Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Stadion Maksimir službeno je otvoren 5. svibnja 1912. godine. Tada je na zagrebačkom stadionu trenirao i igrao Građanski, a Dinamo je nastavio u ulozi domaćina 1948. godine. Stadion je u svojih više od sto godina bio nekoliko puta preuređivan. U jesen 1997. na istočnu i južnu tribinu postavljene su sjedalice, prigodom “face liftinga” 1998. godine srušena je stara sjeverna tribina, a na njezinom mjestu izgrađena je nova komfornija tribina, kapaciteta 10 965 mjesta.

Novi “sjever” tako od 1998. krasi i 15 000 kvadratnih metara 200 metara dugačke, ostakljene zgrade s poslovnim prostorima koja gleda na Maksimirsku cestu. Uz sjeverno, tijekom renoviranja srušeno je i “istočno stajanje”. Sve u skladu s propisima UEFA-e, prema kojima mjesta za gledatelje na stadionima moraju biti isključivo - sjedeća. U kolovozu 1999., uoči otvaranja 2. Svjetskih vojnih igara, završena je i obnova zapadne tribine s 12 600 sjedala te 718 mjesta u VIP-etaži (predsjednička i još osam loža te 18 “boksova”). Kako bi se gledatelji na tribinama osjećali što ugodnije, na tribinama su postavljene i nove sjedalice u klupskoj, plavoj boji.

Nešto manje od 15 godina kasnije, u lipnju 2011. godine, Dinamo je odlučio uložiti u stadion koji je doživio velike promjene. Iako su mnogi ovaj potez nazivali samo kozmetičkim uljepšavanjem, stadion je doživio nekoliko ozbiljnih “popravaka”. Tako je u nešto više od mjesec dana postavljen novi grijani travnjak ispod kojeg se nalaze tisuće drenažnih cijevi, cijevi za grijanje i sustav za automatsko navodnjavanje, na atletsku stazu je postavljena plava umjetna trava, a cigleni zidovi ispod tribina prekriveni su platnima. Ujedno su postavljene nove sjedalice na sve četiri tribine, obnovljeni su sanitarni čvorovi ispod svih tribina, izgrađen je posebni prostor za osobe s invaliditetom, uređeni su press prostor i novinarske lože, adaptirana je nova vip loža te sve lože na zapadnoj tribini. Stadion je tako postao i vizualno atraktivan, obojane su sve stepenice i ograde, a na Istoku, Sjeveru i Zapadu bijelim je sjedalicama ispisan natpis “gnk dinamo”.

 

Stadion Maksimir danas

Stadion Maksimir ima četiri tribine s oznakama sjever, istok, zapad i jug. Sva mjesta su sjedeća te na stadionu nema stajaćih mjesta za gledatelje. Velikom adaptacijom stadiona u lipnju 2011. godine postavljene su nove sjedalice te je napravljen veći razmak između sjedalica. Od jakog potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, tribina istok nije otvorena za gledatelje.

 

Zapad

Zapadna tribina ima 20 ulaznih vrata, gornja tribina je kapaciteta od 4.333 sjedećih mjesta dok je kapacite donje tribine 6.371 sjedećih mjesta. Na gornju se tribinu ulazi kroz dva odvojena tornja koji se nalaze ispod tribine. U ulaznim tornjevima nalaze se i liftovi predviđeni za ulazak u VIP prostore, odnosno lože. Do parkirališta za zapadnu tribinu postoji i prilazna dvosmjerna cesta s južne strane iz Budakove ulice, kao i prolaz od Maksimirske ceste iz smjera ulice Svetice, odnosno od spomenika bacaču diska. Taj kolni ulaz koristi se kao pješački prolaz, a u slučaju nužde i kao vatrogasni put.

Istok

Ulazi se sa sjeverne strane, s Maksimirske ceste i južne strane iz Jakićeve ulice. S Maksimirske ceste postoji jedan službeni ulaz i 6 vrata, kao i pomična vrata koja se u cjelosti otvaraju prije kraja utakmice i dovoljno su široka kako bi omogućila nesmetan izlaz prema Maksimirskoj ulici. Ulaze na istočnu tribinu krasi 5 velikih Dinamovih grbova. Od jakog potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, tribina istok nije otvorena za gledatelje.

Sjever

Na tribini sjever postoje tri ulaza s Maksimirske ulice s ukupno 10 vrata. Na donji i gornji dio tribine vode dva stubišta. Donja tribina je kapaciteta 4.950 sjedećih mjesta, a gornja 4.510 sjedćih mjesta. Donji dio tribine osiguran je od padanja ili iskakanja gledatelja s dvije ograde. Prostor između ograda dodatno se osigurava s redarima i prohodan je u slučaju nužde i za druge službe (hitna pomoć, vatrogasci, policija…).

Jug

Tribina ima dva prilaza te se punjenje i pražnjenje tribine jug događaju s dvije pozicije, s Budakove i iz Jakićeve ulice, te ima 3.931 sjedeće mjesto. Na tribinu se dolazi kroz dva ulaza, a svi su prolazi, stubišta i vrata na tribini obojeni žarkožutom bojom. Tribina jug obično se koristi za gostujuće navijače, čeličnim je ogradama podijeljena u 6 manjih, ravnomjernih područja, te se gledatelji mogu kvalitetno odvojiti jedni od drugih.

 

Kako do stadiona

 

Osobnim automobilom

Stadion se nalazi u sjevero-istočnom dijelu grada, nasuprot najvećeg gradskog parka Maksimira te u istoimenom dijelu grada - Maksimir. Do stadiona se automobilom dolazi iz Maksimirske ili Zvonimirove ulice te sa strane ulice Svetice (križanje Svetica i Maksimirske ceste).

Za vrijeme velikih utakmica (derbija u prvenstvu, međunarodnih utakmica…) preporučujemo korištenje gradskog prijevoza s obzirom na ograničena parking mjesta (od kojih je većina dostupna samo uz parking propusnice) te s obzirom na posebnu regulaciju prometa i zatvaranja određenih prometnica na dan utakmice.

Tramvajem

Tramvaji Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a) dovest će vas gotovo do samih ulaza na stadion. Do stajališta na Maksimirskoj ulici voze tramvaji broj 4, 5, 7, 11 i 12, a do stajališta na Sveticama tramvaji broj 1, 9 i 17. Na karti ZET-a možete pronaći detaljan popis tramvajskih i autobusnih linija.

 

Organizacija velikih manifestacija

 

Na Maksimirskom stadionu, osim utakmica bili su održani i neki od najpoznatijih koncerata u Hrvatskoj. 1990. godine na njemu je, u sklopu velike „Sound and Vision“ turneje gostovao David Bowie, Marko Perković Thompson također je održao koncert na Maksimiru, 2009. godine veliki je koncert 2 dana za redom održala jedna od najpopularnijih svjetskih grupa U2, dok je na Maksimiru 2011. pjevala i grupa Bon Jovi.

Poseban ugođaj nude ekskluzivni prostori na stadionu, loža Maksimir i Plavi salon, koji se mogu koristiti za proslave i poslovne skupove. Loža Maksimir s istočne strane gleda na maksimirski travnjak, a sa zapadne se strane pruža jedan od najljepših pogleda na grad Zagreb. Prostori su vrhunski opremljeni i raspolažu sa svom opremom potrebnom za organizaciju velikih poslovnih ili zabavnih skupova.

Za upite na temu organizacije događanja možete kontaktirati marketing GNK Dinamo na e-mail adresu [email protected].

 

Stadion Maksimir

Maksimirska cesta 128