Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Sjajni Benković potpisao ugovor: Moderni stoper kakvi su itekako traženi

Istoga dana kada je prva momčad otišla u Sloveniju na glavni dio priprema u Plavom salonu Maksimira profesionalni ugovor s najboljim hrvatskim klubom potpisao je jedan od najboljih mladih stopera Europe Filip Benković! Talentirani 17-godišnji zagrebački branič o kojem već godinama svi govore biranim riječima odmah se priključio prvoj momčad na pripremama u Sloveniji.

- Cijeli život sam u Dinamu, prošao sam sve kategorije i sve moguće uloge na stadionu. Od navijača na tribinama, klinca koji igra na pomoćnim terenima ili na Maksimiru skuplja lopte prvoj momčadi... Sve sam već bio, a sada mogu ponosno reći kako sam igrač Dinama. Ne mogu uopće opisati koliko sam sretan – rekao je 17-godišnji Filip Benković; još jedan "domaći dečko" u prvoj momčadi Modrih.

- Presretan sam i teško mi je naći riječi – rekao je nakon potpisa ugovora Filip koji je u klubu već 12 godina te je s Modrima osvojio niz trofeja i turnira pa nastavio: - Cijeli život sam u Dinamu, prošao sam sve kategorije i sve moguće uloge na stadionu. Od navijača na tribinama, klinca koji igra na pomoćnim terenima ili na Maksimiru skuplja lopte prvoj momčadi... Sve sam već bio, a sada mogu ponosno reći kako sam igrač Dinama. Za mene kao rođenog Zagrepčanina koji je odrastao na par minuta pješke od stadiona nema ljepše stvari od ovoga. Naravno, znam da uz ovo golemo priznanje dolazi i velika odgovornost i prilika koju vjerujem da ću iskoristiti.

Simpatični Filip koji na stadion s obližnjih Ravnica često dolazi pješke posebno je htio istaknuti ovo: - Veliko hvala svim trenerima koji su me godinama trenirali u nogometnoj školi Dinama. Naravno, hvala i ljudima u klubu koji vjeruju u mene i koji su me pružili ovu priliku. Ne znam kaj bi drugo rekao... Jedva čekam početi s treninzima.

Zato glavni trener Dinama Zoran Mamić itekako zna što bi rekao o Filipu: - To je odlična vijest za nas i jako smo sretni što će naše dijete, igrač i dečko kojeg smo mi odgojili i napravili ostati kod nas. Filip je tip modernog stopera, fizički je izuzetno moćan, a voli igrati i sudjelovati u igri tako da ima sve karakteristike braniča koji su danas itekako traženi i cijenjeni – kaže strateg Modrih koji je poznat po tome kako izuzetno puno prilike daje mladim igračima.

- Filip je tip modernog stopera, fizički je izuzetno moćan, a voli igrati i sudjelovati u igri tako da ima sve karakteristike braniča koji su danas itekako traženi i cijenjeni – riječi su kojima je trener Modrih Zoran Mamić opisao mladog stopera.

- To je politika kluba jer su mladi igrači iz naše škole naše golemo bogatstvo. Imamo fantastičnu školu, iz godine u godinu u rad prve momčadi priključimo niz mladića iz naše škole, a svi oni dobiju i puno prilika igrati. To je prirodan put i mi smo ponosni na to. Recimo, Filip koji je danas došao već dobro zna Ćorića i Cekicija koji su već u prvoj momčadi, jučer i vjerojatno sutra su tu i Mamić, Fiolić, Fintić, Knežević i drugi njegovi suigrači iz mlađih kategorija. Kažem, to je odlična stvar za klub, a naravno i za te mladiće i na koncu za našu reprezentaciju – zaključio je trener.

Nema smisla Filipu zaželjeti dobrodošlicu jer je on već cijelo desetljeće u najdražem klubu, no ono što mu želimo jest puno zdravlja i sreće. Za sve ostalo će se pobrinuti on sam.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...