Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

FAVBET logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Sjećanje

Tužnih sedam godina bez Ismeta Hadžića

Sjećanja su još uvijek svježa, kao da ga i sad vidimo kako s karakterističnom frizurom, pomalo kovrčavom plavkastom kosom postavlja branu suparnicima ili onako vješto iznosi loptu iz „opasne zone“. Na današnji dan, 14. srpnja 2015., zauvijek nas je napustio naš dragi i nikad zaboravljeni Ismet Hadžić, proslavljeni branič koji je srcem i dušom nastupao u plavom dresu.

Bio je dio posebne, romantičarske Dinamove generacije, plesao je u onoj slavnoj 1982. godini, u maestralnom plavom proljeću kad su plavi furioznom igrom dojurili do naslova prvaka. I posebno smo ga se sjetili upravo ovoga proljeća kad smo obilježili 40 godina od sjajne plave generacije.

U znamenitoj sezoni na putu do naslova prvaka Hadžić je propustio jesenski dio natjecanja, jer je služio vojni rok, ali zato je bio jedan od generatora furioznog Dinamova proljeća. U Zagreb je došao iz tuzlanske Slobode gdje je najčešće igrao desnog beka, a dolaskom u Dinamo uskočio u ulogu stopera i zadnjeg veznog. Došao je uoči proljetnog dijela natjecanja sezone 1979/'80. i do odlaska 1985. odigrao 302 utakmice od čega 145 u službenim dvobojima. S Dinamom je osvojio naslov prvaka 1982. kao i pokal pobjednika Kupa 1980. i 1983.

Godinama kasnije bio je dobri duh maksimirskih veterana, okupljao brojne generacije plavih, organizirao turnire... Upravo su njemu u spomen veterani Dinama i Slobode godinu kasnije odigrali revijalnu utakmicu na maksimirskom travnjaku Hitrec-Kacian. 

Copied!