Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Audio deskripcija utakmice

Slijepi i slabovidni navijači premijerno pratili Modre na Maksimiru

Na utakmici MAXtv Prve lige između Dinama i Istre 1961 u srijedu, 17. svibnja, na Maksimiru je premijeru doživio projekt audio deskripcije za slijepe i slabovidne osobe.

Modri je klub u suradnji s Gradom Zagrebom, Udrugom slijepih Zagreb i tvrtkom AS Kongresni servis osigurao besplatne uređaje putem kojih su slijepi i slabovidni navijači mogli uživo na Maksimiru slušati prijenos utakmice i komentiranje dvojice naratora.

Po dolasku na Maksimir, navijači su bili smješteni na tribinu zapad dolje gdje su dobili prijemnike za slušanje, dok su dvojica naratora i tehničar sjedili nekoliko metara od njih u komentatorskoj loži. Prijenos utakmice, opis svakog i najmanjeg detalja, veselje na tribini nakon pogodaka Dinama... bilo je zaista lijepo vidjeti naše slijepe i slabovidne navijače kako sa zanimanjem slušaju prijenos i atmosferu na Maksimiru.

Ova nova usluga omogućuje da slijepi i slabovidni navijači mogu uživati u autentičnom stadionskom doživljaju nogometne utakmice na tribinama. Uz pomoć prijemnika i slušalica navijači su slušali opis cjelokupnog vizualnog sadržaja, od same igre do dočaravanje atmosfere na stadionu, a komentatori su im opisivali sve detalje kako bi mogli osjetiti sve ono što ne vide.

Zanimljiva je činjenica da su i ostali navijači na tribini željeli znati o čemu se radi kad su vidjeli podjelu uređaja, razgovarali su tijekom utakmice s našim gostima o tome kako se osjećaju i pohvale za projekt stizale su nakon utakmice sa svih strana.

Ovo je bio prvi takav sportski prijenos uz audio deskripciju u Hrvatskoj, a nadamo se da će više nogometnih, ali i ostalih klubova pratiti ovu praksu i omogućiti slijepim i slabovidnim osobama da i oni maksimalno uživaju u sportskim susretima.

Dinamo još jednom zahvaljuje partnerima projekta bez kojih ovako lijepa priča ne bi bila izvediva.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...