Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

FAVBET logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Čestitamo!

Sadegh Moharrami upisao svoj 100. službeni nastup za Dinamo

Naizgled tiho i samozatajno „ušuljao“ se među trofejnije igrače u klupskoj povijesti, potpisao neke od najvećih utakmica Dinamova „timelinea“, a ove subote dočekao i zapažen jubilej: sjajni maksimirski branič, iranski reprezentativac Sadegh Moharrami, u prvenstvenom je dvoboju protiv Gorice upisao svoj „okrugli“, 100. službeni nastup za Dinamo.

Brojka bi nedvojbeno bila i osjetno veća da ga putem nisu kočile ozljede uslijed kojih je znao izbivati i mjesecima. Jedan od miljenika maksimirskih suigrača, izvan terena plahi, a na travnjaku goropadni branič, u Dinamo je došao još u ljeto 2018. godine što znači da je u svakoj sezoni svog boravka u Zagrebu osvojio naslov prvaka. Uz dosadašnja četiri državna pokala upisao je i jedan trofej pobjednika Kupa i dva Superkupa.

Moharrami je, dakako, i dio nezaboravne generacije koja je u sezoni 2018/'19., dakle njegovoj prvoj po dolasku u Zagreb, izborila plasman u proljetni dio kalendara Europa lige, prvo europsko proljeće plavih nakon dugotrajnog čekanja. Zanimljiv je „štiklec“ da je svoj premijerni europski nastup u Dinamovu dresa dočekao baš – na proljeće. Osvanuo je u udarnoj postavi u nezaboravnoj pobjedi plavih protiv češke Viktorije Plzeň u Zagrebu s 3:0 u uzvratu 1/16 finala Europa lige nakon što su Česi na svom travnjaku dosegnuli prednost s 2:1.

Štoviše, Moharrami je ujesen 2020. u skupini Europa lige bio dio čvrstoga obrambenog reda koji je – rušio rekorde. Primljeni pogodak u 76. minuti zadnjeg kola u skupini, u pobjedi protiv moskovskog CSKA s 3:1, spriječio je da u povijesti Uefinih natjecanja Dinamo postane jedina momčad koja je u svih šest kola grupne faze uspjela sačuvati mrežu. Plavi su ipak postavili rekord: nijedna momčad nije toliko dugo bila bez primljenog gola u skupini ijednog Uefina natjecanja. Dinamo je izdržao 525 minuta što je osam sati i 45 minuta igre. Moharrami je pritom odigrao četiri od Dinamovih šest utakmica u skupini.

No, već početkom proljetne polusezone ozlijedio se u maksimirskoj utakmici protiv Hajduka nakon čega je izbivao čak sedam mjeseci. U tom se razdoblju nakratko pokušao vratiti zaigravši u zadnjem kolu na proslavi naslova 2021. godine, ali sljedeći je nastup  dočekao tek krajem kolovoza što je de facto značilo da je pauzirao sedam mjeseci. To mu je, uz četiri mjeseca posudbe u Lokomotivi ujesen 2019. najdulje izbivanje iz prve momčadi plavih.

Ipak, lajt-motiv njegove maksimirske karijere mogle bi biti dvije utakmice iz aktualne sezone: odigranih svih pola sata u produžetku u pobjedi protiv norveškog Bodø/Glimta s 4:1 u uzvratu play-offa Lige prvaka i potom, dakako, mjesto u udarnoj postavi u povijesnom slavlju protiv Chelseaja s 1:0.

Dragi Moha, od srca čestitamo na velikom jubileju i ulasku u respektabilni "klub 100" plavoga kluba!

Copied!