijom ponudit će ju stručnjaci iz Akademije Rafael Nadal i to na temu skautinga u tenisu.

Za Dinamo ovo će svakako biti još jedno pozitivno iskustvo i dokaz sveukupnog napretka na razini kluba i akademije, koja je, kako će zaključiti direktor Butina, svakim danom sve popularnija u renomiranim nogometnim krugovima. 

- Kao akademija smo također vrlo prepoznati, nama na godišnjoj razini dođe 40, 50 trenera na edukaciju kako bi se upoznali s našim procesima u akademiji, naučili naše metode rada i tako postali uspješniji treneri. Evo, ovaj tjedan smo dobili zahtjev Turskog udruženja nogometnih klubova za suradnju, a u dopisu se ističe kako Dinamo u Turskoj na neki način predstavlja inspiraciju, stoga žele promatrati i upijati kako se mi ponašamo u ovom poslu - zaključio je direktor Butina.

Izvještaj i dojmove s konvencije u Monacu donijet ćemo na službenim kanalima po završetku ovog respektabilnog nogometnog događaja.

Copied!