Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

In Memoriam

Preminuo Milan Sakoman

U Zagrebu je u subotu, 9. lipnja ove godine, preminuo Milan Sakoman, dugogodišnji direktor Gradskoga stadiona u Maksimiru.

  Sakoman je nekadašnji Dinamov zaposlenik, dugogodišnji ravnatelj maksimirskih objekata i iznimno cijenjeni stručnjak za nogometne terene. Jedan je od inicijatora postavljanja travnjaka na tadašnjem lešnatom maksimirskom terenu na kojega je Dinamo preselio tri godine ranije.

  Upravo je on zasadio travnjak koji je na tom igralištu niknuo još 1951. godine. Bio je uključen i u izgradnju zapadne tribine dvije godine kasnije, da bi do kraja 1969. postupno bile izgrađene i ostale tribine zaključno s južnom.

  U zadnjih 30-ak godina načinjene su dvije značajnije rekonstrukcije: u vrijeme Univerzijade 1987. godine kada je obnovljen dio objekta i postavljen novi krov na zapadnoj tribini te na prijelazu tisućljeća kad je dograđen gornji dio zapada i izgrađena nova sjeverna tribina.

   Sakoman je na različite načine bio vezan uz Gradski stadion dulje od 60 godina, a tradiciju je nastavio sin Miljenko, današnji direktor stadiona, koji je u Maksimiru od 1987., upravo od Univerzijade.

  Travnjak kojega je 1951. godine zasadio Milan Sakoman trajao je punih 58 godina, sve do 2009. i dvostrukoga koncerta grupe U2. Neobična je simbolika da je upravo ove subote, na dan odlaska gospodina Sakomana, na maksimirskom terenu postavljena nova podloga.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...