Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nova imena u Dinamovoj svlačionici

[PREDSTAVLJAMO] Dinamo jači za desetoricu igrača

Pred kamere i diktafone iskoračila su „sedmorica veličanstvenih“, a uskoro će doći još  trojica mušketira.

Dinamo je u utorak na svečanosti u loži Maksimir predstavio desetoricu igrača koji su produljili ili pak potpisali svoj prvi ugovor s Plavima. Na svečanosti su bila sedmorica, dok je preostali trojac ostao u svojim sadašnjim klubovima u kojima će nastaviti nastupati do ljeta, ali na posudbi.

Ugovore su produljili Marin Leovac, Nikola Moro, Petar Stojanović i Mario Ćuže, a uz njih su predstavljena i trojica novaka: lijevi branič Damjan Daničić, argentinski krilni napadač Matias Emanuel Godoy i dojučerašnji kapetan mlade momčadi londonskog Arsenala, vezist Robbie Burton.

Na ljeto će se priključiti Lokomotivin dvojac Fran Karačić i Lirim Kastrati, kao i crnogorski stoper Stefan Milić. Na svečanosti su ih, između ostalih, pozdravili i dodatno ''skenirali'' glavni trener Nenad Bjelica, kao i trener Dinama II, Igor Jovićević.

Uvodni govor dobrodošlice održao je predsjednik Mirko Barišić:

– Ovo je značajan dan u životu i radu našega kluba. Ovaj čin produljenja ugovora s našim etabliranim igračima i dovođenje novih dokaz je da brinemo o svojoj budućnosti. A, znamo da je naš cilj svake godine biti u Europi i, po mogućnosti, „napasti“ Ligu prvaka. Da bi to bilo moguće moramo razmišljati o permanentnom jačanju naše momčadi. Vjerujem u naš stožer i sportski sektor, nadam se da ćemo se ponovno veseliti Dinamovim uspjesima i na europskoj i na domaćoj sceni.

Tople riječi doborodošlice uputio je i jedan od glavnih kreatora cijele priče, sportski direktor Zoran Mamić:

– Ovo je plod dugogodišnjega rada, šlag na tortu svih rezultata i pobjeda zadnjih godina. Ne zaboravimo da su nedavno ugovore produljili i Ademi, Livaković i Petković, a sve je to pokazatelj ideje i strategije kluba. Do toga smo došli mukotrpnim radom, a taj proces ne ide preko noći već traje godinama. Mi smo zadnjih 15 godina redovito prisutni u Europi, osvajamo trofeje na domaćoj sceni, punimo kapacitete naših reprezentacija od A do najnižih uzrasta na što smo iznimno ponosni. Uostalom, i priča s Danijem Olmom kad je došao u Dinamo sa 16 godina iz Barcelone bio je dodatni input da i mladi iz drugih inozemnih klubova dođu kod nas. Ovdje su primjer Godoy iz Argentine i Burton iz Engleske.

Zanimljivo je da ovo nije bila završna svečanost vezana uz jačanje momčadi. Sportski direktor najavio je nova ugodna iznenađenja.

– Pripremamo još jedno iznenađenje, još jednoga igrača, ali nažalost ne mogu otkriti njegovo ime. Potpisao je, dolazi iz velikog kluba, ali s obzirom na to da je maloljetan, čekamo dozvolu Fife kako bismo ga registrirali. Sve je to pokazatelj kakav ugled Dinamo ima u svijetu, kako mladi igrači, ali i njihove obitelji i agenti biraju Dinamo za svoj razvoj. Inače, čitao sam komentare da su to sve interesantni mladi, kvalitetni igrači, ali uz upit je li to dovoljno za Dinamo u Ligi prvaka. Mogu reći bez uvijanja – nije! Oni su mladi i perspektivni, ali moramo im dati vrijeme i podršku da se razvijaju kao što je to bio primjer i s Olmom. Ja kao sportski direktor zajedno s našim trenerom i svim ljudima u sportskom sektoru, uz podršku kluba, obećajem da ćemo do ljeta još pojačati momčad. Sigurno će biti osvježavanja kadra na tri, četiri, možda i pet pozicija, ovisno o tržištu, o dogovoru s trenerom i sportskim sektorom.

Pritom se sportski direktor osvrnuo i na aktualno stanje momčadi.

– Činjenica je da u ovom trenutku nismo u dobroj formi, da smo u maloj krizi, ali sve je to normalan put, svi imaju male padove i krize. Ali, momčad koja je jučer bila perfektna, nije zaboravila igrati nogomet. Naš trener koji je jučer bio najbolji trener ovog dijela Europe, a i šire, nije zaboravio kako trenirati, svi ćemo biti bolji, potrebni su pozitiva i podrška i brzo ćemo izaći iz krize – zaključio je Zoran Mamić.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...