Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Dinamo i dalje ima dobre šanse za prolaz

 

Unatoč remiju koji je šokantno izbio dva boda, treba reći da Dinamo i dalje drži stvari u svojim rukama. No, sada je novi izazov pred momčadi, a on se zove gostovanje kod Atalante u Milanu.

Obzirom da će u isto vrijeme Šahtar vjerojatno upisati poraz u Engleskoj, Dinamu bi pobjeda u Italiji došla kao naručena. U tom slučaju ulazi se u zadnje kolo sa drugog mjesta, a nije čak loše niti uzeti bod u Italiji, jer i to donosi privremeno drugo mjesto, uz naravno očekivani poraz Šahtara na Etihadu.

U tom slučaju Manchester City osigurao bi prolaz, pa bi mogao doći sa drugom ili trećom postavom na Maksimir, a s takvima se može igrati. Nije zanemarivo ni to što će Englezima utakmica u zadnjem kolu doći taman između dva derbija u Premiershipu, stoga će Guardiola vjerojatno čuvati glavne zvijezde.

U svakom slučaju, kombinacija je mali milijun, te bi naravno bilo kudikamo lakše da je Dinamo pobijedio Šahtar i praktički osigurao prolaz u osminu finala. No pošto je u šokantnoj završnici Šahtar izvukao bod kroz ušicu igle, sada su sve kombinacije otvorene.

Ipak, bez obzira na dva primljena gola u samoj završnici, ostaje dojam da je Dinamo odigrao još jednu vrhunsku utakmicu u Europi. Šahtar je bio “na konopcima”, kao i Benfica lani, ali se uspio izvući uz puno sreće.

Što se Dinama tiče, fantastično je gledati kako se momčad nakon primljenog gola ne raspada, već prilagođava i konačno – vraća u igru. Isto smo vidjeli u Harkivu, isto i na Maksimiru.

Bruno Petković bio je spektakularan, doslovce je spustio barem 20 lopti, zabio sjajan gol iz teške situacije koja nije izgledala kao gol šansa, te perfektno asistirao Ivanušecu za drugi pogodak.

Nažalost, niti treći pogodak nije bio dovoljan, a nogomet je pokazao svoje ružno lice i svu onu uzbudljivost koja mu daje draž. Zašto je sudac selektivno odlučio neke situacije gledati, a neke ne, teško je dokučiti i u konačniti to ostavlja  “gorak okus u ustima”. Nažalost, ona izlizana fraza, “to je nogomet”, ovdje sjajno pristaje.

Dinamo je mogao lakšim, a sada će morati težim putem. No, ono što obećava je igra, kompetitivnost i općenito gard koji dečki imaju. Bila je ovo škola iz koje će se nešto naučiti, a najbolji način za isprati gorak okus ovog remija pobjeda je u Milanu.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...