Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Prvi put u povijesti

Dinamo organizirao obilazak stadiona za slijepe i slabovidne navijače

U sklopu klupskog programa aktivnosti za navijače s invaliditetom koji se provodi tijekom cijele sezone, Dinamo je odlučio po prvi put u povijesti u obilazak stadiona pozvati slijepe i slabovidne navijače.

U suradnji s Udrugom slijepih Zagreb modri je klub ovaj tjedan ugostio 20-ak slijepih i slabovidnih navijača koji su se s velikim zanimanjem slušali priče o klubu, stadionu i Zagrebu.

Uz pogram audio deskripcije utakmica Dinama koji se provodi već gotovo godinu dana, modri je klub odlučio članovima Udruge slijepih Zagreb omogućiti poseban doživljaj maksimirskog stadiona uz audio deskripciju. Dok se na utakmicama koriste posebni uređaji i slušalice uz koje slijepi i slabovidni navijači slušaju komentiranje susreta, u obilasku nije bilo potrebe za uređajima zbog manje grupe i odgovarajućih zvučnih uvjeta, odnosno tišine. Gosti su na Maksimir stigli predvođeni izvršnim direktorom Udrugom slijepih Zagreb Goranom Denisom Tomaškovićem i višim stručnim savjetnikom gradonačelnika za osobe s invaliditetom Branimirom Šutalom.

Obilazak je vodio klupski kroničar, inače iz sektora komunikacija, Miroslav Tomašević koji je na nekoliko točaka tijekom šetnje pričao o povijesnim trenucima, karakteristikama određenih prostora, dok su od časnice za navijače s invaliditetom i djelatnice odjela marketinga i komunikacija Ive Cigrovskij sudionici saznali zanimljive događaje i zgode iz prve momčadi, svlačionice, putovanja i gostujućih utakmica. Isto tako, ono najbitnije, sudionicima obilaska detaljno je opisan prostor u kojem se nalaze te svi dekorativni ili vizualni detalji koji krase prostorije na stadionu.

Ispred stadiona krenulo se s pričom o povijesti kluba i tome kako je stadion izgledao nekada dok se gradio u raznim etapama. Zatim priča o tehničkim karakteristikama, bogatom i vrhunskom trening kompleksu za prvu momčad i cijelu nogometnu školu te priča o posebnom hotelu za karantenu nazvanom po generaciji 1967. Nakon toga obišao se prostor prve momčadi, a najzanimljivija je svakako bila svlačionica. Posjetitelji su bili ugodno iznenađeni vizualnim identitetom koji im je prenesen riječima. Gostima su pročitani citati legendarnih igrača Dinama koji krase hodnik do svlačionice, objašnjeno im je zbog čega su u svlačionici zastavice stranih zemalja, koliko ih ima i gdje se nalaze, kako izgleda mjesto svakog igrača i što se sve nalazi u sklopu prostorija prve ekipe.

Šetnjom kroz tunel za igrače posjetitelji su dobili jedan poseban doživljaj. Travnata podloga po kojoj su hodali, a na kraju tunela izlazak po stepenicama direktno na glavni teren bilo je nešto čime su svi bili oduševljeni. Uz priču o stadionu, običajima igrača na zagrijavanju ili za vrijeme igre na tom dijelu terena gdje su posjetitelji stajali u obilasku svi su naravno najviše bili zainteresirani dodirnuti maksimirski travnjak.

Zbog uređenja nekih prostora ovoga puta nisu imali mogućnost posjetiti Plavi salon i držati neke od trofeja Dinama, što će svakako imati priliku nekom od idućih obilazaka. Posjetitelji koji su na Maksimir stigli preko Udruge slijepih Zagreb pokazali su zavidno znanje o nogometu, posebno poznavanje povijesti Dinama, a na kraju obilaska pozvani su na polufinale Kupa Dinamo - Rijeka na Maksimiru, u srijedu 4. travnja kada će moći ponovno uživati u doživljaju derbi utakmice uz audio deskripciju.

Modri je klub zahvalan što su slijepi i slabovidni navijači prepoznali mogućnost da dođu na Maksimir bodriti Dinamo, obići stadion Maksimir uz zanimljive priče i osjetiti dašak onoga za što do sada nisu imali priliku. Svakako se veselimo novim susretima!

Obilazak stadiona za slijepe i slabovidne osobe organiziran je u sklopu Akcijskog tjedna uz slogan #MoreThanFootball, koji s ciljem promocije nogometa i uključenja svih sudionika u nogomet organiziraju EFDN mreža, ECA i UEFA-ina zaklada za djecu.

GNK Dinamo ovim putem poziva ostale sportske klubove i organizacije da svojim navijačima s invaliditetom te slijepim i slabovidnim osobama uz malo truda raznim aktivnostima poput ovog obilaska stadiona omogući zasigurno nezaboravna iskustva.

Kratku video priču pogledajte u nastavku.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...