Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Europsko prvenstvo

Dinamo treći po broju igrača poniklih u nogometnoj školi

CIES Football Observatory objavio je listu europskih klubova rangiranih po proizvodnji najviše igrača koji će nastupati sa svojim reprezentacijama na Europskom prvenstvu ove godine, a Dinamo je s ukupno devet igrača zauzeo sjajno treće mjesto!

Po definiciji UEFA-e igrači ponikli u nogometnoj školi oni su igrači koji su proveli minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine.

Prvi je na listi nizozemski Ajax s ukupno 14 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu, na drugom je mjestu kijevski Dynamo s 11 igrača, dok je na trećem mjestu zagrebački Dinamo s ukupno devet igrača. Osam ih ove godine na Europskom prvenstvu nastupa za reprezentaciju Hrvatske, dok Dani Olmo nastupa za Španjolsku.

Igrači poniknuli u Dinamovoj školi koji nastupaju za Hrvatsku su Milan Badelj, Josip Brekalo, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dejan Lovren, Luka Modrić, Šime Vrsaljko, a tu je i Dani Olmo koji brani boje Španjolske.

Sjajan je ovo podatak koji pokazuje istovremeno i kvalitetu Dinamove nogometne škole koja je u podlozi uspjeha brojnih igrača koji kasnije ostvaruju uspješne karijere na domaćem i europskom planu, dok ujedno označava i okosnicu reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo, Dinamo je prije nekoliko godina oborio i neke svjetske rekorde prema kriterijima FIFA-e. Ne postoji klub koji je u ijednom finalu svjetskoga prvenstva u povijesti imao više svojih bivših ili sadašnjih igrača. Dinamo ih je u finalu 2018. godine imao 14. Isto tako, ne postoji klub koji je u ijednom finalu imao više igrača iz vlastite nogometne škole. Od tih 14 čak su desetorica poniknuli u Dinamovoj školi.

CIES Football Observatory je istraživačka grupa u CIES-u (Međunarodnom centru za Sportske Studije). CIES je neovisan studijski centar smješten u Neuchatelu, Švicarskoj. Osnovan je 1995. godine kao zajednički projekt FIFA-e i sveučilišta Neuchatel.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...