Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Izbor najboljeg nogometaša u posljednih 50 godina

Ademi u elitnom nogometnom društvu

Kapetan Dinama Arijan Ademi dobio je mjesto na listi kandidata u izboru Večernjeg lista koji povodom pola stoljeća tradicionalnog izbora najboljeg hrvatskog nogometaša u kalendarskoj godini ovoga puta otvara i dodatni izbor - izbor za najboljeg hrvatskog nogometaša u posljednjih pedeset godina, od 1972. godine.

LINK ZA GLASOVANJE

Izbor odnosno anketa na web stranici trajat će dva tjedna, kroz nekoliko krugova izbora. Glasovati mogu svi navijači i čitatelji. Mjesto na popisu 50 istaknutih nogometaša dobio je i kapetan Dinama, najtrofejniji igrač zagrebačkog kluba koji je do sada u dresu hrvatskog prvaka osvojio 19 trofeja i odigrao ukupno 325 službenih utakmica.

Ademi je standardni reprezentativac Sjeverne Makedonije, ali je 2013. godine tri puta upisao nastup za A-reprezentaciju Hrvatske, dok je u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije nastupao i na Europskom i Svjetskom prvenstvu.

U ovom je izboru mjesto dobio i velik broj bivših igrača Dinama, njih 28. Tu ubrajamo sve igrače koji su nastupili za prvu momčad, bilo da je riječ o onima koji su prošli klupsku školu i načinili značajnu karijeru u samome klubu i(li) međunarodnim razmjerima, igrače koji su se kraće zadržali u plavom dresu ili, pak, u Dinamu odlučili završiti karijeru....

Od starijih generacija tu su, između ostalih, nezaboravni Mladen Ramljak, Zlatko Kranjčar, Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Tomislav Ivković, Dražen Ladić, potom Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Zvonimir Soldo, Mario Stanić, Goran Vlaović, nešto mlađi Robert Kovač, Josip Šimunić, Dario Šimić, nenadmašna generacija u kojoj su godinama blistali Luka Modrić, Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Andrej Kramarić, Domagoj Vida.

Iako se na listi nalazi velik broj sjajnih nogometaša, pa i bivših igrača i legendi Dinama, ponosni smo na to što je Arijan Ademi dobio mjesto na ovoj prestižnoj listi te smatramo ovo priznanje velikim i iznimnim uspjehom našeg kapetana.