Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Aktivan rezultat za uzvrat

Iako je Dinamo poražen u Češkoj, rezultat je ipak vrlo obećavajući uoči uzvrata. Gol u gostima zlata je vrijedan, a na Maksimiru je dovoljno i 1:0 za prolaz.

Ostaje gorak okus nakon susreta, pogotovo zbog toga što je Dinamo kontrolirao 2/3 utakmice i imao relativno komfornu situaciju.

Bio je to dvoboj sa dva potpuno različita poluvremena, a svakoj momčadi pripalo je po jedno. Počelo je sjajno, pa je tako Dinamo bio opasniji u startu, iako se tu nije radilo o čistim prilikama, ali dojam je bio da Dinamo stalno pritišće.

Kruna svega majstorska je akcija u režiji Petkovića i Olma i prekrasan pogodak mladog Španjolca. Prvi je to proljetni euro pogodak nekog dinamovca još od Čerčeka koji je zabio Schalkeu 1970. godine.

Petković je odlično primirio dugu loptu okrenut leđima golu, otresao se stopera, te nakon što je navukao na sebe dva igrača, dodavanjem “ispod oka” podvalio je loptu Olmu. On ne puca naivno, nego kratko čeka golmana i onda zabija nekakvom varijacijom loba i udarca, nazovimo to “suhi list”, po uzoru na legendarne rukometaške golove Mirze Džombe.

Nažalost, perfektno prvo poluvrijeme nije preslikano na drugo. Česi su zaigrali ozbiljnije, držali više loptu i izjednačili nakon jedne polukontre. Na loptu ubačenu s boka obrana je zaspala, a strijelac Pernica ubacio se iz drugog plana i matirao Livakovića.

No, čak i u tom trenutku situacija nije bila alarmantna i 1:1 bio je sjajan rezultat. Problem je bio što su Česi nakon gola nastavili pritiskati, uspostavili su dominaciju u sredini terena i izuzev sjajne solo akcije Petkovića i prije toga dobrog šuta Oršića, Dinamo nije bio opasan u tom razdoblju.

Pokušao je Bjelica “miksati” i uvođenjem More i Antiemwena promijeniti stanje na terenu, ali nije bilo pomaka. Nažalost, Česi su do kraja uspjeli zabiti i drugi pogodak i time su otišli sa prednošću na uzvrat. Pernica je zabio svoj drugi pogodak nakon što je lopta prebačena sa prve na drugu stativu.

Što se tiče pojedinačnih učinaka, na vrhu je Olmo koji je bio odličan, kao i Petković, iako je Petkoviću Pernica pobjegao kod drugog gola, ali to svejedno ne umanjuje njegovu strašnu ofenzivnu predstavu.

Sredina terena nije bila dominantna kao inače, ali tu se jasno nešto pita i Čehe koji su sjajna momčad. Nisu atraktivni, ali su vrlo čvrsti i nezgodni u prekidima. Ipak, vjerujem u prolaz Dinama iz nekoliko razloga.

Prvi je taj što je rezultat aktivan i itekako dostižan. Drugi je taj što se igra na Maksimiru pred 35 tisuća gledatelja, a tu je Dinamo u golemoj prednosti. Huk tribina nešto je što diže adrenalin i voljni moment na najvišu moguću razinu.

Treće, za uzvrat se vraća Hajrović, najopasniji igrač u Europi ove sezone i on je veliki dobitak za momčad. Stojanović je kartoniran za uzvrat, stoga se nameće pitanje desnog beka?

Vjerujem da bi Šitum to mogao odlično odigrati, jer je i ranije u karijeri pokazao da mu ta pozicija itekako leži, čak možda i više nego krilna.

Ono gdje se treba paziti su prekidi. Dinamo je ove godine čvrsta momčad, ali prekidi su nešto gdje još ima mjesta za poboljšanje. Young Boysi su zabili iz prekida na Maksimiru, kao i Fenerbahče, a sada i Viktorija u gostima, stoga treba biti oprezan u uzvratu.

Zaključno, unatoč porazu, sve je još otvoreno, a nakon čeških 90 minuta igrači i stožer bolje znaju s kime imaju posla i vjerujem da će stečeno iskustvo primijeniti u uzvratu i proći dalje.

 

Dario Horvat

 

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...