Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Doktor Vrgoč na konferenciji u Barceloni

Priznanje liječničkoj službi Dinama

Veliko priznanje dobila je Dinamova liječnička služba u ime koje je doktor Goran Vrgoč sudjelovao na konferenciji ''Football Medicine Outcomes – We are winning'' održanoj u Barceloni na stadionu Nou Camp početkom lipnja.

Sastanak održan pod pokroviteljskom FIFA-e i stručnih društava ESKA, ISAKOS, SIGASCOT okupio je oko 200 vodećih imena iz ortopedije, sportske medicine i rehabilitacije iz cijelog svijeta. Predstavnici iz 95 zemalja raspravljali su o sljedećim pitanjima kao što su koji je utjecaj i značaj našeg liječenje na izvedbe vrhunskih nogometaše, koji su rezultati prevencije, operacija i konzervativnog liječenja te jesmo spremni i sposobni mjeriti rezultate liječenja.

Tijekom godina ova konferencija razvila se u visoko specifičan sastanak, a rezultate i metode liječenja predstavili su liječnici istaknutih klubova kao na primjer Barcelona, Atletico Madrid, Olympique Lyonaisse, Chelsea, Bayern Munchen, Juventus i mnogi drugi. Upravo iz tog razloga ponosni smo što je poziv za sudjelovanje stigao i na ime liječnika iz medicinske službe modrog kluba.

Na sastanak je pozvan doktor Goran Vrgoč, liječnik GNK Dinamo, a ovo je već jedna od mnogih u nizu konferencija iz sportske medicine na koje se poziva liječnika iz redova modrog kluba. Doktor Vrgoč nedavno se vratio s petomjesečnog rada i edukacije na jednoj od najboljih Klinika u svijetu za liječenje sportskih ozljeda koljena i ramena u Lyonu te je u suradnji s prof. dr. sc. Jankovićem postigao da se ostvari direktna suradnja između Klinike i GNK Dinamo. Rezultat je operacija prednjih križnih ligamenata Nikole More kod najboljih liječnika u svijetu za tu vrstu ozljede s upotrebom najnovijeg operativnog zahvata koji predstavlja revoluciju u tehničkom rješavaju te teške ozljede. Spomenimo i to da se originalna tehnika rekonstrukcije prednjih križnih ligamenta Lyonove škole se u Hrvatskoj izvodi samo na Zavodu za ortopediju KB Sv. Duh kao standardni operativni zahvat, a Vrgoč je s timom iz ortopedske Klinke u Lyonu sudjelovao u razvijanju metode šivanja meniskusa koja je prihvaćena i bit će objavljena u američkom znanstvenom časopisu Arthroscopic Techniques.

- Raditi u Lyonu je bilo iznimno teško i zahtjevno jer se radi po 10 sati dnevno u operacijskoj sali s jednom pauzom od 30 minuta, a vikendom se obavlja znanstvenoistraživački rad u Klinici. Pravi „spartanski“ raspored. Tako da je svo vrijeme bilo posvećeno radu i učenju – rekao je Goran Vrgoč po povratku iz Francuske.

Na konferenciji XII World Congress of Performance Analysis of Sport u rujnu ove godine doktor Vrgoč bit će u ulozi predavača iz ozljeda prednjih križnih ligamenata u sportaša, a prezentirat će nova neobjavljena istraživanja koja je proveo u Klinici u Lyonu, a bacaju novo svjetlo na postupke liječenja ozljeda prednjih križnih ligamenata.

Sudjelovanje liječnika Dinama, ali i ostalih liječnika iz Hrvatske, na raznim konferencijama, sastancima, predavanjima i radionicama s drugim vrhunskim svjetskim stručnjacima svakako je iznimno važno za što bolji rad i rezultate kod operativnih zahvata i rehabilitacije ne samo nogometaša, već i svih ostalih hrvatskih sportaša.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...