Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Peace and sport forum

Dinamo među tri najbolje regionalne sportske organizacije

Na Regionalnom Forumu "Peace and Sport" održanom u četvrtak, 18. listopada na otoku Rodos u Grčkoj, Dinamo je ponio titulu jedne od tri najbolje regionalne sportske organizacije godine, i to za projekt "Jednakost = Jedini izbor".

GNK Dinamo bio je nominiran za nagradu u kategoriji naziva ''Regional Sport Organization of the year'' za društveno odgovorni projekt ''Equality = The only choice'' (''Jednakost = Jedini izbor'') koji klub provodi od 2012. godine. Od preko šezdeset prijavljenih organizacija, u uži izbor i finalnu večer ušla su 22 projekta, a Dinamo ne samo da je bio jedini hrvatski predstavnik u finalu, već je bio i jedini profesionalni nogometni klub iz regije. 

Ostali nominirani u kategoriji za regionalnu sportsku organizaciju 2018. godine bili su Hope Refugee FC (Grčka) i Apollon Limassol FC (Cipar), a na svečanoj dodjeli nagrada održanoj na Rodosu nagradu je dobio klub Hope Refugee iz Atene, s projektom nogomet za izbjeglice.

Nagrade se dodijeljuju od 2008. godine od strane istaknute organizacije Peace and Sport sa sjedištem u Monaku, i to pod pokroviteljstvom princa Alberta od Monaka, a nominirani su svake godine pojedinci, organizacije ili klubovi koji su svojim radom i aktivnostima dali doprinos promicanju mira, zajedničkog dijaloga, integracije i društvenih promjena kroz sport.

Glavna je tema Dinamova projekta "Jednakost = Jedini izbor" suzbijanje rasizma i diskriminacije, kao i promocija različitosti i jednakosti, borba za jednakost u sportu i društvu općenito. U prvom redu kroz vlastiti sustav, spajanjem prve momčad te djece i mladih igrača iz Dinamove nogometne škole kroz igru i edukaciju, a zatim na lokalnoj i regionalnoj razini.

Dinamo je kroz posljednjih sedam godina organizirao svake sezone niz aktivnosti za djecu iz nogometne škole, kao i za djecu nacionalnih manjina, surađivao s brojnim udrugama po pitanju projekata za promicanje borbe za jednakost, u aktivnosti uključivao igrače prve momčadi, djecu iz škole, kao i nogometašice ŽNK Dinamo i sportaše drugih sportskih klubova. Uz projekte za suzbijanje rasizma i diskriminacije tu su svakako aktivnosti za navijače s invaliditetom i integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo. Uz to klub već nekoliko godina na svakoj domaćoj utakmici Dinama na stadionu Maksimir prikazuje slogan projekta "Jednakost = Jedini izbor" te i na taj način šalje jasnu poruku o važnosti jednakosti.

Nominacije: https://www.peace-sport.org/wp-content/uploads/2018/09/nominees-copie.pdf

GNK Dinamo ponosan je što ima čast biti među najboljima u cijeloj regiji i sigurno će nastaviti u istom smjeru.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...