Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Redovita godišnja Skupština

Dinamov bruto prihod u 2019. viši od 13 milijuna kn

Dinamo je u kalendarskoj 2019. godini osjetno povisio dio prihoda na ime prodaje suvenira, ulaznica i TV prava. Ove tri stavke čine devet posto ukupnih prihoda, dok su samo godinu ranije iznosile tek tri posto. To je jedan od zaključaka redovite godišnje Skupštine kluba održane u ponedjeljak poslijepodne u svečanoj loži maksimirskoga stadiona.

– U 2019. godini prihod je iznosio 382 milijuna 435.429 kn što je 20 milijuna 435.429 kn više od prihoda planiranog izmjenama i dopunama financijskoga plana za 2019. godinu. Rashodi su 369 milijuna 033.387 kn što je 14 milijuna 533.387 kn više od planiranoga. Ostvarena je bruto dobit 13 milijuna 402.042 kn, odnosno neto 9 milijuna 996.219 kn. Dinamo je u državni proračun tijekom 2019. godine uplatio 33 milijuna 955.383 kn što je 4 milijuna 155.383 kn više nego u 2108. godini. Broj prodanih godišnjih ulaznica u 2019. je bio 7544 što je čak 1575 više od prodanih godišnjih ulaznica u 2018. godini – istaknula je predsjednica Uprave Vlatka Peras u financijskom izvješću za prošlu godinu.

Nadzorni odbor kluba jednoglasno je prihvatio godišnje financijsko izvješće. Prihodi su nešto manji jer klub u 2019. godini nije radio velike izlazne transfere što će se, primjerice, promijeniti u godišnjem izvješću za tekuću, 2020. godinu, s obzirom na transfer Danija Olma. No, zato je tu osjetan prihod od plasmana u Ligu prvaka.

– Prihod od prodaje robe, dakle suvenira, u 2018. godini iznosio je 1,2 posto ukupnoga prihoda, a u 2019. povećan je na 2,6 posto. Prihod od ulaznica povećan je sa 1,04 na 5,4 posto, dok je od tv prava gotovo jednak, sa 0,7 porastao je na 0,8 posto, Godišnji prihod od ove tri stavke porastao je, dakle, sa tri na devet posto. Samo za usporedbu, ove tri stavke u klubovima u Španjolskoj i Francuskoj čine od 50 do 60 posto, u Njemačkoj i Italiji od 70 do 80 posto, a u Engleskoj 90 posto ukupnih prihoda. Onda vam je jasno u kakvim nevjerojatnim uvjetima egzistiramo – naglasio je predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić.

Predsjednik kluba Mirko Barišić objasnio je novosti vezane uz temu izgradnje stadiona. Skupština je jednoglasno i u cijelosti prihvatila prijedlog Grada o rušenju sadašnjeg i izgradnji novog stadiona u Maksimiru.

– Bit će to suvremena nogometna arena koja zadovoljava sve propisane smjernice Uefe i Fife kao stadion četvrte kategorije. Nažalost, Grad je odbio naš prijedlog da mi ponovno budemo vlasnici ovoga satdiona kao što je to bilo do 1991. godine. U tom bismo slučaju samo gradili novi stadion  sa svojim partnerima. Kako god, sa svoje strane i grafički i tekstualno poslali svepotrebne informacije i gabarite i time udovoljili zahtjevu Grada. Ako se stadion bude gradio, naš će najveći problem biti kamo s našim pogonima, sa školom... Ovdje nemamo prostora. Moramo, dakle, riješiti pitanje kampa. Hoće li to biti u suradnji s Gradom da nam omogiući neku lokaciju da sami inverstiramo u kamp, vidjet ćemo.

 

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...