Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Fifa odobrila transfer

Daniel Tueto novo pojačanje u Maksimiru


  Nije Olmo, ali je – Daniel. Daroviti kamerunski napadač, 17-godišnji Daniel Tueto, potpisao je ugovor s Dinamom, Fifa odobrila cijeli posao i time je zgotovljen transfer koji uvelike podsjeća na svojedobni angažman Tuetova imenjaka i miljenika maksimirskih tribina, Daniela Danija Olma.

  Razlika je tek u tome što je Olmo došao u ljeto 2014. kao 16-godišnjak iz Barcelone, dok je Tueto „već“ navršio 17 i ishodište mu je Roma. Obojica su kao maloljetnici morali neko vrijeme čekati Fifino odobrenje transfera. Sad su sve pravne formalnosti zgotovljene i samo još preostaje da se, sukladno maskotama samih momčadi, „kamerunski lav“ skladno stopi s „maksimirskim lavovima“. Tueto je na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj povijesti.

   U aktualnoj se momčadi već nalazi njegov sunarodnjak François Moubandje. Iako maksimirski branič nastupa za švicarsku reprezentaciju, rođen je u Kamerunu. Štoviše, Moubandje i Tueto su, ne samo sunarodnjaci već i – sugrađani! Njihov je rodni grad Douala, a zanimljivo je da ondje egzistira klub „odnekud poznatog“ imena – Dynamo.

   Obojici su maksimirsku stazu još ranije utabali Kamerunci Patrice Kwedi koji je ovdje nastupao 2002. godine i Mathias Chago koji je s plavima, uz kraće prekide, bio od 2005. do 2011.

  Tueto će biti veliko pojačanje u sastavu Dinamovih juniora koji će, pod vodstvom trenera Igora Jovićevića, u četvrtfinalnom okršaju protiv Benfice nastojati izboriti plasman na završni turnir UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Zbog objektivnih je okolnosti, dakako, do daljnjega otvoreno pitanje samih termina završnice natjecanja.

   U Romi je u kadetskom uzrastu upisao dojmljivu statistiku: u 29 ligaških nastupa postigao je 21 pogodak. Štoviše, samo je na startu natjecanja, u prvih pet utakmica, čak osam puta tresao mrežu. Imao je priliku trenirati i s prvom momčadi Rome. Još je ranije u mlađim uzrastima nastupao za SPAL Ferraru i Atalantu.

   Rođen je 20. veljače 2003. godine, a puno mu je ime Daniel Barel Tueto Fotso. U šali bismo, uz sugestivnu rimu i igru riječi, Dinamov angažman Tueta Fotsa mogli nazvati – „tutta forza“. Jer, upravo je takav, „tutta forza“ pristup, dakle punom snagom, bio nužan za realizaciju ovakvog transfera.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...