Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Susret svih generacija

Dinamo osniva zakladu "plavih" veterana

Sa zadovoljstvom vas možemo izvijestiti da je GNK Dinamo u petak, 6. rujna, pokrenuo akciju „Susret generacija“. Želja nam je okupiti različite naraštaje našega kluba s ciljem zajedničkoga druženja, obnavljanja uspomena i zbližavanja jer svi smo mi duhom i mislima vezani uz plavu boju.

  Ideja je da akcija dobije i tradicionalni predznak i da se okupimo barem jednom godišnje. Pritom smo izabrali i simboličan datum, 6. rujna, iznimno važan u Dinamovoj povijesti. Upravo je na taj dan 1967. godine maksimirski klub dohvatio svoj najveći pokal u povijesti: trofej Kupa velesajamskih gradova, kasniji Kup Uefe, odnosno današnju Europa ligu.

  Taj je datum, dakako, samo povod za druženje brojnih bivših igrača, trenera, dužnosnika svih plavih generacija. Unaprijed se ispričavamo ako smo ovom prilikom nekoga pogreškom ispustili, a kako vjerujemo da će ovo postati tradicionalno duženje, želimo naglasiti da su dobrodošli svi koji su više ili manje sudjelovali u bogatoj povijesti našega kluba.

  Predsjednik Mirko Barišić prigodnim je govorom pozdravio nazočne koji su burni pljeskom pozdravili i trenera aktualne Dinamove momčadi, Nenada Bjelicu.

  Predsjednik Barišić pritom je najavio osnivanje Zaklade za Dinamove veterane. Cilj Zaklade je pomoći egzistencijalno ugroženim pojedincima koji su dio svojega života i karijere posvetili Dinamu.

  – Zatitra mi srce kad ovdje vidimo koje su to nogometne veličine igrale u Dinamu. Želja nam je da se družimo, održavamo kontakt pa i još više upoznamo sa svim problemima koje svaki od vas ima. Postoji i tužna strana jer život zna biti i vrlo grub i težak za pojedince. Mnogi nas često traže pomoć. Nećemo o imenima, to su zaista vrijedni ljudi koji su iz ovih ili onih razloga došli u velike poteškoće. Intervenirali smo koliko smo mogli, ali u takvim slučajevima moramo imati i zakonsku podlogu. Upravo smo zato odlučili osnovati Zakladu GNK Dinamo. Bila bi to zaklada s Dinamovim kapitalom. Vjerujemo da će odluka biti potvrđena na našoj Skupštini krajem godine kada će Zaklada dobiti svoje organe, svoj Izvršni odbor pri čemu će biti ustanovljeni kriteriji po kojima će pomagati. U tom će IO-u biti i neki od vas igrača. Naglašavam da to nije socijalna ustanova nego lijepa gesta. S time ćemo otkloniti mnoge probleme koje smo dosad rješavali s puno poteškoća. Jedna je od takvih situacija s vašim bivšim suigračem Stjepanom Lamzom kojega smo smjestili u lijepi dom s pripadajućom medicinskom njegom – istakinuo je predsjednik Barišić.

  Pritom je pojasnio i novosti vezane uz priču o stadionu.

  – Definitivno je jasno da će vaš i naš dom, Dinamo, ostati u Maksimiru. U suradnji s Gradom ćemo na temeljima ovoga stadiona graditi novi. Mislim da priču privodimo kraju. Okvirni je rok tri godine i u tom bismo razdoblju mogli izgraditi suvremeni stadion u Maksimiru. Riječ je o cijelom kompleksu koji uključuje i atletski stadion na Sveticama, bazen već ionako postoji, a bila bi tu i podzemna javna garaža na Borongaju koja bi služila posjetiteljima Dinamovih utakmica. Sve je to velika obaveza i nadam se da ćemo je u suradnji s Gradom uspješno realizirati  – zaključio je predsjednik Barišić.

Slika: Marin Tironi/PIXSELL

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...