Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Dinamo ima dvije gotovo podjednako jake momčadi

Rijetko je kada u povijesti Dinamo imao ovako širok kadar. Praktički na svakoj poziciji trener Bjelica ima na raspolaganju dva do tri sjajna igrača. Stoga se postavlja pitanje kakav ćemo Dinamo gledati na proljeće?

Stara izreka kaže “ne mijenjaj momčad koja pobjeđuje”, stoga je za pretpostaviti da bi kostur momčadi trebao ostati onaj koji je izborio europsko proljeće.

Na golu Dinamo ima sjajnog Livakovića, ali i također sjajnog Zagorca koji je na pripremama ponovno pokazao kakva je kvaliteta. Naravno, Livaković je neupitno prvi izbor, ali dobro je znati da je alternativa dobra.

Što se tiče lijevog beka, jasno je da je Leovac prvi izbor ako je zdrav, a iznenađujuće dobrim na toj poziciji pokazao se Rrahmani, koji je po vokaciji dešnjak i uz to stoper. Ako treba “betonirati” tu poziciju u obrambenom smislu, Rrahmani je nedodirljiv jer se dobro postavlja, a visinom je dominantan na način kako to bekovi obično nisu. S druge strane, Leovac je obrambeno korektan, ali je ofenzivno puno opasniji i daje jedan dobar balans.

Što se tiče stoperskih pozicija, prvi izbor su sjajni Teophile i Dilaver. Prvi se pokazao kao jedan od najboljih stranaca u povijesti kluba, a Dilaver je također odličan stoper, ali i produžena ruka trenera na travnjaku. Zamjene u vidu Perića, Leškovića i Rrahmanija također mogu solidno odraditi sve zadaće.

Poziciju desnog beka okupira Stojanović, tu je i Moharrami, ali i kao opcija Šitum. On je još kod Peteva dokazao da odlično igra poziciju desnog beka i može poslužiti kao alternativa.

Na zadnjem veznom Dinamo ima kapetana Ademija o kojem ne treba trošiti riječi jer je zaista sjajan, ali i njegova programirana zamjena u vidu Šunjića također je odlična. Ovisno o protivniku, Bjelica može igrati i sa dva zadnja vezna.

Na poziciji centralnog veznog tu je Gojak, ali i mladi Moro koji ionako može pokriti više pozicija. Što se tiče ofenzivne vezne trojke, prvi izbor su Oršić, Olmo i Hajrović. Ali zamjene u vidu Majera, Šituma i Kadziora također su sjajne. Posebno je važno da se veliki talent kao Majer vratio nakon ozljede i ušao u rotaciju. Kao da sve to nije dovoljno, novi igrač Antiemwen također može igrati na svim ofenzivnim pozicijama, ali i na poziciji centralne špice. Spomenimo tu i Antonija Marina koji je najmlađi od navedenih, ali sposoban igrati na obje strane, kao i u sredini.

Kada spominjemo najistureniju poziciju, tek je tamo prava raskoš talenta. Od Marija Gavranovića, preko Brune Petkovića, pa sve do novopridošlog Komnena Andrića, trenutno prvog strijelca lige. Uz sve navedeno, Dinamo ima i mnogo mladih igrača od kojih su neki već pokazali zrelost i za prvu momčad, pritom mislim na Gjiru, Ćuzea i Baturinu. U svakom slučaju, ovako širok kadar predstavlja slatke brige za trenera.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...